Danai jau sveikina mus su Kalėdomis. Kumščiais

Danai jau sveikina mus su Kalėdomis. Kumščiais

Europos Sąjungos šalių draugystė jau liejasi per kraštus. Traiškydama Kopenhagoje automobilius bei statybų pastolius. Pagal laimės indeksą pasaulyje antrą vietą užimantys danai, apie 300 gerai įmitusių vyrukų, užpuolė lietuvius statybininkus. O kodėl? Matyt, smukdo danų laimės indeksą. Nepatiko, jog lietuviai statybininkai dirba daugiau valandų ir pigiau. Todėl ėmė juos mušti.

O ką lietuviams daryti? Įkainius nustato tie, kurie juos samdo. O samdo ne Santa Klausas, bet patys danai. Negausi, tik 5 milijonus turinti, tauta aptiko dar mažesnę ir gerokai neturtingesnę Europos tautą. Ir užuot ją užjautę, draugiškai palaikę, ėmė ciniškai išnaudoti. Ne lietuviai susigalvojo dirbti Danijoje pigiau nei vietiniai. Jie tiesiog suprato, kad pigiau apmokamas darbas yra vienintelis būdas save įsiūlyti. Ne tik danams, bet ir britams, norvegams, švedams. Nes visur norima kuo pigesnių, kuo darbštesnių ir kuo kantresnių darbininkų. Nuolankių lažininkų. Kurių dešimt išsitenka viename kambaryje. Nes taip darbdaviui mažesni būsto nuomos kaštai. Ir visi darbdaviai, jei tik sugeba, vengia mokėti tiek pat, kiek saviems vietiniams. Tad kuo kaltas lietuvis statybininkas? Jis irgi sutiktų dirbti trumpiau, už dano atlyginimą ir turėti daugiau laisvadienių. Ar lietuvis kaltas, kad danai jam tiek nemoka?

Esame ES piliečiai. Tiek lietuviai, tiek danai. Tačiau jau aiškiai matome, kiek Europa pritvinkusi „tolerancijos“. Jei tik galės, išnaudos silpnesnį. O mes, iš anksto dėkingi, kad lietuvius, įstojusius į ES, bus leidžiama užsienyje išnaudoti, žeminti, uiti, apstatėme Lietuvą danų kiaulidėmis.

Kodėl į mūsiškių masinį organizuotą užpuolimą Danijoje nereaguoja Lietuvos užsienio reikalų ministerija ir mūsų visų išlaikoma Lietuvos ambasada Danijoje? Esą niekas iš nukentėjusių lietuvių į ją nesikreipė. Gal ambasada taupo ir neskaito Danijos žiniasklaidos? Ar būtinai privalo kreiptis? Raštiškai, kaip į policiją, prokuratūrą, teismą? Pakanka vien fakto, jog lietuvių tauta žeminama. Lietuviai masiškai puldinėjami. Ir ne kokių nors kriminalinių gaujų, bet civilizuotų Danijos piliečių. Suvienytų legaliai veikiančios profsąjungos. Jei Danijoje legaliai veikianti organizacija skatina savo šalies piliečius smurtauti prieš lietuvius, tai jau tarptautinis skandalas. Izraelis ir JAV būtų kaip mat sureagavusios, jei danai taip užpultų šių valstybių piliečius.

Nes tai šalies prestižo reikalas. O mūsiškė URM visiškai nereaguoja į panašius išpuolius. O kaip URM ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius verčiasi per galvą, jei Lietuvoje atsitiktinai nukenčia nuo smurto koks užsienietis, o jeigu dar netyčia pasipainioja gėjus, tai ministras net paskelbia pareiškimą apie žmogaus teisių pažeidimą. O čia užpulti lietuviai, jiems žmogaus teisės negalioja. Suprask - tai pačių lietuvių statybininkų reikalas. Mes neginame savo piliečių, bet įtarinėjame - gal ne taip Norvegijoje vaikus augino, gal ne taip su danais kalbėjosi. Gal užteks teisintis? Įniršusi gauja, matyt, apsirijusi laimės indekso, užpuolė lietuvius, telpančius keliuose automobiliuose. Oho, kokia drąsa. Įdomu, ar taip išdrįstų įsiveržti į Kopenhagos „getų“ mikrorajoną. Nes čia lauktų ne taikingi, Anderseno pasakų vaikystėje prisiklausę lietuviai, bet tamsaus gymio vyrukai su peiliais. Čia jums ne undinėlė ir ne mergaitė su degtukais. Danijos vyriausybė tikisi iki 2030 m. įveikti „getų“ problemą ir sukurti vieną Daniją be paralelinių visuomenių. Nesukurs. Nes patys danai žmones rūšiuoja. Šitas - geras, o šitas - lietuvis.

Mūsiškė valstybė sugeba tik išgrūsti savo piliečius duoneliauti į kitas valstybes. Priversti žmones bastytis kitose šalyse, kad jų šeimos būtų aprūpintos. Priversti vyrus nematyti savo šeimų ištisus pusmečius. Mūsiškė valstybė tik sugeba čia prisivežti pigesnių ukrainiečių ar baltarusių. Ir ką čia slėpti - irgi juos išnaudoti. O savam lietuviui pagailėti duonos kąsnio. Mūsiškė valdžia veidmainiškai siūlo emigrantams sugrįžti. Tačiau pražiopso momentą, kada tikrai gali parodyti, jog lietuvis jai visur rūpi.

Neradę teisingumo tėvynėje, lietuviai jau neranda teisingumo ir ES. Masinis smurtas užfiksuotas tik todėl, kad įvyko Kopenhagoje, daugeliui liudininkų matant. Tačiau mažesniais mastais tai jau vyksta visoje ES. Nacionalinės valstybės vis triukšmingiau užsidaro. Užremia vartus. Ir pakabina ant vartų įspėjimą „Atsargiai! Piktas danas. Piktas prancūzas, vokietis, švedas ir t.t.“. O lietuviai už vartų. Piliečiai be valstybės?

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder