Dėl ko Sočyje nustebo lietuviai?

Dėl ko Sočyje nustebo lietuviai?

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, šiuo metu viešinti Sočyje, „Žinių radijui“ pasakojo, kad pasiruošimas olimpinėms žaidynėms vyksta sklandžiai, pasiruošiamieji darbai baigti, tad skųstis nėra kuo.

„Labai daug miesto pamatyti nespėjome, nes važiavome tik iš oro uosto į olimpinį kaimelį. Kaimelis tikrai pabaigtas, viskas aplinkui švaru ir gražu, erdvūs kambariai, kas paprastai nebūdinga olimpinima kaimeliui, jokių nebaigtų darbų nėra. Tai, ką aš mačiau, kol kas neturiu priekaištų. Viskas veikia, vanduo bėga, santechnika nauja, vakarietiška, viskas labai sklandu. Kaimas tikrai pabaigtas ir viskas veikia puikiai“, - tikino D. Gudzinevičiūtė.

Viskas sklandu

Pasak buvusios sportininkės, viskas labai sklandu, o olimpinis kaimelis tikrai pabaigtas. Nors D. Gudzinevičiūtė tikino nemačiusi sporto bazių, tikimasi jas aplankyti artimiausiu metu.

„Nemačiau daug sporto bazių, šiandien arba rytoj, rytoj jau tikai važinėsime po sporto bazes, šiandien laukiame atidarymo. Galima lyginti tik kaimelį, kuris yra stebėtinai erdvus“, - pasakojo pašnekovė.

„Neteko matyti nebaigtų viešbučių. Negaliu sakyti, kad to nėra pakraščiuose, bet ką matau, kas susiję su sportininkais, ypač tas didysis kaimelis, tikrai viskas yra pabaigta“, - dar kartą patikino D. Gudzinevičiūtė.

Ypatingo dėmesio saugumui nepastebėjo

Prakalbus apie sustiprintą saugumą, D. Gudzinevičiūtė teigė ypatingo dėmesio nepastebėjusi, esą policijos gana daug, tačiau ji nelabai pastebima.

„Ypatingo saugumo nepastėbėjau, važiuojant į kaimelį iš oro uosto – daugiau policijos, kuri reguliavo eismą“, - situaciją nušvietė pašnekovė.

Oro uoste, pasak tautinio olimpinio komiteto prezidentės, bilietų kontrolė, o vėliau ir akreditacija buvo labai greita ir sklandi, nereikalavo papildomų laiko sąnaudų.

„Taip, kad jaustumės kaip po didinamuoju stiklu tikrai nėra“,- patvirtino D. Gudzinevičiūtė.

Vakarėliai - kasdien

„Kiekvieną vakarą yra planuojami susitikimai. Vakar vyko Tarptautinio olimpinio komiteto prezidento priėmimas. Vakarienė. Labai ribotas svečių skaičius, sakau neironizuodama, mano paskaičiavimu jų buvo apie 400. Šioje vakarienėje dalyvavo visi jau esantys atvykę valstybių vadovai: ir prezidentai, ir premjerai ir įžymybės, todėl tie 400 šimtai buvo labai ribotas skaičius. Ir mes buvome kviesti, tiktai premjeras su žmona ir aš“, - pasakojo moteris.

Šventinėje vakarienėje dalyvavo tokios įžymybės kaip Vanessa Mae, Valentina Tereškova, režisierius Nikita Michalkovas, garsios Rusijos primabalerinos, operos solistė Ana Netrebko.

Latviai ir lenkai vasario 9 d. organizuoja savo atidarymo vakarus, vadinamuosiuose latvių ar lenkų namuose, kuriuos įsteigia delegacijų rėmėjai. Deja, lietuviai tokio vakaro surengti negalės.

„Ne, mes savo namų tikrai neturime. Mūsų delegacija yra maža. Mums tai tikrai neapsimokėtų finansiškai“, - patikino tautinio olimpinio komiteto prezidentė.

D. Gudzinevičiūtė priminė, kad medaliai yra tik 3, bet prizinės vietos 8. Nors lietuvių delegacijai nėra keliamas uždavinys užimti prizines vietas, tikimasi geriausio.

Parengė Laura Bagdžiūnaitė

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo nuo 6.05 val.


Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder