Dviratininkė O. Baleišytė dėl traumos gali praleisti Europos čempionatą

Dviratininkė O. Baleišytė dėl traumos gali praleisti Europos čempionatą

Turkijoje patirta trauma Lietuvos dviračių treko rinktinės narei Olivijai Baleišytei gali užkirsti kelią į Europos treko čempionatą, rugpjūčio 2-7 dienomis vyksiantį Glazge (Didžioji Britanija). Panevėžietė, šeštadienį grįždama iš treniruočių stovyklos, Stambulo oro uoste paslydo ir patyrė kojos traumą - dviratininkei išniro kairiojo kelio girnelė.

O. Baleišytė kartu su Kristina Kazlauskaite ir treneriu Antanu Jakimavičiumi aukštikalnėse Turkijoje Europos čempionatui rengėsi nuo birželio 28 dienos. O. Baleišytė Europos pirmenybėse ketino dalyvauti skrečo rungtyje, atkrintamosiose lenktynėse ir daugiakovėje.

„Skaudu ir apmaudu. Mums tai lyg perkūnas iš giedro dangaus, - sakė A. Jakimavičius. - Olivija puikiai atidirbo treniruočių stovykloje ir visos mintys jau sukosi apie Europos čempionatą. Dabar dėl jos dalyvavimo čempionate iškilo didelis klaustukas. Laukiame medikų atsakymų“.

Europos čempionatu Glazge prasidės dviračių treko atranka į Tokijo olimpines žaidynes.

O. Baleišytė 2017-2018 metų sezono pasaulio taurės varžybų daugiakovės galutinėje įskaitoje užėmę trečiąją vietą, o atskiruose etapuose penkis kartus pateko į geriausiųjų šešetą. O. Baleišytė Pruškove (Lenkija) vykusio pirmojo etapo skrečo rungtyje iškovojo bronzos medalį. Dviratininkė pasaulio skrečo rungties reitinge užima ketvirtąją vietą, o daugiakovės reitinge - septintąją.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder