Japonai apmaudžiai pralaimėjo italams, kurie kartu su Brazilijos rinktine žengia į pusfinalį

Japonai apmaudžiai pralaimėjo italams, kurie kartu su Brazilijos rinktine žengia į pusfinalį

Brazilijoje ir toliau tęsiasi 2013 metų FIFA Konfederacijų taurė, kurioje iš viso varžosi aštuonios rinktinės.

Vėlyvu metu Fonte Nova stadione susitiko Italijos ir Japonijos futbolininkai. Apmaudžią pergalę iš savo rankų A grupėje išleido japonai, kurie rezultatu 4-3 pralaimėjo italams ir prarado visas galimybes patekti į pusfinalį.

Pirmasis kėlinys Japonijos komandai sekėsi sėkmingiau ir jau nuo pat pirmos minutės Azijos garbę ginantys futbolininkai spaudė italus.

Pirmoji pavojinga proga prie Italijos rinktinės vartų buvo sukurta 5-ąją minutę, kuomet kamuolį galva smūgiuodamas vos nepasiuntė Shinji Kagawa.

Japonai po pavojingo epizodo ir toliau įrodinėjo savo pranašumą. Po dešimties minučių tas pats „Man Utd“ saugas dar kartą patikrino Gianluigi Buffoną tolimu smūgiu, tačiau įvarčio pasiekti nepavyko.

20-ąją minutę Italijos rinktinės kapitonas bei vartininkas baudos aikštėje pargriovė Japonijos futbolininkų ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, kuri sėkmingai realizavo Keisuke Honda.

Japonai po įvarčio neatsipalaidavo ir toliau spaudė Europos vicečempionus. Jau 33-ąją minutę rezultatą padvigubino Pirmąsias 20 minučių žibėjęs S.Kagawa, kuris pasižymėjo po italų gynėjų klaidos.

Vis dėlto Cesare Prandelli auklėtiniai rankų nenuleido ir 41-ąją minutę sušvelnino rezultatą, kuomet po puikaus Andrea Pirlo pakelto kampinio pasižymėjo nedažnai galva įvarčius mušantis Daniele De Rossi.

Kėlinio pabaigoje Italijos rinktinė turėjo puikią galimybė išlyginti rezultatą, tačiau Emanuele Giaccherini smūgiuojamas kamuolys skrido tiesiai į šoninė japonų vartų virpstą.

Antrajame kėlinyje pabudo Italijos komanda, kuri per kelias minutes jau įsiveržė į priekį. Pirmiausia 50-ąją minutę į savus vartus įsispyrė Atsuto Uchida, o po dviejų minučių prie japonų vartų buvo paskirtas abejotinas 11 metrų baudinys, kurį realizavo Mario Balotelli.

Japonai po greitų įvarčių nepalūžo ir dėjo visas pastangas dėl pergalės. Rezultatą ir viltis Japonijos rinktinei sugrąžino puikus Shinji Okazaki įvartis, kuomet rezultatyvų perdavimą atliko Yasuhito Endo.

Azijos čempionų viltis paskandino po keitimo pasirodžiusio Sebastiano Giovinco įvartis, kuris japonams ir meksikiečiams lėmė paskutiniąsias vietas turnyrinėje lentelėje, nors dar A grupėje liko paskutinis turas.

Į pusfinalį kartu su Italija pateko ir šeimininkai brazilai, kurie taip pat įveikė Meksikos rinktinė rezultatu 2-0.

Italija 4 – 3 Japonija

20‘ [0 – 1] K. Honda (11m. baudinys)

33‘ [0 – 2] S. Kagawa

41‘ [1 – 2] D. De Rossi

50‘ [2 – 2] A.Uchida

52‘ [3 – 2] M. Balotelli (11m. baudinys)

69‘ [3 – 3] S. Okazaki

86‘ [4 – 3] S. Giovinco

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder