JAV policininkai vėl nušovė juodaodį

JAV policininkai vėl nušovė juodaodį

Mirtini policininkų šūviai į juodaodį Los Andžele sukėlė naujus protestus. Incidentas įvyko, kai du pareigūnai dėl eismo taisyklių pažeidimo norėjo sustabdyti dviračiu važiuojantį vyrą, tačiau šis spruko, pareiškė policija. Persekiojamas juodaodis smogė vienam policininkui į veidą ir išmetė ryšulį su rūbais.

„Policininkai matė, kad rūbuose, kuriuos jis išmetė, buvo juodas pusiau automatinis ginklas“, - žurnalistams sakė šerifo pavaduotojas Brandonas Deanas. Tada policininkai paleido šūvius. Kol kas neaišku, ar, anot žiniasklaidos, 29-erių afroamerikietis mėgino sugriebti ginklą. Jis mirė įvykio vietoje.

Po šūvių įvykio vietoje susirinko daugiau kaip šimtas demonstrantų, protestavusių prieš policijos smurtą.

JAV po afroamerikiečio George‘o Floydo mirties per brutalią policijos operaciją Mineapolyje gegužės pabaigoje daugelyje miestų demonstrantai išėjo į gatves, protestuodami prieš rasizmą ir policijos smurtą.

Pastarąjį kartą prieš pusantros savaitės pasipiktinimą sukėlė šūviai į afroamerikietį Jacobą Blake‘ą Kenošoje Viskonsino valstijoje. Baltaodis pareigūnas 29-erių vyrui iš arti paleido septynis šūvius į nugarą.

Per tada įsiplieskusius protestus vėl kilo riaušės, per jas prieš savaitę buvo nušauti du žmonės. Kaip įtariamasis buvo sulaikytas 17-metis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder