Nostalgiški pietūs čeburekinėje

Nostalgiški pietūs čeburekinėje

"Vakarų ekspreso" reporteriai toliau kasdien lankosi įvairiose uostamiesčio maitinimo įstaigose - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikia mūsų skaitytojams. Vertiname penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

Penktadienį išėję iš redakcijos pasukome į miesto pietus. Pasotinti išalkusius pilvus nusprendėme Taikos prospekte įsikūrusiame bare "Čeburekinė 101". Čia atviliojo vaikystės nostalgija - kadaise čia tekdavo skanauti be galo gardžių ir didelių čeburekų.

Užėjus į vidų prisiminimai sugrįžo dar daugiau. Pirmame aukšte vis dar įsikūrusi konditerijos parduotuvėlė, o baro ir kavinės patalpos antrame aukšte išdėstytos taip pat, kaip ir prieš daugelį metų.

Tiesa, senamadiška šios įstaigos nepavadinsi. Baro patalpos paprastos, tačiau šviesios, atnaujintos, interjeras tvarkingas, su stilingais papuošimo elementais. Simpatiškai atrodo ir šalia esanti kavinės patalpa, kurioje greičiausiai dažnai vyksta banketai.

Užsisakyti teko prie baro, todėl aptarnavimą vertinti sunku. Nors viliojo paragauti vaikystėje skanautų čeburekų, kurių kainos, kiek užmatė akis, prasideda nuo 4,5 Lt, likau prie dienos pietų. Penktadienį siūlyta paragauti sriubos su naminiais lakštiniais arba sultinio su koldūniukais ir suktinuko su šonine. Visas kompleksas kainavo 8,5 Lt. Taip pat galėjome rinktis ir kitokių į kompleksą neįeinančių patiekalų. Kolega pasirinko meksikietišką sriubą ir kiaulienos kepsnį. Jam teko atseikėti 12,5 Lt.

Susimokėję prisėdome prie lango. Buvo šiek tiek po 12 val., patalpa tyliai šurmuliavo, papietavusius vis pakeisdavo nauji klientai. Jų gausa akivaizdžiai rodė, jog lankytojų palankumą čeburekinė yra užsitarnavusi.

Užsisakytų patiekalų ilgai laukti neteko. Ant stalo netrukus garavo sriubos, baigiant jas valgyti padavėja atnešė ir antruosius patiekalus.

Paragavęs sriubos nudžiugau. Sultinys tikrai skanus, su morkų ir vištienos gabalėliais, o lakštiniai tikrai rankų darbo. Kolega džiūgavo srėbdamas ir savo meksikietišką sriubą - ji tiršta, su be galo daug daržovių ir mėsos gabalėliais. Prie sriubų patiektos nedidukės apvalios bandelės. Panašu, jog keptos čia pat.

Tiesa, pastebėjau, jog kolegos sriuboje be galo daug svogūnų. Antruose patiekaluose jų taip pat netrūko. Maniškis suktinukas pagamintas iš maltos mėsos ir įdarytas šonine ir kepintais svogūnais. Pastarųjų nemažai ir garnyrui patiektose burokėlių salotose. Be jų, prie suktinuko patiekta bulvių košės, kopūstų salotų ir pora skiltelių agurko.

Suktinukas minkštas, skanus, košė ir salotos neįmantrūs, tačiau taip pat gana skanūs ir šviežiai pagaminti. Kepsniu patenkintas liko ir kolega.

Važiuodamas miesto centro link pagalvojau, jog būtų visai smagu dirbti šalia tokios čeburekinės. Pietūs, nors ir nėra pernelyg įmantrūs, kokybe tikrai atitinka kainą. Be to, būtų smagu vėl paragauti prisiminimuose seilę varvinančių čeburekų ir patikrinti, ar jie iki šiol tokie pat dideli ir gardūs.

Pagarbiai V. V.

Įvertinimas (vidurkis) - 3,5 šaukšto

Maistas - 4 šaukštai
Aptarnavimas - 3 šaukštai
Aplinka - 3,5 šaukšto

Dienos pietūs (8,50 Lt):
* Sriuba su naminiais lakštiniais
* Suktinukas su šonine

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder