Tarp "Klaipėdos akvarelių" herojų - giminės ir kaimynai

Tarp "Klaipėdos akvarelių" herojų - giminės ir kaimynai

Vakar, nepaisydami liūties, nuo pat 10 val. ryto į "Vakarų ekspreso" redakciją skubėjo klaipėdiečiai, nekantraudami įsigyti žurnalistės, Vinco Kudirkos premijos laureatės Gražinos Juodytės istorinių apybraižų "Klaipėdos akvarelės" III tomą - su nuoširdžiai pasirašytu autorės autografu.

Keliems pirmiesiems skaitytojams apsilankius paaiškėjo, kad knyga papuoš ne tik jų knygų lentynas, bet ir iškeliaus į svečias šalis - pas jų suaugusius vaikus.

"Nėra blogo oro, tik prasta apranga", - sakė klaipėdietė Jolanta Jakaitienė, prie kavos puodelio "Vakarų eksprese" perskaičiusi informaciją apie galimybę susitikti su mėgstama autore, ir netrukus suskubusi apsilankyti redakcijoje.

"Ketinu plėsti Klaipėdos senamiestyje sukurtą verslą ir ieškau, kas prisijungtų prie mano idėjos gražinti, puoselėti ir populiarinti mūsų mylimą miestą. Gražinos knyga informuoja žmones apie savitą mūsų miesto raidą. Kadangi jau visi esame išprusę, gebame naudotis bet kokiu informacijos šaltiniu ir norime tą informacijos srautą gauti bet kur, bet kada, tik atėjus minčiai, todėl aš manau, kad istorijos šaltiniai galėtų būti ne tik muziejuje, bet ir istorinėje vietoje esančioje krautuvėlėje. Tad tikiuosi, jog pas mane atvykę lankytojai galės susipažinti ne tik su mieste ir Lietuvoje gaminama produkcija, bet jie dar galėtų pasidomėti šios gatvės atsiradimo istorija", - sakė pokalbininkė.

Moteris dar nenusprendė, nuo kurio tomo pradėti skaityti G. Juodytės knygas, tačiau tikisi, jog visose ras naudingos informacijos.

"Skubu daryti pietus šeimai, tačiau nekantravau gauti G. Juodytės knygą su autografu", - sakė senjora Liucija Gerčienė, buvusi "Sirijaus" gamyklos darbuotoja, nusipirkusi net tris G. Juodytės knygas.

"Mes su pussesere Vitalija esame augusios Dujų fabrike, kai vėliau ten buvo įrengti butai gyventojams. Ir mes patekome į knygą, esame nufotografuotos, kokios buvome jaunystėje. Su Vitalija šią knygą sugalvojome padovanoti anūkėms, kurių ji turi dvi, septyniolikos metų ir vienuolikos mėnesių, o aš - savajai, kuriai dvylika metų.

Visą gyvenimą praleidusi uostamiestyje ir išauginusi vaikus, kurie irgi čia gyvena, L. Gerčienė labai laukė kiekvieno "Klaipėdos akvarelių" tomo pasirodymo, nes visose rado pažįstamų klaipėdiečių šeimų istorijų ir tokių įdomių, išskirtinių faktų, kurių dar nežinojo. Tad nesigaili išleistų pinigų, nes "Akvarelės" parašytos itin patraukliai.

Viešas trečiosios "Klaipėdos akvarelių" dalies pristatymas įvyks rytoj, spalio 11 d., 17.30 val. I. Simonaitytės bibliotekos konferencijų salėje (Herkaus Manto g. 25). Ten pat kviečiami ir visi šia knyga besidomintys klaipėdiečiai. Čia jie knygą įsigyti galės tik už 40 Lt.

SULAUKĖ. "Su įdomumu perskaičiau pirmuosius du knygos tomus. Malonu "Akvarelėse" atrasti pažįstamus žmones ir save", - sakė Liucija Gerčienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder