Brazilai be didesnio vargo įveikė ispanus ir iškovojo Konfederacijų taurės titulą

Brazilai be didesnio vargo įveikė ispanus ir iškovojo Konfederacijų taurės titulą

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Brazilijoje buvo sužaistos lemiamos 2013 metų FIFA Konfederacijų taurės finalo rungtynės.

Legendiniame Rio de Ženeiro stadione susitiko turnyro šeimininkai brazilai ir pasaulio bei Europos čempionai ispanai. Lengvą pergalę rezultatu 3-0 iškovojo Luiso Felipe Scolari auklėtiniai.

Rungtynės prasidėjo Brazilijos spurtu. Jau 2-ąją minutę savo žiūrovus iš sėdimų vietų privertė atsistoti Fredas, kuomet gulėdamas ant vejos sugebėjo kamuolį pasiųsti į varžovų vartus ir taip išvesti rinktinę į priekį.

Po įvarčio brazilai neatsipalaidavo ir toliau sėkmingai spaudė varžovus. Puikią progą pasižymėti turėjo saugas Paulinho, kurio smūgiuojamas kamuolys skriejo tiesiai į viršutinį vartų virpstą.

Kiek vėliau pasaulio čempionai ispanai perėmė iniciatyvą ir pavojingą progą po kampinio turėjo Fernando Torresas, tačiau jo galva smūgiuojamas kamuolys skriejo šalia Julio Cesaro vartų.

32-ąją minutę tas pats Fredas galėjo pasižymėti antrą kartą, tačiau puolėjas nesugebėjo po puikaus Neymaro perdavimo nuginkluoti Ikero Casillaso.

Kėlinio pabaigoje Brazilijos rinktinę nuo įvarčio išgelbėjo gynėjas Davidas Luizas, kuomet griūdamas į savus vartus ištraukė Pedro smūgiuojama kamuolį, tačiau brazilai 44-ąją minutę sugebėjo sušvelninti rezultatą.

Antrajame kėlinyje žaidimas nepasikeitė ir Ispanijos rinktinė neprilygo brazilams. Rezultatą 54-ąją minutę galėjo sušvelninti Sergio Ramosas, tačiau jo smūgiuojamas 11 metrų baudinys nepasiekė tikslo.

Lemiamą tašką dar 47-ąją minutę padėjo Fredas, kuomet įvartį pelnė po puikaus Hulko perdavimo. Verta paminėti, jog aikštę 68-ąją minutę paliko Gerardas Pique.

Brazilija 3 – 0 Ispanija

2‘ [1 – 0] Fred

44‘ [2 – 0] Neymar

47‘ [3 – 0] Fred

68‘ G. Pique (Ispanija) išvarytas iš aikštės

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder