Porcijos nesumažėjo, bet padavėjų šypsenos prigeso

Porcijos nesumažėjo, bet padavėjų šypsenos prigeso

"Vakarų ekspresas" tęsia žurnalistinį tyrimą: kasdien lankomės įvairiose uostamiesčio maitinimo įstaigose - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę - bei išbandome dienos pietų meniu, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikiame mūsų skaitytojams. Vertiname, kaip įprasta, penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

Kavinė "Jola" dažniausiai asocijuojasi su ta vieta, kuri mistiškai traukia lankytojus. Ypač tai akivaizdu vasaros metu, kai M. Mažvydo alėjoje išsirikiuoja lauko kavinės ir prie "Jolos" šurmulys būna kone didžiausias. Beje, dažniausiai "Joloje" sutiksi ir tuos pačius ištikimus klientus.

Buvo metas, kai šioje kavinėje kas rytą su kolegomis gerdavome kavą. Kulniuodavome ten ne todėl, kad "Joloje" pati geriausia ar pigiausia kava - tuomet, ko gero, labiausiai viliodavo didžiulės spurgos, kainuojančios vos vieną litą. Deja, jau seniai nebevalgau tų legendinių spurgų, nes jos gerokai sumažėjo, o kaina pakilo net iki 2,50 Lt.

"Pabandžiau papietauti "Joloje" ir nusivyliau - kainos pakilusios, o porcijos akivaizdžiai sumažėjusios", - prieš keletą savaičių guodėsi iš "Jolos" grįžusi kolegė, kuri anksčiau girdavo šią kavinę dėl naminio maisto.

"Joloje" pietavau senokai, vien dėl to, kad pradėjo erzinti pietų metu kavinėje besidriekiančios lankytojų eilės. Tačiau eilė prie durų - akivaizdus įrodymas, kad ši maitinimo įstaiga daugeliui įtinka.

Vakar pietų į "Jolą" užsukau pusę pirmos, tad eilės prie durų jau nebuvo, netgi buvo keletas laisvų staliukų.

Šios kavinės interjeras nesikeičia jau keletą metų ir yra toks įprastas, kad jo nebepastebi. Tačiau pirmą kartą čia užsukus, ko gero, susidarytų įspūdis, kad virtuvė turėtų būti graikiška, nes interjeras bei palubėse išsiraizgiusios dirbtinių vynuogių šakos su uogų kekėmis suteikia iliuziją, jog esi šioje šalyje.

Dienos pietų pasirinkimas gausus: dvi sriubos - burokėlių ir raugintų kopūstų (3 Lt), vakar vyravo lietuviški bulvių patiekalai: cepelinai su mėsos arba varškės įdaru (7,50 Lt), bulvių plokštainis (6,50 Lt), bulviniai blynai (6 Lt). Iš pigesnių mėsiškų patiekalų pasiūlytas vištienos šnicelis (6,70 Lt), kiek brangiau - menkė su alyvuogių padažu (7,50 Lt).

Aš pasirinkau burokėlių sriubą, kurios atnešė sklidiną dubenį. Sriuba tiršta, naminė. Nustebau, kad atnešė ir tris riekeles jau kiek apdžiūvusios duonos, nes pastarąjį kartą, kai pietavau "Joloje", duoną reikėjo užsisakyti atskirai ir už ją papildomai mokėti.

Pats vištienos šnicelis atrodė patraukliai - gražiai apskrudęs, užlietas lydytu sviestu. Užsisakydamas šnicelį nesitikėjau ko nors įmantraus, tad skonis ir nenuvylė - plutelė apskrudusi, vidus minkštas, pakankamai sultingas. Tačiau garnyro spalvos nuvėsusios: morkų salotos ir mėlynųjų kopūstų salotos savo išvaizda apetito nekėlė, nors skonis jų buvo normalus. Virėjos nepamiršo papuošti patiekalo suraityta svogūno laiško juostele, tačiau bendro vaizdo tai neišgelbėjo. Visgi patiekalas visiškai atitiko kainą.

Negalėčiau pasakyti, kad porcijos akivaizdžiai sumažėjo - prisivalgiau sočiai. Tačiau aptarnaujančio personalo dėmesys ir šypsenos tikrai kažkur išgaravo.

Pagarbiai V. V. (kavinėse lankausi iš anksto nepranešęs ir už maistą visada susimoku pats)

Įvertinimas 3 šaukštai

Dienos pietūs (9,70 Lt):
* Barščiai (3 Lt)
* Vištienos šnicelis, ryžiai, morkų ir kopūstų salotos (6,70 Lt)

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder