„Atlantas“ su „Palanga“ už manipuliavimą rezultatais metami iš Lietuvos futbolo

„Atlantas“ su „Palanga“ už manipuliavimą rezultatais metami iš Lietuvos futbolo

Dviem pajūrio futbolo ekipoms - Klaipėdos "Atlantui" ir Palangos "Palangai" - rimti nemalonumai ir kaltinimai dėl nelegalių lažybų ir manipuliacijų rungtynėmis bei jų rezultatais. Lietuvos futbolo federacija (LFF) paskelbė, kad abu šiuos klubus šalina iš aukščiausiųjų šalies divizionų kitam sezonui.

LFF ketvirtadienį šiuo klausimu surengė specialią spaudos konferenciją.

"Kartu sudėjus, šį sezoną vien iš šių klubų gavome 17 raportų apie galimai sutartas rungtynes. Klubai buvo supažindinti su esama situacija. Vienas iš šių klubų – Klaipėdos "Atlantas" – buvo nubaustas 30 tūkst. eurų bauda. Penkiems šio klubo žaidėjams buvo skirtos sankcijos – diskvalifikacija nuo 6 iki 12 mėnesių bei piniginės baudos. "Atlantas" kitą sezoną negalės dalyvauti aukštesniame nei II lygos čempionate", – LRT.lt cituoja spaudos konferencijoje pasakytus LFF generalinio direktoriaus Edgaro Stankevičiaus žodžius.

"Vakarų ekspresui" pabandžius susisiekti ir plačiau apie situaciją išgirsti iš klubo savininko Vido Adomaičio lūpų, šis sakė esąs tiesiog šoke.

"Esu užsienyje. Apie šią situaciją sužinojau tik prieš minutę iki jūsų skambučio. Man paskambino vienos Klaipėdos radijo stoties žurnalistas ir pasakė. Dar nespėjau išsiaiškinti, kas čia vyksta. Esu tiesiog šoke. Net neturiu ką komentuoti, nes nieko nežinau", - sakė "Atlanto" vadovas.

LFF apie kitą pajūrio klubą - "Palangą" kalbėjo taip: "Šis klubas minimas aštuoniuose raportuose. Buvo pradėti tyrimai po LFF taurės pusfinalio rungtynių su "Gargždų" ekipa, po kurių gavome signalų. "Palangos" atveju klubui buvo skirta 42 tūks. eurų bauda bei į tyrimą patraukti dešimt asmenų – klubo direktorius, septyni užsieniečiai ir du lietuviai", – sakė E. Stankevičius.

Specialioje spaudos konferencijoje, skirtoje aptarti manipuliavimą rungtynėmis ir jų rezultatais, dalyvavo ne tik minėtas E. Stankevičius, bet ir LFF prezidentas Tomas Danilevičius, Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris bei UEFA kovos su sutartomis rungtynėmis skyriaus pareigūnas Massimiliano Michenzi.

"Vakarų ekspresui" susisiekus su Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos (KLFF) prezidentu Rimantu Žvingilu, šis sakė: "Tai, ką per spaudos konferenciją pasakė Edgaras Stankevičius, yra tiesa. Vos ne po kiekvienų rungtynių buvo gaunami raportai. Aš daviau pastabas ir įspėjimus ir "Atlantui", tačiau nežinau kodėl nereagavo: ar nenorėjo girdėti, ar nebuvo pajėgūs kažką padaryti. Man labai liūdna, kad Klaipėdos apskrityje tokia situacija, liūdna, kad mūsų mieste nelieka aukščiausio lygio futbolo komandos. Dabar staiga telefonu nieko neišrutuliosi, reikės sėsti prie apskrito stalo su Klaipėdos miesto valdžia, Klaipėdos futbolo mokyklos vadovais, su Klaipėdos futbolo akademijos, vadovaujamos Kęstučio Ivaškevičiaus, atstovais ir tartis ką daryti. Gal reikia versti naują puslapį ir kurti komandą, kuri pradėtų pirmenybes nuo naujo balto lapo, nuo II lygos pirmenybių", - garsiai svarstė R. Žvingilas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder