Gatves okupavo dviračių maratonas

Gatves okupavo dviračių maratonas

Sekmadienį Klaipėdoje baigėsi trečiasis mėgėjų bei profesionalų dviračių maratonas. Jo organizatoriai - praeityje garsūs dviratininkai broliai Gintautas ir Mindaugas Umarai.

Dviračių sporto mėgėjai ratus suko Liepų, Herkaus Manto gatvėmis bei Šiaurės prospektu - dėl lenktynių šiomis gatvėmis buvo ribojamas eismas.

Maratone gali dalyvauti kiekvienas norintis, šiemet į šį sporto renginį susirinko apie šimtą žmonių, jie lenktyniavo susiskirstę pagal amžiaus grupes bei lytį, profesionalių sportininkų ir mėgėjų gretos buvo panašios. Jiems teko įveikti 10 ratų po 6,6 kilometro.

Šiemet su kitais dalyviais varžėsi ir vienas geriausių pastarojo meto Klaipėdos dviratininkų Tomas Vaitkus. Jis nugalėjo tarp 1973-1982 m. gimusių profesionalų. Šiame maratone taip pat lenktyniavo ir jo tėvas, dviračių sporto treneris Algirdas Vaitkus.

Elito grupėje pirmas finišavo Vilniaus atstovas Justas Klimavičius, tarp mėgėjų greičiausias buvo klaipėdietis Robertas Kukta.

Lenktynėse atskirai taip pat varžėsi 1983-1993 gimę sportininkai, moterys (gim. 1982-1993 m.), senjorai (gim. 1963-1972 m.) ir veteranai (gim. 1953-1962 m.).

Nugalėtojams atiteko ne tik taurės ir diplomai, bet ir piniginiai prizai bei čekiai, skirti apsipirkti dviračių parduotuvėse.

Pirmasis dviračių maratonas buvo surengtas 2010 metais. Broliai Umarai Klaipėdą šioms lenktynėms pasirinko todėl, kad miestas turi gilias dviračių sporto tradicijas, uostamiestyje parengti dviratininkai yra iškovoję skambių pergalių.

"Šiemet atskyrėme mėgėjus ir sportuojančius bei sportavusius dalyvius - to pageidavo patys dviratininkai. Renginys praėjo gerai, ką buvome sugalvoję, tą išpildėme, nors smulkių organizacinių nesklandumų buvo.

Tikrai labai pagelbėjo Klaipėdos kelių policijos pareigūnai - jų darbo lygis tikrai labai aukštas.

Manau, kad ir kitais metais maratonas įvyks", - po lenktynių kalbėjo Seulo olimpiados dalyvis Mindaugas Umaras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder