Turistas Klaipėdoje - nebūtinai užsienietis

Turistas Klaipėdoje - nebūtinai užsienietis

Nors Klaipėdos senamiestyje dažniausiai tenka sutikti turistų iš užsienio grupes, tarp jų pasitaiko lietuvių. Ir tai - ne retenybė, teigia turizmo specialistai.

Šeštadienį Danės krantinėje praleidus gerą valandą šalimais stabtelėjo bent keturi turistų būreliai su gidais, kurie svečiams kažką pasakojo vokiškai, todėl šiek tiek nustebino penktoji grupelė, kurios nariai - vidutinio amžiaus žmonės - įdėmiai klausė vadovės pasakojimo apie miesto rotušės istoriją lietuvių kalba.

Ir nors šiltuoju sezonu svečių iš visos Lietuvos Klaipėdoje netrūksta, tačiau ne visi jie buriasi į grupes.

"Na, bet tai tikrai nėra retas reiškinys Klaipėdoje, galbūt į tai tiesiog neatkreipiamas dėmesys. Atvyksta iš visos Lietuvos, įvairių amžiaus grupių - vaikai, studentai, pensininkai", - pasakojo Klaipėdos turizmo ir informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Ji neatmetė galimybės, kad sutikta lietuvių grupė galėjo būti klaipėdiečiai.

"Miestiečiams nemokamas ekskursijas po miestą organizuojame kasmet rugsėjo 27-ąją, pasaulinę turizmo dieną. Tačiau vietiniai į jas išsirengia dažniau - ekskursijas su gidu užsako įmonės savo darbuotojams arba įvairių bendruomenių atstovai", - sakė R. Savickienė.

Pasak jos, tikslaus skaičiaus turistų, į Klaipėdą atvykstančių iš kitų Lietuvos kraštų, pasakyti neįmanoma, mat centrui apie savo vizitus praneša ne visos grupės.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder