Alfa.lt skaitytojas: Latvijoje su situacija tvarkomasi daug efektyviau

Alfa.lt skaitytojas: Latvijoje su situacija tvarkomasi daug efektyviau

Naujienų portalo Alfa.lt skaitytojas Pranas kreipėsi į redakciją, norėdamas pasidalyti įspūdžiais iš kelionės, iš kurios neseniai grįžo. Pasak vyro, mūsų kaimynai su koronaviruso plitimo situacija tvarkosi daug geriau.

„Buvome komandiruotėje Prancūzijoje, tuomet darbdaviai grąžino mus į Lietuvą. Mums pasisekė, nes buvo nupirkti bilietai į keltą, iš Vokietijos į Rygą. Nustebino, kad Prancūzijoje, nors gyvenome vienkiemyje, vieną dieną atvažiavo policija, atvežė spiritinių kaukių. Vokietijoje, jau kelyje, taip pat buvo išdalytos saugos priemonės“, – pradėjo jis savo pasakojimą.

Labiausiai, Prano žodžiais, jis liko nustebintas to, kad Latvijoje, šalyje, kuri ekonomiškai nėra labai nutolusi nuo Lietuvos, atvykstantieji buvo puikiai priimti, buvo akivaizdu, kad situacija valdoma daug organizuočiau nei tėvynėje.

„Buvo paruoštos palapinės, o tiems, kas turėjo simptomus, buvo pasakyta prieš išlipant, kad turi neišlipti iš automobilio, tiesiog įjungti avarinį ir važiuoti link patikros. Policija nustebino labai maloniai.

Priėjo prie kiekvieno ekipažo, pasiteiravo, ar turime degalų. Informavome, kokiu greičiu važiuosime, kad niekur nestosime. Kiek buvo automobilių lietuvių, tiek visus kartu ir lydėjo“, – pasakojo jis.

Be jokio sustojimo policija lietuvių automobilius lydėjo iki pat sienos.

Pranas šiuo metu yra priverstinai izoliavęsis. Jis teigė, kad turi pasiimti nedarbingumo pažymėjimą, tačiau to padaryti negali, nes šeimos gydytoja serga. 

„Ką padarysi, kare – kaip kare“, ­­­– atsiduso jis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder