Gatvės šokėjai svajoja apie areną

Gatvės šokėjai svajoja apie areną

Ketvirtus metus Klaipėdoje vyksiančio gatvės šokių festivalio "Into the dance" organizatoriai prašo miesto mero pagalbos. Jie tikisi, jog uostamiesčio galva padės surasti nemokamas patalpas, kuriose galėtų vykti minėtas festivalis.

Gatvės šokių renginys planuojamas kovo pabaigoje. Jo organizatoriai vylėsi, jog miesto meras palaikys jų mintį festivalį surengti "Švyturio" arenoje, kaip vieną iš keturių nemokamų miestui per metus priklausančių renginių.

Jų teigimu, iki šiol šokių šventė vykdavo LCC tarptautinio universiteto "Michealsen" centro salėje arba "Švyturio" menų doke, tačiau šių salių nuoma organizatoriams yra per brangi. Kasmet festivalyje dalyvauja 600-800 žmonių. Iš jų 150-200 sudaro šokėjai. Jei miestas skirtų festivaliui patalpas, renginys būtų nemokamas.

Meras Vytautas Grubliauskas į festivalio organizatorių pageidavimus žvelgė atsargiai. Jo teigimu, net jei festivalis pritrauktų apie tūkstantį žiūrovų, tai vis tiek nebūtų pakankamas žmonių skaičius arenai.

"Net ir esant tiek žmonių sudarytų apytuštė erdvė. Juo labiau, susidomėjusių galimybe organizuoti vieną iš keturių nemokamų renginių arenoje pastaruoju metu yra itin daug. Negalime arenos išnaudoti veltui. Patarčiau neatmesti galimybės tęsti paieškas ir pasirinkti kokią nors kitą erdvę", - organizatorius ragino miesto meras.

V. Grubliausko teigimu, galima pagalvoti apie festivalio rengimą buvusioje "Neptūno" sporto salėje, Sporto rūmuose Dariaus ir Girėno gatvėje ar kurioje nors kitoje erdvėje. Apsvarsčius šias galimybes meras kvietė organizatorius grįžti į jo kabinetą ir bandyti tartis iš naujo.

"Jeigu ateityje norėsite galvoti apie "Švyturio" areną, patariu pirmiausia "užsiauginti raumenį" - bent 3 tūkstančius žiūrovų", - šmaikštavo miesto meras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder