Mėnulio pilnatis: gal teisi Laisvės partija, legalizuojanti kanapes?

Mėnulio pilnatis: gal teisi Laisvės partija, legalizuojanti kanapes?

A.Tapinas ir Laisvės TV pradėjo rinkti parašus „reikalaudami atšaukti 365 440 Lietuvos žmonių parašus peticijoje, kuri reikalauja atšaukti Tomą Vytautą Raskevičių iš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų.“

Išgirdus šią naujieną, pažiūrėjau į kalendorių – negi pramiegojau visą mėnesį? Ne - ne balandžio pirmoji. Ir ne fake news ir ne trolinimas. A, tiesa - mėnulio pilnatis. Gal tikrai teisi Laisvės partija norėdama legalizuoti kanapes?

Iš Tapino tokio ėjimo tikrai nesitikėjau.

Taigi, kas vyksta.

Situacija yra tokia, kad Lietuvoje šiandien yra konfliktinė situacija tarp skirtingų visuomenės grupių. Ir pasekmė to yra rinkimų rezultatai.

Faktiškai šiandien dienotvarkę Lietuvoje nustato liberalios partijos, kurios Seime turi 17 proc. balsų. Daugiamandėtėje apygardoje jos gavo mažiau nei 8 proc.(186 848 balsai) nuo visų balso teisę turinčių Lietuvos piliečių.

Konservatorių partija, nenorėdama prarasti valdžios, net ir žinodama, kad dauguma jų rinkėjų nepalaiko liberalų iniciatyvų, priversta palaikyti visas jų iniciatyvas. Ir de fakto mažuma bando primesti savo dienotvarkę daugumai.

Šiandien ant „stalo padėta" Seimo žmogaus teisių komiteto pirmininko pozicija, Stambulo konvencija, kanapių legalizavimas, rinkimų sistemos keitimas.

Dviejų aktyvistų be didesnės pagalbos surinkti 365 tūkstančiai parašų rodo, kad nepasitenkinimo potencialas dabartine valdžia ir jų peršama dienotvarke yra gana didelis. Gal net labai didelis. Ir tik laiko klausimas yra kas mėgins „privatizuoti“ šį potencialą.

Keista, bet nei viena partija kol kas nebando perimti iniciatyvos šiais klausimais. Pirmasis išnaudoti šia situaciją pabandė Respublikos Prezidentas. Žiūrėsime ar turės ryžto kitiems ėjimams.

Tapino ėjimas yra bandymas kontraatakuoti ir šį protestinį potencialą išnaudoti reklamai. Ir vėl pateikiamos standartinės konflikto klišės: elitas prieš „runkelius“. Juokinga, kai prieš visuomeninę stichiškai organizuotą akciją metamos didžiulės pajėgos:

„Pagrindiniuose Lietuvos miestuose suburtos Nacionalinės Peticijos savanorių kuopos, kurios skambins piliečiams ir ragins kuo skubiau pasirašyti Peticiją, esame dėkingi įvairioms visuomeninėms organizacijoms, kurios taip pat apsiėmė organizuoti parašų rinkimą, Peticija bus pristatoma ir reklamuojami visais Laisvės TV kanalais ir visose laidose.“

Tapinas jau ne vieną panašią akciją organizavo. Su P. Gražuliu jam nepavyko, nes kažkodėl Vilniaus elito nuomonė su vietinių žmonių pasirinkimais nesutampa.

Ir vėl matosi tas pats noras būti svarbiausiu ir mokyti visus kaip reikia „teisngai“ gyventi ar turėti „teisingas“ pažiūras.

Nacionalinė Peticija „Milijonas parašų: Pabudome ir Kelkimės“. Tokia grubi aliuzija į nepriklausomybės kovas. Nuo ko ruošiatės vaduotis ?

Nuo žmonių, kurie turi kitokią nuomonę?.

Tokia Galijoto ir Dovydo kova. Tik čia neaišku kas yra kas.

Šis tekstas yra autoriaus nuomonė ir nebūtinai atspindi redakcijos poziciją.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder