Kazys Maksvytis: "Norėtųsi įgelti VEF komandai"

Kazys Maksvytis: "Norėtųsi įgelti VEF komandai"

Antradienį Klaipėdos "Neptūno" krepšininkų laukia rimtas išbandymas - VTB Vieningosios lygos rungtynės su Rygos VEF (Latvija) ekipa, kurią treniruoja buvęs Lietuvos rinktinės treneris Ramūnas Butautas. Dvikovos "Švyturio" arenoje pradžia - 18 val.

Rygos VEF komanda šiemet - kietas riešutėlis. Joje rungtyniauja Antanas Kavaliauskas, Donatas Zavackas, Latvijos rinktinės žaidėjai: Dairis Bertns, Kaspars Berzinš, žinomi legionieriai Willas Daniels, Earlas Rowlandas ir dar būrys pajėgių žaidėjų.

VEF komandos pajėgumą įrodo ir tai, kad pastaroji net 101:78 nepasigailėjo Liubercų "Triumf" klubo, su kuriuo savaitgalį vargo turėjo ir Kauno "Žalgiris".

Lietuvos čempionai "Tiumf" ekipą įveikė tik po pratęsimo rezultatu 80:76.

T. Rinkevičiui - komplikacijos "VEF komanda turi daug snaiperių. Bus įdomu, tačiau labai sudėtinga su jais kautis. Bandysime tesėti pažadą ir savo žiūrovų akivaizdoje iš paskutiniųjų siekti pergalių, nesvarbu su kokiu varžovu besusitiktume", - pabrėžė Klaipėdos "Neptūno" treneris Kazys Maksvytis. Jis dar turės verstis be sergančio savo asistento Tomo Rinkevičiaus. "Buvo lyg ir pasveikęs, tačiau neišvengė komplikacijų ir vėl sukilo kūno temperatūra", - sakė K. Maksvytis. Tikimasi, kad dvikovoje su VEF jau geriau atrodys ir daugiau laiko aikštėje praleis 221 cm ūgio žaidėjas Martynas Andriuškevičius. "Visi žaidėjai treniruojasi visu pajėgumu. Motyvacijos ir noro kovoti netrūksta. Juk nuo paskutinės dvikovos su Maskvos CSKA praėjo jau daugiau nei savaitė, žaidėjai pasiilgo krepšinio", - teigė treneris.

Rusų atsiliepimai

Priminsime, kad po VTB Vieningosios lygos pirmenybių debiuto dvikovoje su Maskvos CSKA "Neptūnas" sulaukė daug liaupsių ir teigiamų atsiliepimų.

Į uostamiestį buvo atvykę net 18 įvairių Rusijos žurnalistų: televizijos, laikraščių, įvairių internetinių portalų reporterių, sporto redaktorių.

Neptūniečiai CSKA žvaigždynui - daugkartiniams Eurolygos, Rusijos lygos, Rusijos taurės, įvairių turnyrų nugalėtojams bei VTB Vieningosios lygos čempionams "Švyturio" arenoje užkūrė tikrą pirtį, nuolat favoritams lipo ant kulnų ir tik pačioje dvikovos pabaigoje Klaipėdos ekipa pralaimėjo - 72:83.

Nenuostabu, kad rusų žiniasklaidos atstovai savo rašiniuose rašė: "Aplodismentai "Neptūnui", "Debiutantai parodė aštrius nagus", "Neptūnas" - tai įkvepianti komanda", "Neptūnas" dar gali nuleisti kraujo ne vienam favoritui" ir panašiai.

E. Messinos padėka

Rusų žiniasklaidoje mirga pagyrimų lavina "Neptūnui" ne tik iš žurnalistų, bet ir iš CSKA žaidėjų bei trenerių lūpų.

"Norėčiau geru žodžiu paminėti "Neptūną". Tai gera, įkvepianti komanda, turinti tvirtų, atsidavusių žaidėjų ir jie tikrai gali priversti nukraujuoti ne vieną VTB Vieningosios lygos favoritų komandą", - teigė Maskvos CSKA ir Rusijos rinktinės žaidėjas Viktoras Chriapa.

Maskvos CSKA komandą treniruojantis "krepšinio profesoriumi" vadinamas strategas iš Italijos Ettore Messina taip pat dėkojo "Neptūnui" už gerą kovą. Jis pabrėžė, kad tokio kieto debiutanto žaidimo nesitikėjo.

E. Messina išties nusipelnęs krepšinio specialistas. Jis į Rusijos klubą grįžo po trejų metų pertraukos, pernai dirbo Los Angelo "Lakers" trenerių štabe.

Panašūs žodžiai iš jo lūpų - tikras pasisekimas "Neptūnui".

"Reikia suprasti, kad dalyvavimas VTB Vieningosios lygos pirmenybėse - tai Klaipėdos miesto prestižo ir garbės reikalas. Panašios varžybos su Europoje nusipelniusiomis komandomis - tai tarsi visos Lietuvos reklama. Tai neįkainojama patirtis ir nauda ne tik komandai, bet ir mūsų miestui, galimybė labiau pareklamuoti save, užmegzti glaudesnius ryšius ir atskleisti savo stipriąsias puses", - kalbėjo "Neptūno" komandos vadovas Osvaldas Kurauskas.

VARŽOVAS. Klaipėdos "Neptūno" ekipos marškinėlius prieš šešerius metus vilkėjęs klaipėdietis Donatas Zavackas (su kamuoliu) šiandien atsidurs kitoje barikadų pusėje - gins Rygos VEF ekipos garbę.

 

 

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder