Zoologijos sodui - bauda

Zoologijos sodui - bauda

Klaipėdos zoologijos sodo (anksčiau vadinto "Mini zoo") vadovui Edvardui Legeckui nepavyko išsisukti nuo baudos už prastas gyvūnų laikymo sąlygas.

E. Legecko valdomu Klaipėdos zoologijos sodu buvo susidomėjusi Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba. Ji buvo gavusi pranešimą apie gyvūnų gerovės ir sveikatingumo pažeidimus. Zoologijos sode inspektoriai apsilankė praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje. Protokole jie nurodė gausybę pažeidimų, juos nufotografavo.

Bylos duomenimis, dviejuose voljeruose, kur laikomos pumos, bei tigro ir pilkųjų vilkų voljeruose telkšojo pažaliavusios vandens balos. Inspektoriai tvirtino, jog taip buvo suvaržyta pumų ir vilkų judėjimo laisvė ir jiems buvo sukeltas nepatogumo jausmas. Pažymėta, jog pilkiesiems ir baltiesiems vilkams nebuvo sukurtos tinkamos laikymo sąlygos, nes laisvėje jie kasa gruntą ir ruošia sau urvus, o zoologijos sode šie gyvūnai laikomi ant cementinių plytelių. Maža to, elnių pavėsinėje buvo susikaupęs neišvežtas mėšlas.

Po šio patikrinimo pats E. Legeckas teisinosi, jog drenažinė sistema įrengta ir savo funkcijas atlieka, tačiau drėgmė zoologijos sode esą laikėsi dėl lietingo rugpjūčio. Jis tvirtino, kad kiekvieną giedrą dieną voljeruose balos išdžiūsta. Vėliau E. Legeckas kartu su advokatu inspektorius bandė įtikinti, jog nebuvo varžoma ir gyvūnų laisvė judėti, nes jie esą migruoja po visą teritoriją ir turi pakankamai sausos erdvės. Taip pat bandyta įtikinti, jog elnių pavėsinė nėra pavėsinė, o tik pašarų laikymo vieta.

Dėl šių pažeidimų tarnyba E. Legeckui už poros savaičių paskyrė 72 eurų baudą. Ją E. Legeckas bandė užginčyti teisme. Visgi Klaipėdos rajono teismas pripažino tik vieną jo argumentą, kad elnių pavėsine protokole nurodytas objektas neatliko tokios funkcijos.

Visgi to neužteko, kad inspektorių skirta bauda būtų panaikinta. Tačiau zoologijos sodo vadovas šią nutartį dar gali skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder