Nejaugi Seime dirbs tikra ragana?

Nejaugi Seime dirbs tikra ragana?

Šią savaitę Vilniuje įsteigta bendra Artūro Zuoko, Remigijaus Žemaitaičio ir Artūro Paulausko partija „Laisvė ir teisingumas“, kuriai vadovaus R.Žemaitaitis. Steigiamajame partijos susirinkime dalyvavo ir Lietuvos vyriausioji ragana, Liaudies medicinos centro vadovė Vilija Lobačiuvienė. Pasklido gandas, kad V.Lobačiuvienė rudenį dalyvaus Seimo rinkimuose. Tad gali būti, jog Lietuva taps pirmąja Europos valstybe, išrinkusia į šalies parlamentą raganą. O kodėl ir ne? Jei politikai per 30 metų dar tik pratinasi valdyti mūsų valstybę, gal pats laikas pasitelkti pagalbon antgamtines jėgas?

Todėl tiesiai klausiu V.Lobačiuvienės - ar tikrai ketinate balotiruotis į Seimą?

- Dar nežinau, ar eisiu į Seimą. Aš iš niekur neatėjau ir iš niekur nepabėgau, buvau ir tebesu kartu su Artūru Zuoku. (V.Lobačiuvienė buvo A.Zuoko vadovaujamos Liberalų ir centro sąjungos narė, o 2016 m. savivaldybių rinkimuose buvo 92-u numeriu įrašyta į visuomeninio judėjimo A.Zuokas ir vilniečių koalicija „Laimingas Vilnius“ rinkimų sąrašą - aut. past.) Turiu drąsos, mėgstu provokuoti, esu savotiška socialinė provokatorė.

- Žmonės labai bijo būti bent kiek originalesni. Tvyro baimė - ką žmonės apie mane pasakys...

- Ateina pas mane keturiasdešimtmečių, kurie jau aplipinti visuomenės nuomonės etiketėmis kaip „čemodanai“. Sunku jas visas atlipinti. Žinote, jei tokių savybių - padėti žmonėms - neturėčiau, tai nieko ir nedaryčiau. Esu logiškas žmogus. Negaliu vaidinti. Čia ne kortomis žaisti, čia žmogaus likimas paliečiamas.

- Turint tokį jautrumą žmonėms gal ir verta eiti į Seimą?

- Man vis sako - „davai“, „davai“, eik, ko lauki? Bet esu karštakošė labai. Nesiklaupsiu nė prieš ką. Žinau, kokia Lietuvoje yra daugumos gyventojų socialinė padėtis. Miške negyvenu.

- O kokios jūsų ideologinės pažiūros? Viešojoje erdvėje prasitarėte, jog esate daugiau konservatyvių pažiūrų, bet esate ne konservatorių, bet A.Zuoko komandoje?


- Berniukas iš LNK televizijos tik paliko mano sakinio pradžią, tai buvo juokinga, jei jungiuosi prie liberalios partijos, tai man nesvetimas liberalumas. Tik mano liberalumas turi proto ribas. Esu už tradicinę šeimą, tradicines vertybes. Esu konservatyvi daugeliu aspektų, nesu už anarchiją. Gėjų paradus tikrai uždrausčiau (juokiasi - aut. past.). Tegul daro ką nori, bet kai žygiuoja taip, kad vaikui reikia akis uždengti, man tai nepatinka.



- Kaip manote, ar jūsų raganiškosios savybės Seime praverstų?

- Žmonės įsivaizduoja, kad galiu paveikti likimą, materiją, įveikti sunkumus, bet reikia žinoti, kaip tai daroma. Aš taip pat turiu žinoti, dėl ko turiu pakrauti savo „akumuliatorių“. Žmonės, matyt, norėtų, kad aš gyvenčiau apsamanojusioje miško trobelėje, būčiau pasakų apie Harį Poterį lygmens. Bet aš negaliu ignoruoti žmogaus lemties. Neisiu kovoti su vėjo malūnais. Negaliu visko pakeisti, tik žinau, kiek galiu padėti.

Bet ne visada viską reikia pasakyti. Jei žmonės viską sužinotų, kas jų laukia, gal jie gyventi nebenorėtų.

- Ar jūsų akis pastebi šios kadencijos Seime politikų, turinčių bent truputį „raganiškų“ savybių?

- Nepasakyčiau, kad tie politikai raganauja, bet „šarmo“ turi. Žmonės tokių šarmingų bent pavardes žino, o kiti - juodai pilka masė, tik banda.

- Partijoje „Laisvė ir teisingumas“ taip pat yra šarmingų lyderių.

- Du lyderiai aiškūs. Žemaitaitis ir Zuokas jau surado bendravimo formą. O Paulauskas... nebūtų praeityje prokuroras... prokurorai yra „falšyvi“, nes to reikalauja jų profesija.

Jei grįžtume prie „šarmingų“ politikų, atseit raganiškų savybių turinčių, tai tokiais įvardinčiau Petrą Gražulį, Vytautą Šustauską, dar Aušrą Maldeikienę, kol Seimas nebuvo jos pagadinęs.

Mes su savo „raganynu“ vis galvojome, kodėl Seimas taip žmones gadina. Išsiaiškinome, kad toje vietoje, kur stovi Seimo rūmai, anksčiau buvo stadionas. Vieni jame varžėsi, o kiti buvo stebėtojai, žiūrovai. Ši energetika ir liko. Vieni Seimo nariai dirba, varžosi, o kiti tik jų darbą stebi. Išvaikščiojome teritoriją aplink Seimą su virgulėmis, aiškinomės šią energetiką. Ji sudėtinga. Kai į vieną vietą, į Seimą kaip į kalėjimą sugrūdama tiek žmonių, tai panašu kaip per karantiną, kai visus dėl koronaviruso suvaro į kalėjimą.

O mano dalykas - atrasti dvasios pusiausvyrą. Aš tik analizuoju, nesmerkiu, noriu, kad žmonės atgautų pusiausvyrą. Žmonės dažnai susigyvena su savo kaukėmis, jos prilimpa ir žmogus jau nepažįsta savęs. Tai baisu, kai jau negalima atskirti, kur kaukė, o kur tikras žmogus. Jei prie tokio lįsi, bandysi nuimti kaukę, jis gali tave ir užpulti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder