Klaipėda suburs garsius Latvijos ir Lietuvos ekstremalus

Klaipėda suburs garsius Latvijos ir Lietuvos ekstremalus

Geriausi Lietuvos ir Latvijos ekstremalai ruošiasi kelionei į Klaipėdą - rugpjūčio 29-30 dienomis (šeštadienį ir sekmadienį) vyks ekstremalių sporto šakų - riedlenčių, riedučių, BMX dviračių ir paspirtukų - varžybos "Seaside session 2020". Šįkart ekstremalų varžybos vyks net dviejose didžiulėse miesto erdvėse - Sąjūdžio parke ir Poilsio parke.

Šių varžybų tradicija užmegzta pernai, kai Sąjūdžio parke pirmą kartą oficialiose varžybose susirungė Lietuvos, Latvijos bei Estijos riedlenčių ir BMX dviračių atstovai. Šiemet dėl koronaviruso pandemijos estai į Klaipėdą neatvyks.

Žiūrovus kaitins "Egomašina"

Šiemet nuspręsta varžybas praplėsti - įtraukti riedutininkai ir paspirtukininkai.

Taigi varžybų laikas taip pat prasiplėtė, jos dvi dienas: rugpjūčio 29 dieną (šeštadienį) Sąjūdžio parke nuo 13 val. iki 19 val. varžysis pradedantieji ir pažengę paspirtukų mėgėjai, pradedantieji riedlentininkai ir BMX dviračių atstovai, rugpjūčio 30 dieną (sekmadienį) nuo 12 val. iki 18 val. varžysis pažengę riedlentininkai, riedutininkai ir BMX dviratininkai.

Beje, šeštadienį po varžybų, nuo 20 iki 21 val., ekstremalams paruošta smagi staigmena - koncertuos grupė "Egomašina". Įdomu tai, kad šios grupės nariai (klaipėdiečiai, tačiau išsibarstę gyventi po Lietuvą) patys yra ekstremalai - BMX dviratininkai, tad groti tokioje aplinkoje jiems bus vienas malonumas.

Dalyvavimas tiek "Egomašina" grupės koncerte, tiek abi dienas vyksiančiose ekstremalų varžybose klaipėdiečiams ir miesto svečiams - nemokamas.

Iniciatyva pasiteisino

"Tokio pobūdžio čempionatas Klaipėdos Sąjūdžio riedlentininkų parke bus organizuojamas antrą kartą. Kuo daugiau įvairesnių fizinio aktyvumo formų ir atrakcijų klaipėdiečiams, tuo geriau", - sakė laikinai Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos (LAM) direktoriaus funkcijas atliekantis renginių organizatorius Darius Raišutis.

Praėjusiais metais būtent LAM ir Klaipėdos savivaldybės iniciatyva ir gimė idėja kasmet organizuoti šventę ir varžybas ekstremalių sporto šakų mėgėjams.

Dėl šio tikslo įgyvendinimo bendradarbiaujama su VšĮ Asmenybės ugdymo kultūros centru, kuris geriau žino ekstremalų poreikius, norus ir kitas riedlenčių, riedučių, BMX dviračių ir paspirtukų sporto subtilybes.

"Labai džiaugiuosi, kad Sąjūdžio parkas atliepia miestiečių lūkesčius ir tapo ekstremalaus sporto meka. Džiugu, kad organizatoriai sugeba sukviesti geriausius ekstremalių sporto šakų atstovus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių valstybių. Linkiu, kad ekstremalus sportas neatbaidytų, negąsdintų iš nežinojimo, o priešingai trauktų, įkvėptų ir suteiktų gerų emocijų", - dar praėjusiais metais kalbėdamas apie užsimezgusią gražią tradiciją kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Bus salto ir triukų

Pasak VšĮ Asmenybės ugdymo kultūros centras renginių koordinatorės Raimondos Šuopytės, nugalėtojams yra įsteigti solidūs piniginiai prizai, tad tikimasi sulaukti aukšto lygio profesionalų.

"Apskritai Klaipėdoje pirmą kartą varžysis net keturių skirtingų ekstremalių sporto šakų atstovai - riedlentininkai, riedutininkai, BMX dviratininkai ir paspirtukininkai. Tai džiugus ir istorinis įvykis", - pasidžiaugė ji.

Organizatorių teigimu, tikrai bus ką pamatyti: "Bus salto, įvairių kraują kaitinančių triukų ir pramogų."

Anot D. Raišučio, šis renginys turėtų būti patrauklus ne tik ekstremalių sporto šakų profesionalams, bet ir eiliniams klaipėdiečiams ir miesto svečiams.

"Renginys žiūrovams - nemokamas, tad kviečiame į šį renginį atvykti su šeimomis", - pabrėžė D. Raišutis.

Sporto aistruoliai ir žiūrovai galės atsigaivinti gaiviaisiais gėrimais ir užkandžiais poilsio zonose, renginyje gerą nuotaiką palaikys didžėjus. Planuojamos ir batų restauravimo dirbtuvės, kur visi norintieji galės restauruoti savo mėgiamus, tačiau galbūt jau apiplyšusius batus.

Į nemokamą "Seaside Session" čempionatą kviečiami registruotis visų keturių minėtų sporto šakų mėgėjai ir profesionalai. Registracija dalyviams vykdoma internetu: https://forms.gle/tkD3E2gdw8WhE2d78. Registruotis bus galima renginio vietoje.

"Net jei dalyviai nieko nelaimės pagrindinėse rungtyse, jiems nebus kada liūdėti, nes lauks siurprizas - "Iššūkio" varžybos". Tai papildomos rungtys, kuriose galės dalyvauti visi norintieji. Nugalėtojai pat pat bus apdovanoti specialiais prizais", - pabrėžė R. Šuopytė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder