Arvydas Vaitkus: Greitai dalies verslo tiesiog gali nelikti

Arvydas Vaitkus: Greitai dalies verslo tiesiog gali nelikti

Dar prieš rinkimus žmonės buvo klaidinami šiandieninės valdžios teigiant, kad egzistuoja detalus 130 žingsnių infekcijos suvaldymo planas. Kaip matome tokio plano nėra.

Dar dvi savaites atgal valdžia teigė, kad ruošiasi švelninti taikomas priemones, nes jos labai neigiamai veikia ypač smulkųjį verslą, tačiau pažadai liko pažadais.

Kas galėtų paaiškinti, kodėl prekybos centruose veikia atskiros alkoholio parduotuvės ar alų pilstantys išsinešimui skyriai, tačiau prekyba gėlėmis vykdoma tik per užsakymą?

Kodėl negali veikti kirpyklos ar grožio paslaugas teikiančios įmonės? Ar yra konkretūs faktai, jog tokios verslo formos buvo Covid-19 užkrato židiniais?

Kodėl negalima atlaisvinant karantiną, leisti prekybą mažoms parduotuvėms ar įmonėms, turinčioms atskirą įėjimą iš išorės? Ar tai yra blogiau, nei žmonių sambūris didžiuosiuose prekybos centruose?

Nei šiuo metu, nei įvedant karantino rėžimui būdingus draudimus daliai prekybos ir paslaugų sektoriaus, kompetentingos šalies institucijos panašu nedisponavo ekspertiniais duomenimis, kurie pagrįstų apribojimų taikymą išskirtinai SMULKAUS verslo atžvilgiu.

Dalis šalies piliečių atsidūrė ar atsidurs sudėtingoje finansinėje situacijoje. Apie tai byloja nuotraukoje prie Klaipėdos merijos palikti užrašai su pagalbos šauksmu ir uždegtos žvakutės.

Lieka palinkėti valdantiesiems priimti kuo skubiau sprendimus, nes greit dalies verslo tiesiog neliks.

„Vakarų ekspreso“ redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su Nuomonių rubrikos tekstų autorių nuomone.  Už publikuojamų komentarų, nuomonių turinį atsako autoriai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder