Žadama gelbėti griūvančią Palangos estradą

Žadama gelbėti griūvančią Palangos estradą

Sovietmetį primenančią Palangos vasaros koncertų estradą vietos valdžia žada prikelti naujam gyvenimui. Vyriausybė dar neapsisprendė dėl šios salės perdavimo kurorto savivaldybei, tačiau žada tam nesipriešinti. Dar 1971 metais pastatytą Palangos vasaros koncertų estradą šiuo metu patikėjimo teise valdo Lietuvos nacionalinė filharmonija.

Pastarąjį kartą kosmetinis estrados remontas atliktas 2003-iaisiais. Tuo metu sutvarkyti artistų persirengimo kambariai, palopyta stogo danga. Svarstyta, kad tokio remonto užteks dvejiems ar trejiems metams, vėliau statinį esą reikės nugriauti, o jo vietoje statyti kitą. Juolab kad estrados stogo sijų metaliniai lynai visiškai nusidėvėję ir bet kurią akimirką gali nutrūkti, rašo "Lietuvos žinios".

Tačiau ir po septynerių metų estrada tebėra vienintelė Palangos salė, kur vasaromis rengiami populiariosios muzikos koncertai, vyksta įvairūs festivaliai. Žiemą objektas stovi tuščias ir niekam nereikalingas.

Neseniai kurorto savivaldybė vienbalsiai priėmė sprendimą, kuriuo sutiko perimti vasaros koncertų estradą savo žinion.

Pasak Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus Valerijaus Kuznecovo, šis apleistas statinys tik darko centrinę kurorto dalį. "Susidarė įspūdis, kad Nacionalinei filharmonijai savas turtas visiškai nerūpi. O Palangai reikia koncertų salės, kur visus metus vyktų koncertai. Todėl nutarėme nebelaukti, kol estrada ims griūti ir Vyriausybė ją perduos Valstybės turto fondui. Juk tuomet sklypą šioje vietoje įsigijęs pirkėjas ne koncertus organizuotų, o pastatytų kokį nors daugiaaukštį gyvenamąjį namą. Svarbiausia mūsų idėja - kad objektas funkcionuotų visus metus. Palangai naudoti tokį pastatą tik tris mėnesius - pernelyg didelė prabanga", - aiškino savivaldybės administratorius.

Palangos vasaros koncertų estrados scenoje vykstančius renginius šiuo metu gali stebėti 1200 žiūrovų. Kurorto valdžia nori žiūrovų salę praplėsti tiek, kad joje būtų 2500 vietų.

Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis dienraščiui sakė, kad kol kas jokio sprendimo dėl Palangos vasaros koncertų estrados perdavimo kurorto savivaldybei nėra. "Jei Palanga nori turėti estradą, tegul pati ir tvarkosi. Manau, jei savivaldybė bus veikli, estradą gali atgaivinti ir be Vyriausybės pagalbos", - sakė kancleris.

Šiuo metu Palangos vasaros koncertų estrados likutinė vertė siekia apie 120 tūkst. litų. Kurorto savivaldybės administracijos Architektūros skyriaus specialistai apskaičiavo, kad statiniui rekonstruoti reiktų apie 2 mln. litų. Tačiau Palangos savivaldybės biudžete tiek laisvų pinigų nėra.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder