Dėl nuslėptų 4 mln. litų: Lietuvos tautinis olimpinis komitetas teigia, kad Virgilijus Alekna meluoja

Dėl nuslėptų 4 mln. litų: Lietuvos tautinis olimpinis komitetas teigia, kad Virgilijus Alekna meluoja

Po priekaištų LTOK dėl neva nuslėptų 4 mln. litų, šalies olimpinis komitetas išplatino savo poziciją dėl vieno iš kandidatų į LTOK prezidento postą – V. Aleknos išsakytų minčių.

„Pristatydamas sporto visuomenei ir žiniasklaidai savo veiklos programą kandidatas į LTOK prezidento postą V.Alekna netiesiogiai apkaltino LTOK vadovybę nuslėpus daugiau kaip 4 mln. litų. Tai tikrovės neatitinkanti informacija. Mums labai gaila, jog užuot pasidomėjęs LTOK veikla išsamiau ar uždavęs konkrečius klausimus dabartinei LTOK vadovybei, gerbiamas sportininkas švaistosi tokiais neatsakingais kaltinimais ir imasi populistinės retorikos.“ Po to pranešime rašoma: „Lėšas, kurias kontroliuoja LTOK, sudaro LTOK tiesiogiai valdomos lėšos bei LTOK įsteigto Lietuvos olimpinio fondo (LOF) lėšos.

Lietuvos olimpinis fondas (teisinis statusas – labdaros ir paramos fondas) įsteigtas 1992 metais, LTOK vykdomojo komiteto 1992-02-27 nutarimu nr.10 „Dėl Lietuvos olimpinio fondo“.

Pagrindiniai LOF veiklos tikslai: remti sportininkų, trenerių, kitų sporto specialistų ir olimpinių žaidynių veteranų gydymą bei reabilitaciją, teikti jiems kitą socialinę paramą, remti Lietuvos sportininkų pasirengimą ir dalyvavimą olimpinėse žaidynėse, olimpinių sporto šakų federacijų programas.

Jau daugelį metų LOF veiklą įvertina LTOK generalinės asamblėjos išrinktos LTOK revizinės komisijos atstovas, taip pat kasmet atliekamas nepriklausomas fondo veiklos auditas.

LTOK revizinė komisija ataskaitą apie LOF ir LTOK veiklą kasmet pateikdavo LTOK vykdomajam komitetui bei LTOK generalinei asamblėjai. Ataskaitą už 2011 metų LTOK bei LOF veiklą LTOK revizinė komisija pateikė 2012 m. sausio 19 d. vykusiame LTOK vykdomojo komiteto posėdyje.

Papildomai LTOK biudžetą bei jo vykdymą LTOK nariai – sporto šakų federacijų atstovai – tvirtina kasmetinėje organizacijos Generalinėje asamblėjoje. 2012 m. sausio 27 d. vykusioje generalinėje asamblėjoje buvo patvirtinta LTOK biudžeto įvykdymo apyskaita, kurioje aiškiai parašyta, jog LTOK pajamos 2011 metais sudarė apie 12 mln. litų, papildomai LOF lėšos 2012 m. sausio pirmai dienai buvo daugiau kaip 5 mln. litų.

Deja, didžioji dalis LOF lėšų šiuo metu yra įšaldyta bankrutavusiame banke „Snoras“, kuriame savo lėšas laikė daug privačių bendrovių, keletas valstybinių organizacijų bei savivaldybių."

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder