Ispanijoje skriaudžiami šunys užuovėją rado Klaipėdoje

Ispanijoje skriaudžiami šunys užuovėją rado Klaipėdoje

Klaipėdoje veikiančioje gyvūnų prieglaudoje "Linksmosios pėdutės" keletą savaičių adaptavosi du ypatingi gyventojai - iš Ispanijos atvežti medžiokliniai kurtai Galgo Espanol. Jų kelionę į visiškai kitokias sąlygas suteikiančią uostamiesčio prieglaudą finansavo Ispanijoje ne vienerius metus narve kalėjusių gyvūnų pagailėję britai.

"Lietuvė, gyvenanti Ispanijoje, pasiteiravo, ar galėtume padėti išgelbėti kelis šuniukus iš prieglaudos. Iš pradžių suabejojau, nes maniau, kad Ispanijoje gyvūnų prieglaudose tikrai turėtų būti tobulos sąlygos. Pasirodo, ne visai", - pradėjo pasakoti prieglaudos "Linksmosios pėdutės" steigėja Simona Šakinytė.

Tuomet ji išgirdo ne vieną liūdną istoriją, kaip Ispanijoje elgiamasi su Galgo veislės medžiokliniais šunimis. Esą, kai gimsta šios veislės šuniukai, atrenkami tik patys geriausieji, o silpnesni išmetami į gatvę.

"Be to, net ir suaugę Galgo veislės šunys šeimininkui tarnauja neilgai. Daugelis jų - vos vieną sezoną. Nualintus medžioklėje šunis arba išmeta, arba nužudo. Prisiklausiau baisių istorijų, kaip juos karia, prisižiūrėjau kraupių vaizdų, kaip jie išmetami tarp uolų nusibaigti", - pasakojo S. Šakinytė.

Tad esą nėra ko stebėtis, kad Ispanijos gyvūnų prieglaudose daugybė šios veislės šunų.

"Beje, tai ne pirmas atvejis, kai į Klaipėdą atvežami gyvūnai iš užsienio šalių. Tiesiog užsieniečiai, pamatę, kad mūsų augintiniai vežami ir prie jūros pasivaikščioti, nori tokias sąlygas suteikti ir užsieniečiams gyvūnams. Šitų dviejų Galgo veislės šunų kelionės išlaidas padengė britai, tad galime pasidžiaugti, kad ir ispanų, ir britų akyse užsirekomendavome kaip gera prieglauda ir humaniška šalis. Šitie Galgo veislės šunys turėjo atvykti pas mus anksčiau, bet karantinas jų atvykimą šiek tiek buvo sustabdęs", - pasakojo S. Šakinytė.

Prieglaudos steigėja truputį baiminosi, kaip užsieniečiai pritaps prie vietinių prieglaudos gyventojų, tačiau jokių problemų neiškilo.

"Visi sutaria puikiai. O kai nuvežėme Galgo šunis prie jūros, reikėjo matyti, kaip jie džiaugėsi. Nėra ko stebėtis, nes vienas jų Ispanijoje prieglaudoje visus metus ar net ilgiau išbuvo nuolatos uždarytas narve", - įspūdžiais dalijosi prieglaudos steigėja.

Pasak jos, išskirtinės išvaizdos medžiokliniai šunys prieglaudoje Lietuvoje kaipmat sulaukė nemenko norinčiųjų juos auginti dėmesio.

Tiesa, daug nuskriaustų keturkojų iš užsienio "Linksmosios pėdutės" negali priimti.

"Tiesiog siekiame pusiausvyros. Kadangi ne vienas gyvūnas iš mūsų prieglaudos susiranda užsieniečius šeimininkus ir išvyksta gyventi į kitas šalis, tad manau, kad ir mes galime priimti keletą gyvūnų iš kitų šalių", - svarstė prieglaudos steigėja.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder