Vasario 16-ąją - pilietiškų renginių gausa

Vasario 16-ąją - pilietiškų renginių gausa

Šiemet Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga Klaipėdoje tradicinius renginius papildys ir kelios naujovės. Šventės organizatoriai žada, jog išėję į miestą vasario 16-ąją įsisuks į šventinį sūkurį nuo ryto iki vakaro. Šventė žada būti nudažyta trispalve ir papildyta pilietiškumo proveržiu.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos renginiai prasidės jau vasario 15 d. 17 val. Klaipėdos koncertų salėje minėjimą-koncertą rengia Klaipėdos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga.

Vasario 16-ąją 10.30 val. Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vyks jau tradicinės šv. mišios už Lietuvą, kuriose dalyvaus ne tik miestiečiai, bet ir įvairių valstybės tarnybų atstovai. Iš karto po mišių iškilminga eisena patrauks Atgimimo aikštės link.

Čia 12 val. išvysime iškilmingą rikiuotę ir Lietuvos valstybinės vėliavos pakėlimą. Šį garbingą veiksmą šiemet norima patikėti Klaipėdos garbės piliečiui Bernardui Aleknavičiui. Lietuvos himną šiemet giedos uostamiesčio chorai ir renginio vedėjas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Šarūnas Juškevičius.

Šio renginio metu, nuo pat 11 iki 14 val., miestiečių laukia staigmena - jie kviečiami dalyvauti socialinėje akcijoje "Linkėjimai Lietuvai". Akcijos metu visi norintys galės užrašyti savo linkėjimus šaliai ant specialaus stendo. Ant stendo kabės ir Lietuvos valstybės atkūrimo akto kopija, todėl pasak organizatorių, tokiu būdu miestiečiai tarsi galės po šiuo aktu padėti ir savo parašą bei taip palaikyti savo šalį.

12.30 val. miestiečiai kviečiami pasiklausyti karilijono muzikos koncerto.

13 val. Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salėje lauks dar vienas tradicinis renginys - chorinės bendrijos "Aukuras" organizuojamas šventinis koncertas "Mūsų vaikai - tėvynei Lietuvai". Jame dalyvaus geriausi Klaipėdos jaunieji muzikai - chorai, valstybiniai ansambliai ir solistai.

14.30 val. Kūno kultūros ir rekreacijos centre vyks rankų lenkimo turnyras. "Juk tokia dieną reikia demonstruoti stiprybę", - juokėsi organizatoriai.

Vasario 16-osios renginius vainikuos renginys Kultūros centre Žvejų rūmai. 17 val. čia prasidės iškilmingas Valstybės atkūrimo dienos minėjimas ir koncertas.

Renginys prasidės jau ketvirtą kartą rengiamais pilietiškiausių klaipėdiečių apdovanojimais. Šį kartą savo nominantus šiems apdovanojimams pasiūlė uostamiesčio žiniasklaidos atstovai.

Pilietiškiausiais klaipėdiečiais siūloma paskelbti Vainių Grišių, Saulių Griešių, Eriką Narmontą ir Liną Pilibaitytę, praėjusių metų liepą išgelbėjusius sumuštą ir į upę be sąmonės įmestą Marių Šilauską. Taip pat norima pagerbti klaipėdiečius pensininkus Ipolitą Rugienių ir Steponą Ačą už savo jėgomis jau dešimtmetį Kauno gatvės rajone kuriamą parką bei Jolantą Norkienę, atkakliai siekiančią atgaivinti klaipėdiečių užmirštą senąjį Poilsio parką. Visiems šiems pilietiškiausiems klaipėdiečiams bus įteikta Klaipėdos miesto vėliava.

Iškilmingą renginį vainikuos Aistės Smilgevičiūtės ir grupės "Skylė" koncertinė patriotinė programa "Broliai".

Šis renginys - nemokamas, tačiau bilietai iš anksto nebus dalijami. Kiekvienas atvykęs į renginį vietoje gaus bilietą su nurodytomis vietomis. Pasak organizatorių, norima, kad šventėje dalyvautų kuo daugiau žmonių, todėl planuojama pristatyti papildomų kėdžių bei leisti koncertą stebėti stovint.

Kad nesusidarytų spūsčių ir visi rastų vietos koncerte, siūloma į renginį atvykti šiek tiek anksčiau. Beje, prieš prasidedant renginiui, fojė pasilinksminti kvies kapela "Vėtra", folkloro klubas "Šeimyna".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder