Gargždai stadioną atsinaujino dykai

Gargždai stadioną atsinaujino dykai

Gargždų miesto stadione jau įrengta nauja dirbtinės žolės danga, nors ankstesnė dar nebuvo nusidėvėjusi.

Olandų kompanija "Greenfields" 150 tūkstančių eurų vertės dangą stadione įrengė vos per 10 dienų, darbai sparčiai vyko ir dėl palankių orų.

Po dviejų savaičių dangą vertins specialistai, tikimasi, jog jai bus suteikta dviejų tarptautinės futbolo federacijos žvaigždučių kategorija. Tai reiškia, jog stadione galima žaisti UEFA turnyrų varžybas.

Ankstesnė Gargždų stadiono danga taip pat buvo įvertinta 2 žvaigždutėmis. Ji buvo įrengta 2010 metais.

"Gamintojas tuomet suteikė 8 metų garantiją, o šiemet mes juos įtikinome, kad danga nekokybiška: vietomis sulinko ir susipynė dirbtinės žolės stiebeliai. Taigi, olandai ją pakeitė nemokamai.

Keisti reikėjo, liepos pradžioje jau laukia pirmasis atrankos į Europos lygą varžybų etapas", - sakė klubo "Banga" vadovas Rimantas Mikalauskas.

"Banga" savo varžovus pirmajame etape sužinos birželio pabaigoje.

Beje, dangos pakeitimas išėjo į naudą ne tik klubui, bet ir visai Klaipėdos rajono savivaldybei, mat ankstesnioji danga bus panaudota nedidelių futbolo aikštelių prie kaimų mokyklų atnaujinimui ir įrengimui.

Pagal savivaldybės tarybos praėjusią savaitę patvirtintą Futbolo aikštelių įrengimo 2014-2016 metų programą numatyta, kad šiemet bus atnaujinta Gargždų "Vaivorykštės" gimnazijos futbolo aikštelės danga, 2015 metais bus įrengtos aikštelės Priekulėje, Veiviržėnuose ir Doviluose, o 2016 metais - Vėžaičiuose ir Endriejave.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder