Zoologijos sodo vadovui skirta bauda

Zoologijos sodo vadovui skirta bauda

Po užtrukusio nagrinėjimo teismas vis dėlto nustatė, kad Klaipėdos rajone esančiame zoologijos sode "Mini zoo" nelegaliai dirbo vyriškis.

Pernai gruodį Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnai sode atliko patikrinimą ir išsiaiškino, kad vienas vyriškis čia dirba be darbo sutarties, tad "Mini zoo" įkūrėjui ir vadovui Edvardui Legeckui buvo surašytas protokolas dėl šio pažeidimo.

Pavasarį Klaipėdos rajono apylinkės teismas šią administracinę bylą nutraukė neįžvelgęs pažeidimo sudėties. Tačiau tuo E. Legecko nemalonumai nesibaigė, mat inspekcija tokį teismo sprendimą apskundė ir byla buvo nagrinėta iš naujo.

Praėjusią savaitę tame pačiame teisme buvo priimtas visiškai kitoks sprendimas - E. Legeckui už nelegalų darbuotoją skirta 3 tūkst. litų bauda. Tai - minimali nuobauda už tokį pažeidimą.

Vadovas savo kaltę visą laiką neigė ir paaiškino, kad vyriškis savaitę šėrė gyvūnus ir valė jų narvus savanoriškai, o už tokį darbą mokėti nereikia. Tuo metu vyriškį patikrinimo metu užklupę inspektoriai jo pasiaiškinimą užfiksavo vaizdo stebėjimo kamera. Filmuota medžiaga ir buvo vienas pagrindinių nelegalaus darbo įrodymų. Bylos nagrinėjimo metu jis teismui teigė, kad pasiaiškinimą surašė taip, kaip jam diktavo pareigūnai.

Zoologijos sodo vadovo patikrinimo metu nebuvo. Jau kitą dieną po inspektorių vizito minėtas vyriškis sode įdarbintas oficialiai.

E. Legeckas tik susipažinęs su nutartimi apsispręs, ar ją skųsti - tokią galimybę jis turi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder