Aptarnavimo pradžiamokslis

Aptarnavimo pradžiamokslis

"Vakarų ekspresas" tęsia žurnalistinį tyrimą: kasdien lankomės įvairiose uostamiesčio kavinėse - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę - bei išbandome dienos pietų meniu, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikiame mūsų skaitytojams. Kavines vertiname, kaip įprasta, penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

"Mes tik mokomės, todėl tikimės jūsų supratimo..." - šitokio pobūdžio frazė pirmame meniu puslapyje vakar priminė, kad pietaujame ypatingoje maitinimo įstaigoje - Klaipėdos turizmo mokykloje veikiančiame bare maistą gamina ir aptarnauja šios mokyklos auklėtiniai.

Į šią maitinimo įstaigą atvažiavome tik 13 val., tačiau beveik visi stalai dar buvo užimti, nors pietūs čia prasideda nuo 11 val. Patalpa didelė, primena valgyklos salę, tačiau gražiai serviruoti stalai ir išsipustę padavėjai nuteikia labai maloniai. Beje, vakar baltais marškiniais, juodomis liemenėmis ir prijuostėmis pasipuošusių bei varlytėmis pasidabinusių padavėjų suskaičiavau per 20. Vieni jų stovėjo išsirikiavę palei sieną - ant sulenktos rankos baltas rankšluostėlis. Kiti priiminėjo užsakymus, treti sėdėjo prie salės gale esančio didžiulio stalo ir diskutavo.

Padavėjai stengiasi aptarnauti klientus pagal visus etiketo reikalavimus. Paduodant meniu viena ranka sulenkta laikoma už nugaros, išgirdus užsakymą, nuo stalo nuimami įrankiai, kurių klientui neprireiks. Tai - tik keletas detalių, kurios trumpam leidžia pasijausti lyg sėdėtum tikram restorane.

Kainos įvairios. Sriubos: 1,20 - 1,43 Lt, silkių užkandėlės - 1,85 Lt, salotos "Skanumėlis" - 1,28 Lt ir t. t.

Karštieji patiekalai brangesni. Iš vakar pasiūlytų karštųjų patiekalų brangiausias buvo vištienos ir kalmarų troškinys "Chameleonas" - 8,45 Lt. Kitų karštų mėsiškų patiekalų kainų vidurkis 5-6 litai. Lietinių bei varškėčių kainos siekė 3 litus. Įspūdingai mažos kokteilių kainos - nuo 1 iki 2 litų. Pavyzdžiui, taurė pieno kokteilio su kokosu kainuoja 1,05 Lt, žolelių arbata kainuoja tik 65 centus.

Akivaizdu, kad vakar pietauti išsiruošiau per vėlai, nes 13 valandą iš gana ilgo dienos meniu padavėja jau galėjo pasiūlyti tik keletą patiekalų. Iš trijų dienos sriubų buvo likusi tik agurkinė, tačiau jos skoniu likau patenkintas, juolab kad ji kainavo vos 1,25 Lt. Taip pat ragavau salotų "Skanumėlis" - tradicinio skonio vištienos salotos su ryžiais, virtomis morkomis, obuoliais ir majonezu. Pagrindiniam patiekalui iš to kas buvo likę išsirinkau lietinius su mėsa ir sviesto padažu. Sriubą ir salotas atnešė greitai, o blynelių teko palaukti 15 minučių. Tačiau jų skonis nenuvylė.

Beje, važiuodamas į Turizmo mokyklą iš aplinkinių girdėjau, kad ten pietaujant reikia turėti laiko ir kantrybės. Vakar pietūs užtruko valandą - tačiau kantrybės man pakako, juolab kad buvo įdomu stebėti, kaip mokosi dirbti mūsų kavinių ateitis.

Pagarbiai V. V. (kavinėse lankausi iš anksto nepranešęs ir už maistą visada susimoku pats)

Įvertinimas 3 šaukštai

Dienos pietūs (5,63 Lt):
* Agurkinė su kruopomis (1,25 Lt)
* Salotos "Skanumėlis" (1,28 Lt)
* Lietiniai su mėsa, sviesto padažu (3,10 Lt)

Šiose kavinėse jau lankėmės:
01 17 d. "Rytė"
01 18 d. "TaiFun"
01 19 d. "Kurėnas"
01 21 d. "Bambola" 
01 24 d. "La Cle"
01 25 d. Vytauto Didžiojo gimnazijos valgykla
01 26 d. "Senoji vyninė"
01 27 d. "Luxor"
01 28 d. Martyno mažvydo mokykla valgykla
01 28 d. "Fei Long"
01 31 d. "Kurpiai"

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder