Geriausias sportininkas - Aurimas Didžbalis

Geriausias sportininkas - Aurimas Didžbalis

Tradiciškai metams bėgant į pabaigą Klaipėda apdovanojo labiausiai miestą garsinančius sportininkus. Šįkart geriausiojo vardas, liaupsės ir pripažinimas skirtas 24-erių sunkiaatlečiui Aurimui Didžbaliui. Šis Bronislavo Vyšniausko auklėtinis per savo karjerą geriausiojo Klaipėdos miesto sportininko vardą pelnė jau ketvirtąjį kartą.

A. Didžbalio šių metų rezultatai patys kalba už save: jis balandžio mėnesį Europos čempionate Tbilisyje (Gruzija) pirmą kartą Lietuvos istorijoje tapo ne tik savo svorio grupės (iki 94 kg) nugalėtoju, bet ir absoliučiu Europos čempionu, taip pat prieš daugiau nei dvi savaites Hiustone (JAV) vykusiame pasaulio čempionate tapo rovimo rungties vicečempionu. A. Didžbalis 2015 metais ne kartą gerino Lietuvos rekordus bei vienintelis iš klaipėdiečių kišenėje jau turi vardinį kelialapį į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

"Malonu, kai įvertina ir pagerbia. Neslėpsiu, tikėjausi sėkmingesnio pasirodymo Hiustone vykusiame pasaulio čempionate, tačiau ne viskas pavyko taip, kaip planavau. Tikiu, kad tai mane paskatins dar labiau stengtis ir pasitempti. Apžvelgiant visus metus, buvo daug džiugių ir sėkmingų akimirkų. Vienose varžybose pasiseka geriau, kitose - prasčiau. Toks jau tas sportas... Po Naujųjų metų pradėsiu itin intensyviai ruoštis Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Ateinantys metai - labai svarbūs ir norisi padaryti viską, kas tik įmanoma", - "Vakarų ekspresui" sakė A. Didžbalis.

Geriausiojo Klaipėdos sportininko treneris B. Vyšniauskas pabrėžė, kad Aurimas turi tvirtą sportininko charakterį ir tai įrodo savo darbais.

"Kiek mes Lietuvoje turime absoliučių Europos čempionų? Tai labai svarbi ir svari pergalė, perrašiusi Lietuvos istoriją. Mes galbūt dabar to nesuprantame, bet po kelerių metų suprasime ir vertinsime", - pabrėžė B. Vyšniauskas.

Dešimtuke - sportininkų įvairovė

Antroji vieta 2015 metų geriausiųjų sportininkų dešimtuke skirta Europos krepšinio vicečempionui Deividui Gailiui. Jis praėjusį sezoną vilkėjo Klaipėdos "Neptūno" ekipos marškinėlius, o rudenį su Lietuvos krepšinio rinktine žibėjo Senojo žemyno pirmenybėse bei mūsų krepšinio rinktinei padėjo pelnyti kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Trečioje geriausiųjų Klaipėdos sportininkų dešimtuko pozicijoje rikiuojasi Europos jaunimo (iki 23 m) sunkiosios atletikos čempionas bei suaugusiųjų čempionato septintosios vietos laimėtojas Žygimantas Stanulis (treneris B. Vyšniauskas).

Dar į geriausiųjų sportininkų dešimtuką pateko šie klaipėdiečiai: Lina Grinčikaitė-Samuolė (sprinterė, pasaulio studentų universiadoje 100 m bėgimo rungtyje liko per plauką nuo medalio - ketvirta, treneris Edmundas Norvilas, dešimtuke - 4 vieta), Mantas Knystautas (graikų-romėnų imtynės, Europos žaidynėse svorio iki 130 kg varžybose užėmė dešimtąją vietą, treneris Artūras Ševelkovas, dešimtuke - 5 vieta), Šarūnas Banevičius (rutulio stūmikas, Pietų Korėjoje vykusioje universiadoje iškovojo septintąją vietą, treneriai - Valerijus Murašovas ir Gintaras Pridotkas, 6 vieta), Irmantas Kačinskas (sunkiaatletis, Europos jaunimo iki 23 metų prizininkas, treneris B. Vyšniauskas, 7 vieta), Šarūnas Jurčys ir Mindaugas Rumbutis (imtynininkai, Europos žaidynių skirtingose svorio kategorijose iškovojo 12 vietą, treneris Sergejus Karimovas, dešimtuke abu - 8 vietoje), Sergejus Lichavojus (sunkiaatletis, Europos jaunimo iki 23 metų čempionato ketvirtos vietos laimėtojas, treneris B. Vyšniauskas, 9 vieta), Tautvydas Vaitekūnas ir Edvardas Babarskas (irkluotojai, pasaulio jaunimo iki 23 metų irklavimo čempionate liko per plauką nuo medalio - ketvirti, treneriai Liudvikas Mileška ir Tadas Katliorius, dešimtuke abu - dešimti).

Ramūnui Navardauskui - atskira nominacija

Dviratininkas Ramūnas Navardauskas, rugsėjo mėnesį Ričmonde (JAV, Virdžinijos valstija) pasaulio plento dviračių čempionate iškovojęs bronzos medalį, į geriausiųjų Klaipėdos sportininkų dešimtuką nebuvo įtrauktas, tačiau gavo atskirą prizą kaip sportininkas, išugdytas Klaipėdoje. Komisijos nuomone, jo klaipėdiečiu vadinti negalima, tačiau pripažino, kad būtent sportinio kelio piką jis pasiekė Klaipėdoje bei šiame mieste yra jau itin retas svečias.

Taip pat buvo apdovanotas būrys neolimpinių sporto šakų atstovų, Europos ir pasaulio čempionatų nugalėtojų bei prizininkų, tarp kurių - Europos "grappling" imtynių absoliutus čempionas Marius Rudnickas, pasaulio ir Europos kikbokso čempionas Sergejus Maslobojevas, pasaulio sportinio nardymo prizininkė Jevgenija Pronkul, pasaulio karatė kiokušin absoliučios kategorijos prizininkas Lukas Kubilius, Europos karatė kiokušin skirtingų kategorijų ir amžiaus grupių nugalėtojai ir prizininkai: Diana Mačiūtė, Eventas Gužauskas, Tomas Struopus, Monika Tydikaitė, Skaistė Venckutė, Laurynas Vaičikauskas, Dovydas Martišius, Dominykas Muntrimas, Julius Urbonas, Monika Ryžkovaitė ir dar būrys sportininkų. Padėkos sulaukė ir techninės sporto šakos atstovas - Europos autokroso vicečempionas Paulius Pleskovas.

Šiltų žodžių bei apdovanojimų už 2015 metų nuopelnus nusipelnė ir mūsų reprezentacinės miesto komandos: šalies čempionai "Dragūno" rankininkai, Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) prizininkės "Fortūnos" krepšininkės, bronziniai Lietuvos futbolo A lygos vyrai - "Atlanto" futbolininkai bei Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionai Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis" krepšininkai.

Į uostamiesčio viešbučio "Amberton Klaipėda" renginių salės "Vakaris"sceną kilo ir miesto veteranai bei neįgalieji sportininkai, skynę laurus pasaulio bei Europos čempionatuose. Tarp jų - Ramunė Adomaitienė, Arūnas Šatas, Aida Vilimienė, Genovaitė Avižonienė, Jadvyga Putinienė ir kiti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder