Davidas Beckhamas tapo Kinijos futbolo ambasadoriumi

Davidas Beckhamas tapo Kinijos futbolo ambasadoriumi

Britų futbolininkas Davidas Beckhamas, šiuo metu rungtyniaujantis „Paris Saint Germain“ ekipoje, tapo pasauliniu Kinijos futbolo ambasadoriumi. Tikimasi, kad jis pagerins Kinijos futbolo įvaizdį pasaulyje.

Futbolo reputacijai Kinijoje stiprus smūgis buvo suduotas, kai pasitraukė buvęs „Chelsea“ žaidėjas Didier Drogba, o kiek vėliau Kinijos futbolo lyga buvo apkaltinta ir rungtynių klastojimu.

37-erių metų Davidas Beckhamas sutiko atstovauti Kinijos futbolą pasaulyje: „Man didelė garbė atlikti tokį svarbų vaidmenį Kinijos futbolo istorijoje. Futbolas yra nuostabus žaidimas, įkvepiantis daugybę žmonių visame pasaulyje. Man malonu jį pristatyti dar didesniam skaičiui gerbėjų.“

Futbolininkas turės lankytis Kinijos futbolo lygos rungtynėse ir susitikti su vaikais, kuriems reklamuos futbolą, kad šie ateityje nuspręstų užsiimti šia sporto šaka.

Didier Drogba paliko „Shanghai Shenhua“ klubą po pusės metų, nors turėjo kontraktą dar dvejiems metams. Jis neaiškiomis sąlygomis buvo paskolintas „Galatasaray“ klubui.

Kinijos lygoje taip pat buvo skandalų, susijusių su korupcija, kurie baigėsi kalėjime atsidūrus geriausiam šalies teisėjui. Dar 58 teisėjai buvo suspenduoti tarptautinės futbolo federacijos.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder