Vengriškas guliašas

Vengriškas guliašas

Gardžių paties išbandytų patiekalų receptais su "Savaitės ekspreso" skaitytojais dalijasi tinklaraščio "Maisto kelionės" autorius Marius.

Guliašų gali būti įvairių, bet mes siūlome išbandyti jų pradininką. Šis tradicinis vengriškas guliašas - pavyzdys, kaip tarpusavyje susibičiuliavę keli nebrangūs ir paprasti ingredientai gali sukurti puikią skonių kombinaciją.

Šio patiekalo paslaptis - didelis kiekis saldžiosios paprikos miltelių, kurie yra plačiai paplitę tradicinėje vengrų virtuvėje.

Ingredientai

(5-6 porcijoms) 500 g kiaulienos arba jautienos kumpio 2-3 svogūnų 5 česnako skiltelių 3 paprikų (skirtingų spalvų) 2 vidutinio dydžių bulvių 2 pomidorų 2 morkų 500 ml jautienos sultinio poros šaukštų alyvuogių aliejaus arba sviesto 2 šaukštų paprikos miltelių vieno lauro lapo druskos ir pipirų Puode, kuriame virsime guliašą, ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų/sviestą ir kepame smulkiai pjaustytą svogūną (7-8 minutes). Beriame paprikos miltelius, kubeliais pjaustytą mėsą ir smulkintą česnaką. Kepame apie 10 minučių arba kol mėsa lengvai paruduoja. Tuomet suberiame kubeliais pjaustytą papriką ir pakepame dar 5 minutes. Po to suverčiame taip pat kubeliais pjaustytas morkas, bulves, pomidorus. Pilame jautienos sultinį, dedame lauro lapą, šiek tiek druskos ir pipirų (taip pat galima įberti šiek tiek aitriosios paprikos miltelių). Viską užverdame, uždengiame dangčiu ir paliekame pavirti ant vidutinės ugnies vieną valandą. Vengriškas guliašas paprastai patiekiamas su grietine ir skrudinta duona arba batonu.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder