Į D. Britaniją sugrįžęs titulo netekęs Harry turėjo vieną prašymą

Į D. Britaniją sugrįžęs titulo netekęs Harry turėjo vieną prašymą

Šių metų sausio mėnesį pasaulio žiniasklaidą apskriejo netikėta žinia – princas Harry ir ir jo žmona Meghan sutiko atsisakyti savo karališkųjų titulų ir nebegaus viešųjų lėšų. 

Tokį istorinį pranešimą Bakingamo rūmai išplatino po daugiau nei savaitę trukusių intensyvių privačių derybų, kurių tikslas buvo suvaldyti šoką sukėlusio poros pranešimo apie norą nebebūti aukšto rango karališkosios šeimos nariais padarinius.

Susitarimas reiškia, kad į karalienės Elizabeth II anūką Harry ir jo amerikietę žmoną Meghan nebebus kreipiamasi „karališkoji didenybė“. Toks pats likimas ištiko ir Harry velionę motiną princesę Dianą po šios 1996 m. įvykusių skyrybų su princu Charlesu.

„Kaip sutarta pagal šią naują tvarką, jie supranta, kad jiems nebereikės atlikti karališkųjų pareigų, įskaitant oficialius karinius susitikimus. Jie nebegaus viešųjų lėšų už karališkųjų pareigų vykdymą“, – nurodoma pareiškime.

Taigi, šis susitarimas įsigaliojo ir Harry grįžus iš Amerikos į Edinburgą, jo prašymu visi į jį turėjo kreiptis tik vardu – Harry. „Tiesiog vadinkite mane Harry“, – šmaikščiai sakė jis, atvykęs į Edinburgą traukiniu.

Harry atvyko pristatyti naujos kelionių partnerystės „Travalyst“. Renginio vedėja Ayesha Hazarika pristatydama Harry sakė: „Jis paprašė jį vadinti Harry. Taigi, ponai ir ponios, šiltai sutikite Harry.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder