Šyšos teršėjai Šilutėje sulaukė ultimatumo

Šyšos teršėjai Šilutėje sulaukė ultimatumo

Penktadienį prie Šyšos upę savo teršalais nuodijančios bioetanolio įmonės “Biofuture” šilutiškių iniciatyvinė grupė Šyšai ginti surengė protesto akciją – piketą.

Pakalbėti su piketuotojais išėjo pats bendrovės direktorius Antanas Samoška. Jis teisinosi, kad rugsėjo pradžioje, kai Šyšos upę ištiko nauja ekologinė nelaimė, įmonėje buvo prakiuręs vienas iš kelių fuzelio garų kondensatorių, per kurį nuodingas skystis ir išsiliejęs į aplinką. Kiek laiko teršalai tekėjo į aplinką ir koks jų kiekis pateko į upę, įmonės vadovas negalėjo pasakyti.

Technologinės avarijos, dėl kurių į Šyšos upę išmetami teršalai, šioje įmonėje kyla ne pirmą kartą. Ir nėra garantijų, kad tai nepasikartos ateityje. Todėl piketuotojai reikalavo, kad bioetanolio bendrovė iš viso nustotų naudoti Šyšos upės vandenį savo gamybos įrenginiams aušinti, su kuriuo į upę dažniausiai ir patenka teršalai.

Pažado, kad “Biofuture” bendrovė įsirengs uždarą įrenginių aušinimo sistemą ir imsis papildomų aplinkosauginių priemonių, piketuotojai nesulaukė. Todėl buvo nuspręsta raštu kreiptis į prezidentę, Seimo pirmininkę, Vyriausybės vadovą ir aplinkos ministrą su reikalavimu nedelsiant uždrausti AB “Biofuture” naudoti Šyšos upės vandenį savo gamybos įrenginiams aušinti.

Pasirašyti peticiją bus kviečiami visi Šilutės gyventojai ir miesto svečiai.

Šilutės rajono savivaldybės meras Virgilijus Pozingis savo ruožtu išsiuntė raštą Seimo pirmininkei ir Seimo Aplinkos apsaugos komitetui, prašydamas įvertinti Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnų veiklą tiriant ekologines nelaimes Šilutės rajone. Mat ir rajono savivaldybės vadovams jau kyla įtarimų, kad krašto gamtosaugininkai dangsto Šyšos upės teršėjus.

"Šilutės ETA žinios"

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder