Ugniagesiai paminėjo Šv. Florijono dieną

Ugniagesiai paminėjo Šv. Florijono dieną

Gegužės 4-ąją šalies ugniagesiai gelbėtojai jau 20-ąjį kartą minėjo Šv. Florijono – ugniagesių globėjo dieną. Šiandien daugelyje šalies miestų ir miestelių vyko atvirų durų dienos, susitikimai su gyventojais, buvo demonstruojama gaisrinė ir gelbėjimo technika.

Gegužės 4-ąją Klaipėdos ugniagesiai klaipėdiečius ir miesto svečius į profesinei šventei skirtus renginius pakvietė prie pramogų ir prekybos centro „Klaipėdos Akropolis“. Čia vyko Lietuvos jaunimo ugniagesybos sporto varžybos „Klaipėdos Akropolio“ įsteigtai taurei laimėti. Taip pat buvo apdovanoti mokinių piešinių ir komiksų konkurso „Perspėtas – apsaugotas“ nugalėtojai.

Visiems norintiems buvo pristatoma gaisrinė technika, gelbėjimo įranga, vyko įspūdingi ugniagesių gelbėtojų pasirodymai. Savo įgūdžius demonstravo aukštalipiai gelbėtojai, pareigūnai taip pat imitavo eismo įvykį, kurio metu iš automobilio buvo gelbėjamas nukentėjusysis, ugniagesiams talkino policijos ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojai. Pareigūnai taip pat parodė, kaip gesinamos degančios transporto priemonės.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder