Indijos ligoninėje – mažametė lietuvė, įtariama COVID-19 infekcija

Indijos ligoninėje – mažametė lietuvė, įtariama COVID-19 infekcija

Lietuvė kartu su mažamete dukra, apsistojusios Puri mieste, pakliuvo į medikų rankas. Mergaitei pakilo temperatūra, ji kosėjo, todėl šeštadienį vaikas buvo nuvežtas į ligoninę, jai atliktas tyrimas dėl užsikrėtimo koronavirusu, skelbė „The New Indian Express“.

Po preliminarios patikros mergaitė išleista, jos su motina turės būti saviizoliacijoje viename viešbutyje Puri mieste. Tačiau dar nėra žinoma, ar vaikas neužsikrėtė koronavirusu.

Lietuvės atvyko į Puri prieš dvi savaites, apsistojo viešbutyje prie paplūdimio. Vaikas sirgo nuo pat atvykimo: turėjo temperatūros, kosėjo, jautė peršalimo simptomus. 

Mergaitės mama ją nuvežė į ligoninę šeštadienį. Tačiau po sveikatos patikros ir išanalizavus lietuvių kelionių istoriją, Indijos medikai nutarė vaiko neguldyti į ligoninę, bet izoliuoti viešbutyje.

Motina su dukra nekeliavo į jokią COVID-19 židinį. „Kadangi vaikas gripo simptomus jautė jau dvi savaites, mes ją priėmėme į izoliacinę palatą, čia atlikome tyrimus. Kadangi palatoje mergaitė jautėsi labai nesmagiai, jos motina paprašė, kad būtų galima ją izoliuoti viešbučio kambaryje“, – pasakojo gydytojas.

 COVID-19 testo, atlikto mergaite, rezultatai dar nežinomi. Mergaitės kraujo mėginiai išsiųsti tyrimui.

Šiuo metu Indijoje koronavirusu užsikrėtę mažiausiai 107 asmenys, du nuo jo mirė.



Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder