Valentino dieną - meilė lietuviškai virtuvei

Valentino dieną - meilė lietuviškai virtuvei

"Vakarų ekspresas" tęsia žurnalistinį tyrimą: kasdien lankomės įvairiose uostamiesčio maitinimo įstaigose - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę - bei išbandome dienos pietų meniu, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikiame mūsų skaitytojams. Vertiname, kaip įprasta, penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

"Svarbiausia virtuvė ir geras maistas, o ne baro interjeras", - ne kartą kartojo su manimi pietavę nemažai pasaulio matę klaipėdiečiai. Tačiau esu tikras - jie tikrai neturėjo omeny, kad maitinimo įstaigų darbuotojai turėtų pamiršti švarą ir estetiką.

Vakar pietaujant bare "Laikraštis" akis badė nešvarios grindys ir nuo šlapių stiklinių ant stalo likusios dėmės. Prie tokio vaizdo nelabai derėjo baltais marškiniais ir ilgomis juodomis prijuostėmis pasidabinusios padavėjos.

"Mielai papietaučiau kartu, nes šio baro dienos pietūs man patinka, bet vėliau turėsiu svarbų verslo susitikimą, tad nenoriu, kad drabužiai prisigertų riebalų kvapo - ten prasta ventiliacija", - kartu papietauti atsisakė vienas pažįstamas įmonės savininkas.

Išties vos įėjus į barą padvelkė riebalų kvapas, tačiau grįžęs į darbą nejutau nemalonaus kvapo šleifo, tad nuogąstavimai buvo nepagrįsti. Visgi reikia pastebėti, kad prastos ventiliacijos problema egzistuoja daugelyje Klaipėdos barų.

Susidarė įspūdis, kad čia pietaujantys žmonės labai skuba. Lankytojų bare buvo pakankamai, buvo ir tokių, kurie valgė tiesiog prie baro. Nors bare nebuvo vėsu, tačiau kiti lankytojai valgė nenusivilkę kailinių ir nenusiėmę kepurių.

Stalai sustumti labai arti vienas kito, tad be vargo gali girdėti apie ką kalbama ne tik prie gretimo, bet ir prie tolėliau esančio staliuko.

Vakar baras buvo išpuoštas tarsi mokyklos aktų salė - raudonais širdies formos balionais bei iš popieriaus karpytomis širdelėmis. Ant sienų priklijuotose širdelėse buvo surašyti šventiniai pasiūlymai dviems. Pavyzdžiui: "Saldi pasaka" (10,99 Lt): du puodeliai plikytos arbatos ir du gaivūs varškės pyragaičiai; "Švelnumas" (11,99 Lt): du alkoholiniai kokteiliai.

Dienos patiekalų asortimente vakar vyravo meilė lietuviškai virtuvei: buvo pasiūlyti dviejų rūšių cepelinai bei bulviniai blynai su mėsa. Mėsos mėgėjai galėjo rinktis užkeptą vištienos kepsnį (7,99 Lt), įdarytą kotletą (7,49 Lt). Pigiausias patiekalas - grybai su bulvėmis provansiškai (5,50 Lt). Dienos sriuba (2,99 Lt).

Pasiūlyti du dienos kompleksai: sriuba ir įdarytas kotletas (9,50 Lt) arba sriuba ir vienas cepelinas (8 Lt). Pasirinkau pastarąjį.

Užsisakius dienos kompleksą, atnešama stiklinė gaivaus gėrimo, man jis pasirodė gana šaltas, nors skonis neblogas. Vištienos ir makaronų sriuba labai skani, prie jos patiekiama raikytos šviežios juodos ir baltos duonos.

Cepelinas patiektas moliniame dubenėlyje, šalia įdėta grietinės ir gausiai spirgučių, viskas apibarstyta žaliais svogūnų laiškais. Vaizdas - žadinantis apetitą. Nors cepelinas keistokos formos - ilgas ir plonas, tačiau jo pavadinti mažu negalėčiau, jo pakako, kad pasisotinčiau. Galbūt ir neišrinkčiau jo cepelinų karaliumi, tačiau skonis nenuvylė.

Tikėdamas, kad purvo į barą prinešė gausiai pietauti susirinkę lankytojai, vertindamas labiausiai atsižvelgsiu į maisto kokybę ir kainą.

Pagarbiai V. V. (kavinėse lankausi iš anksto nepranešęs ir už maistą visada susimoku pats)

Įvertinimas 3 šaukštai

Dienos pietūs (8 Lt):
* Vištienos ir makaronų sriuba
* Cepelinas, grietinė, spirgučiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder