Mokslininkai įvardijo organizmus, kurie gali išgyventi Žemėje po milijardo metų

Mokslininkai įvardijo organizmus, kurie gali išgyventi Žemėje po milijardo metų

Japonijos ir Amerikos mokslininkai papasakojo, kad po 1 milijardo metų Žemėje galės išgyventi tik primityvios bakterijos. Apie tai kovo 4 d. pranešė technologijų tinklaraštis „ExtremeTech“, remdamasis Kazumi Ozaki iš Toho universiteto Japonijoje ir Chriso Reinhardo iš Džordžijos technologijos instituto tyrimais.

NASA paprašė šių mokslininkų imituoti Žemės klimatą po milijardo metų. Eksperimento duomenys parodė, kad iki to laiko deguonies kiekis atmosferoje sumažės beveik 100 kartų. Priežastis - Saulė įkais dėl jos senėjimo. Iki to laiko ji bus įkaitusi iki tokios temperatūros, kad pradės skaidyti anglies dvideginį. Tai pradės dekarbonizacijos procesą ir sustabdys fotosintezę.

Tokiomis sąlygomis galės išgyventi tik primityvios anaerobinės bakterijos, kurioms egzistuoti nereikia deguonies. Naujos sąlygos bus panašios į buvusias maždaug prieš 4 milijardus metų.

2019 m. gruodžio mėn. „Scientific Reports“ rašė, kad tarptautinė mokslininkų komanda pirmą kartą atrado mikroorganizmus, kurie gali išgyventi asteroiduose ir meteorituose, nes neorganinės medžiagos jiems yra energijos šaltiniai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder