Klaipėda ūžia nuo sporto renginių gausos

Klaipėda ūžia nuo sporto renginių gausos

Klaipėda, kuri šiemet yra iškėlusi Europos sporto miesto vėliavą, o 2018-ieji paskelbti Sporto metais, pastaruoju metu ūžia nuo sporto renginių gausos - vien per praėjusį savaitgalį mūsų mieste vyko net dešimties skirtingų sporto šakų varžybos.

Klaipėdoje šurmuliavo ne tik jau įprastos kone kiekvieną savaitgalį vykstančios "Neptūno", "Neptūno-Akvaservis" ir "Fortūnos" krepšinio, Klaipėdos "Dragūno-Viesulo" merginų rankinio ir Klaipėdos "Koralo" salės futbolo rungtynės, bet ir tarptautinis regbio turnyras "Nepriklausomybės taurė-2018", lengvosios atletikos žiemos pirmenybių "Žemaitijos taurės" vaikų varžybų finalinis etapas, atviras Klaipėdos miesto jaunučių dziudo čempionatas, žmonių, turinčių negalią, šaškių ir šachmatų turnyrai, futbolo senjorų (per 50 metų) komandų turnyras, skirtas atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečiui pažymėti ir Kovo 11-osios veteranų stalo teniso turnyras.

Regbis

Jau tradicija tapęs, 20-ą kartą organizuojamas tarptautinis regbio turnyras "Nepriklausomybės taurė" subūrė net 19 čekų, latvių, rusų ir lietuvių jaunių bei jaunučių komandų.

Varžybos vyko "Viesulo" sporto centro stadione ant sniego.  "Regbio sporto propaguotojams nėra blogo oro", - tokiais žodžiais po Tautiškos giesmės sugiedojimo (atliko operos solistė Rosana Štemanetian) tarptautinį turnyrą pradėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas

Turnyre iš viso dalyvavo apie 200 regbininkų.Tarp jaunių ir jaunučių geriausiai sekėsi ant pirmojo prizininkų pakylos laiptelio kopusiems svečiams iš Jelgavos (Latvija).

Klaipėdos "Kovo" regbininkai abiejose amžiaus grupėse užėmė penktąsias vietas.

"Vaikams tai buvo puiki šventė - su visureigiu "Hammer" buvo atvykęs būrys kariškių, klaipėdiečiams ir miesto svečiams demonstravo ginklų: automatų, kulkosvaidžių ir kitos karinės technikos parodą, vaišino kareiviška koše ir arbata. Papasakojo naudingų dalykų. Šiame renginyje lankėsi ne tik Lietuvos karininkai, bet ir aukšto rango karininkas iš JAV. Tiek čekai, tiek latviai, tiek mūsų jaunieji regbininkai liko patenkinti šauniu renginiu, o prizininkai - puikiomis dovanomis. Buvo apdovanoti ir geriausi komandų žaidėjai. Apskritai daugeliui vaikų žaisti regbį tokiomis oro sąlygomis - ant sniego buvo kažkas nepakartojamo. Nors jie sušlapo ir išsimurzino, tačiau visi liko patenkinti", - pabrėžė šio renginio organizatorius Klaipėdos regbio treneris Donatas Streckis.     

Dziudo

Atvirajame Klaipėdos miesto jaunučių dziudo čempionate, skirtame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, Pilies gatvėje esančioje sporto salėje varžėsi bemaž 250 jaunųjų dziudo atstovų ne tik iš Klaipėdos, bet ir iš įvairių Lietuvos miestų bei kaimyninių šalių - Latvijos ir Rusijos.

Iš klaipėdiečių čempionais tapo Orestas Ziminas, Meinardas Gruzdys, Dovydas Pužė ir Tauras Mockevičius.

Antrąsias vietas iškovojo Mantė Klimaitė, Andrėja Serapinaitė ir Simonas Bočkus. Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė Romanas Skvorcovas, Jonas Mikėnas, Balys Balčiūnas, Audra Norvilaitė, Povilas Petrusevičius Kernius Balčiūnas, Aldas Saltonas, Maksimas Jakovlevas, Enrikas Budginas, Modestas Jučas, Julius Vaišvila, Dominykas Lavrentjevas ir Piotras Pantiuchinas. 

Visi jie - "Viesulo" sporto centro auklėtiniai, treniruojami trenerių Jono Tilviko ir Andriaus Mikėno. 

Turnyro atidarymo šventėje dalyvavęs Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasidžiaugė, kad miestas šurmuliuoja nuo sporto renginių gausos ir išties pateisina Europos sporto miesto vardą.

"Džiugu, kad mūsų mieste verda sportinis gyvenimas ir klaipėdiečiai šventes švenčia sportuodami, aktyviai leisdami laiką. Juk pats didžiausias žmogaus turtas yra sveikata, o norint būti sveikam reikia judėti, sportuoti. Tad raginu visus klaipėdiečius aktyviai įsilieti į šiemet platų spektrą mūsų siūlomų sporto renginių", - kalbėjo aktyviai sportu besirūpinantis ir pats nuolat ne tik kaip valdininkas, bet ir kaip sporto renginių dalyvis S. Budinas.

Jis akcentavo, kad idėja, jog Klaipėda taptų Europos sporto miestu, jo galvoje brendo ne vienerius metus, ir pagaliau visa tai išsipildė.

"Prieš dvejus su puse metų teko lankytis Italijos mieste Turine, kuris buvo paskelbtas Europos sporto sostine. Visą tą laiką buvo mintis, kad kažką panašaus būtina padaryti ir Klaipėdoje. Ir štai turime rezultatą", - džiaugėsi S. Budinas.

Jis akcentavo ir tai, kad Sporto miesto titulas - tai tarsi miesto, kuris pastaruoju metu skiria vis daugiau dėmesio sportui, įvertinimas.

STENDAS. Preiš kelias dienas Martyno Mažvydo alėjoje patatytas stendas, kuriame akcentuojama, kad Klaipėda - Europos sporto miestas.  Tokių stendų mieste yra ne vienas.

Šaškės ir šachmatai

Daug dėmesio sulaukė Klaipėdos sportininkų namuose vykę žmonių, turinčių negalią šaškių ir šachmatų turnyrai. Čia varžėsi per 30 Šiaulių, Vilniaus, Marijampolės, Kretingos ir Klaipėdos atstovų.

Džiugu, kad daugiausiai pergalių iškovojo klaipėdiečiai.

Šaškių varžybose tarp dailiosios lyties atstovių pirmąją vietą iškovojo klaipėdietė Adelė Vaišvilienė, antra liko šiaulietė Janina Gedgaudienė, trečia - klaipėdietė Vytautė Banevičienė.

Tarp vyrų šaškių varžybų nugalėtoju tapo klaipėdietis Ričardas Valužis, antras liko marijampolietis Valerijus Klimas, trečias - klaipėdietis Antanas Akavickas.

Šachmatų varžybose tarp moterų triumfavo klaipėdietė Jelena Urbonienė, antra liko taip pat klaipėdietė Vaida Joškaitė.

Tarp šachmatininkų vyrų visas prizines vietas iškovojo Klaipėdos aklųjų ir silpnaregių sporto klubo "Pamarys" atstovai: aukso medalį iškovojo Romas Pakalniškis, sidabro medalį - Evaldas Šlušnys, bronzos - Justinas Kubilius.

Futbolas

Šeštadienį Klaipėdos miesto centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštėje vyko tarptautinis keturių futbolo senjorų (per 50 metų) komandų turnyras, skirtas atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečiui pažymėti.

Dėl Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos įsteigtos taurės varžėsi Kaliningrado, Plungės, Šiaulių ir uostamiesčio senjorai.

Varžybos buvo labai atkaklios. Net trys ekipos iškovojo po dvi pergales ir surinko po šešis taškus. Tad turnyro organizatoriams teko skaičiuoti įvarčius per tarpusavio susitikimus.

Pirmąją vietą iškovojo šiauliečiai (įvarčiai - 3:2), antrąją vietą užėmė klaipėdiečiai (2:2), o treti liko kaliningradiečiai (1:2). Plungės senjorai pralaimėjo visas trejas rungtynes.

Geriausiais komandų žaidėjais buvo pripažinti Virgerdas Kavolis (Šiauliai), Olegas Čmyrius (Klaipėda), Viktoras Biriukovas (Kaliningradas) ir Gintas Bakas (Plungė).

Stalo tenisas

Vakarų stalo teniso akademijoje vykusiame Kovo 11-osios turnyre tarp 50-64 metų amžiaus dalyvių nugalėtoju tapo Vilius Lukša (Kėdainiai), antrąją vietą užėmė Romas Gečas (Priekulė), trečiąją - Antanas Žibas (Nemakščiai).

Tarp vyresnių nei 65 metų dalyvių ant prizininkų pakylos laiptelio kopė visi trys Šilutės atstovai: pirmas buvo Algis Mykolas Šaulys, antras - Jonas Piekautas (Šilutė), trečias - Zigmas Šikšnius.

Įdomu pastebėti, kad šiame turnyre dalyvavo net 84 metų senjoras Bronius Glodenis. 

Lengvoji atletika

Klaipėdos lengvosios atletikos manieže vykusiame lengvosios atletikos žiemos pirmenybių "Žemaitijos taurės" vaikų varžybų finaliniame etape, kuriame rungėsi bemaž 200 dalyvių iš daugiau nei 10-ies Lietuvos miestų ir miestelių, klaipėdiečiai iškovojo per tuziną įvairių spalvų medalių.

Vyrų krepšinis

 Klaipėdos "Neptūnas" "Švyturio" arenoje rezultatu 73:65 pranoko Prienų-Birštono "Vytautą" su garsiaisiais broliais amerikiečiais - LiAngelo ir LaMello Ballais.

Neptūniečiai į "Betsafe-LKL" turnyro lentelę įsirašė devynioliktąją pergalę (yra patyrę 6 pralaimėjimus) ir dar tvirčiau įsitaisė trečioje turnyro lentelės vietoje. 

Į Klaipėdą atvyko ir daug dėmesio sulaukė ir garsusis Ballų tėtušis LaVaras. Jis sėdėjo šalia "Švyturio" arenos parketo ir sulaukė ne tik būrio krepšinio sirgalių, bet ir Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko dėmesio. Garsūs vyriškiai persimetė keliomis šmaikščiomis frazėmis, o netrukus prie LaVaro rikiavosi vaikų eilė, norinčių gauti jo parašą.

"Neptūnas" - "Vytautas" - 73:65 (24:7; 16:15; 15:21; 18:22)

"Neptūnas": Vytautas Šulskis - 16, Tomas Delininkaitis - 12 (2/8 dvit.), Simas Galdikas - 9 (9 atk. kam.), Jerry Johnsonas ir Laimonas Kisielius - po 7, Renaldas Seibutis - 6, Mindaugas Kačinas - 4, Laimonas Chatkevičius ir Aidas Einikis - po 2, Arūnas Mikalauskas - 1 tšk. Matas Jucikas taškų nepelnė.

"Vytautas": Justas Sinica - 16 (4/6 trit.), LiAngelo Ballas - 12 (3/12 trit., 1 n.b.), Eigirdas Žukauskas - 9 tšk.

"Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis po pergalės prieš "Vytautą" sakė:  "Šioms rungtynėms tinka posakis: "Geriau negraži pergalė, nei gražus pralaimėjimas".

Antradienį neptūniečiai išvyksta į Strasbūrą, kur trečiadienį 21.30 val. (Lietuvos laiku) žais atsakomąsias FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes su Starsbūro SIG ekipa.

Pirmąją aštuntfinalio dvikovą, vykusią kovo 7 dieną Klaipėdoje, "Neptūnas" laimėjo 5 taškų skirtumu - 73:68. Taigi, jei klaipėdiečiai nori patekti į ketvirtfinalį, Prancūzijoje nėra būtina tik pergalė. Galima ir pralaimėti, tačiau nedidesniu nei 5 taškų skirtumu.

Laimėjusi komanda FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalyje kausis su Atėnų AEK ir Nymburko ČEZ poros nugalėtoja.

Priminsime, kad "Neptūnas" FIBA Čempionų lygos B grupėje su 7 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais užėmė ketvirtąją vietą, o Strasbūro SIG krepšininkai su 9 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais C grupėje buvo pirmi.

 

Kelialapis į NKL ketvirtfinalį
Praėjusio sezono Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vicečempionai Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkai ne žodžiais, o realiais darbais įrodinėja, kad ir šiemet nesiruošia nuleisti kartelės. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai Klaipėdoje rezultatu 80:74 (15:19, 24:19, 20:18, 21:18) nugalėjo Tauragės krepšinio klubą, į savo sąskaitą įsirašė 26 pergalę (yra patyrę 13 pralaimėjimų) ir NKL reguliariajame čempionate užėmė trečiąją vietą.
Dar prieš šias paskutiniojo NKL reguliariojo čempionato turo rungtynes buvo aišku, kad klaipėdiečiai išvengs aštuntfinalio barjero, kadangi pirma laiko užsitikrino garantuota kelialapį į ketvirtfinalį.
„Neptūno-Akvaservis“ komandą į pergalę vedė Aidas Einikis (2/2 dvit, 3/6 trir., 2/2 baudos, 4 atk. kam.) ir Deividas Anužis (5 rez. perd.), surinkę po 15 taškų, Džiugas Slavinskas (8 atk. kam.) ir Arūnas Mikalauskas pridėjo po 11 taškų, Jonas Dumašius - 10, Valdas Vasylius - 7, Mantas Šerkšnas - 6, Ignas Ramašauskas - 4, Mindaugas Stašys - 1 tšk.
Tauragės krepšinio klubo gretose išsiskyrė Paulius Morkeliūnas, pelnęs 18 taškų, Tadas Sebežiovas, surinkęs 13 taškų ir Rytis Pipiras, pridėjęs 11 taškų.
Klaipėdiečiai pralaimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 32:37 ir šiek tiek dažniau klydo - 19 ir 17 klaidų.
Po rungtynių „Neptūno-Akvaservis“ komandos vyr. treneris Tomas Gaidamavičius akcentavo, kad jo žaidėjai pastaruoju metu nedemonstruoja geriausio savo žaidimo, tačiau tikisi, kad iki ketvirtfinalio vaizdas aikštėje bus visai kitoks.
„Pradžioje slėgė įtampa, kadangi būtinai reikėjo pergalės, kad NKL reguliariajame čempionate užimti trečią vietą. Kai nusimetėme nuo pečių tą įtampą, tada jau labiau pavyko ir žaidimas, susikrovėme dviženklę persvarą. Aišku, nėra dovanotinos tos kelios vaikiškos klaidos, po kurių varžovai vėl priartėjo ir grįžo į žaidimą. Turėjome kontroliuoti padėtį iki pat dvikovos pabaigos. Bet mūsų komanda yra jauna ir suprantama, kad išvengti duobelių yra sudėtinga. Jau kelias rungtynes mūsų žaidimas yra šiek tiek išsiderinęs, nedemonstruojame tikrosios savo sportinės formos. Dabar turėsime dviejų savaičių pertrauką, planuojame ir draugiškų rungtynių. Duok Dieve, kad iki ketvirtfinalio pasiektume optimalią savo sportinę formą. Dirbsime ir bandysime tai padaryti“, - kalbėjo Klaipėdos ekipos treneris.
„Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtfinalyje susitiks su Vilniaus „Perlo“ (19 pergalių, 20 pralaimėjimų, 6 vieta) ir Mažeikių „Erelių“ (17 pergalių, 22 pralaimėjimai, 11 vieta) aštuntfinalio poros nugalėtoju. Jei klaipėdiečiams pavyktų įveikti šį barjerą, tada pusfinalyje jau lauktų NKL čempionai - Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai (jei įveiks ketvirtfinalio barjerą).

 

Kelialapis į NKL ketvirtfinalį

Praėjusio sezono Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vicečempionai Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkai ne žodžiais, o realiais darbais įrodinėja, kad ir šiemet nesiruošia nuleisti kartelės. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai Klaipėdoje rezultatu 80:74 (15:19, 24:19, 20:18, 21:18) nugalėjo Tauragės krepšinio klubą, į savo sąskaitą įsirašė 26 pergalę (yra patyrę 13 pralaimėjimų) ir NKL reguliariajame čempionate užėmė trečiąją vietą.

Dar prieš šias paskutiniojo NKL reguliariojo čempionato turo rungtynes buvo aišku, kad klaipėdiečiai išvengs aštuntfinalio barjero, kadangi pirma laiko užsitikrino garantuota kelialapį į ketvirtfinalį.

„Neptūno-Akvaservis“ komandą į pergalę vedė Aidas Einikis (2/2 dvit, 3/6 trir., 2/2 baudos, 4 atk. kam.) ir Deividas Anužis (5 rez. perd.), surinkę po 15 taškų, Džiugas Slavinskas (8 atk. kam.) ir Arūnas Mikalauskas pridėjo po 11 taškų, Jonas Dumašius - 10, Valdas Vasylius - 7, Mantas Šerkšnas - 6, Ignas Ramašauskas - 4, Mindaugas Stašys - 1 tšk.

Tauragės krepšinio klubo gretose išsiskyrė Paulius Morkeliūnas, pelnęs 18 taškų, Tadas Sebežiovas, surinkęs 13 taškų ir Rytis Pipiras, pridėjęs 11 taškų.

Klaipėdiečiai pralaimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 32:37 ir šiek tiek dažniau klydo - 19 ir 17 klaidų.

Po rungtynių „Neptūno-Akvaservis“ komandos vyr. treneris Tomas Gaidamavičius akcentavo, kad jo žaidėjai pastaruoju metu nedemonstruoja geriausio savo žaidimo, tačiau tikisi, kad iki ketvirtfinalio vaizdas aikštėje bus visai kitoks.

„Pradžioje slėgė įtampa, kadangi būtinai reikėjo pergalės, kad NKL reguliariajame čempionate užimti trečią vietą. Kai nusimetėme nuo pečių tą įtampą, tada jau labiau pavyko ir žaidimas, susikrovėme dviženklę persvarą. Aišku, nėra dovanotinos tos kelios vaikiškos klaidos, po kurių varžovai vėl priartėjo ir grįžo į žaidimą. Turėjome kontroliuoti padėtį iki pat dvikovos pabaigos. Bet mūsų komanda yra jauna ir suprantama, kad išvengti duobelių yra sudėtinga. Jau kelias rungtynes mūsų žaidimas yra šiek tiek išsiderinęs, nedemonstruojame tikrosios savo sportinės formos. Dabar turėsime dviejų savaičių pertrauką, planuojame ir draugiškų rungtynių. Duok Dieve, kad iki ketvirtfinalio pasiektume optimalią savo sportinę formą. Dirbsime ir bandysime tai padaryti“, - kalbėjo Klaipėdos ekipos treneris.

„Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtfinalyje susitiks su Vilniaus „Perlo“ (19 pergalių, 20 pralaimėjimų, 6 vieta) ir Mažeikių „Erelių“ (17 pergalių, 22 pralaimėjimai, 11 vieta) aštuntfinalio poros nugalėtoju.

Jei klaipėdiečiams pavyktų įveikti šį barjerą, tada pusfinalyje jau lauktų NKL čempionai - Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai (jei įveiks ketvirtfinalio barjerą).

Moterų krepšinis

Klaipėdos "Fortūnos" (12-12) komanda Klaipėdos sporto rūmuose Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) reguliarųjį sezoną užbaigė galinga pergale.

Roberta Mizgerytė pagerino du asmeninius karjeros rekordus, Andra Gabalytė rungtyniavo trigubo dublio ritmu, o jų vedamas uostamiesčio klubas savo aikštėje 69:39 užtikrintai nugalėjo Šiaulių "Šiaulius-Universitetą" (0-23) ir laimėjo trečiąkart paeiliui.

Dvylika pergalių per 24 turus įsirašiusi "Fortūna" atkrintamąsias varžybas pasitiks būdama ketvirtoje vietoje bei turėdama aikštės pranašumą ketvirtfinalyje. Jame klaipėdietės susikaus penktąją vietą užimsiančiomis Kauno "Aistėmis-LSU".

Atkrintamosios varžybos prasidės kovo 20 dieną Klaipėdoje.  R. Mizgerytė per 35 minutes pelnė 18 taškų (7/12 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 4/8 baudos), atkovojo 18 kamuolių, blokavo 3 kamimus, išprovokavo 5 pražangas ir surinko 36 naudingumo balus.Pastarasis ir atkovotų kamuolių rodikliai - naujieji puolėjos karjeros rekordai.

Tuo metu universalumu spindėjusiai A. Gabalytei iki trigubo dublio pritrūko vos dviejų atkovotų kamuolių. 37-erių gynėja pataikė šešis tolimus metimus ir pakartojo asmeninį karjeros rekordą, o iš viso pelnė 18 taškų, atliko 10 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 8 kamuolius bei surinko 29 naudingumo balus.

Šiauliečių gretose dviženklę pelnytų taškų ribą pasiekė Dominyka Paliulytė, surinkusi 11 taškų (5/10 dvitaškiai, 1/2 baudos).

"Šiauliai-Universitetas" pasirodymą šiame LMKL sezone užbaigs kitą ketvirtadienį namuose, kada priims "Aistes-LSU".

"Fortūna": Andra Gabalytė (6/9 trit.) ir Roberta Mizgerytė (18 atk. kam.) - po 18, Dovilė Jankauskaitė 13.

"Šiauliai-Universitetas": Dominyka Paliulytė 11, Urtė Bukauskaitė 9, Brigita Sinickaitė 7.

Merginų rankinis

 Savaitgalį Klaipėdoje virė ir Lietuvos moterų pirmos rankinio lygos aistros. Reguliaraus sezono nugalėtojomis tapo Klaipėdos "Dragūno-Viesulo" rankininkės, kurios jau kitą savaitgalį rungsis finalo ketverte.Į finalo ketvertą, kuris kovo 16-17 dienomis vyks Utenoje, be klaipėdiečių, pateko Kauno rajono sporto mokyklos, Utenos sporto centro rankininkės ir Kauno "ACME-Žalgiris 2".

Klaipėdietės pirmame pusfinalyje varžysis su kaunietėmis, antrame pusfinalyje susitiks Kauno rajono ir Utenos rankininkės.

"Sezoną sužaidėme gerai ir mūsų planai yra aukščiausi. Turime tik vieną apmaudų pralaimėjimą, galima sakyti, netyčinį, nes tai komandai buvo juoda diena. Tačiau apskritai pasirodėme gerai ir norime sezoną užbaigti skambiai, tapdamos lygos čempionėmis", - sakė "Dragūno-Viesulo" trenerė Daiva Pakulienė.

Pasak jos, kovoti dėl aukso skatina ir tai, jog pirmosios lygos nugalėtojos gaus teisę žaisti aukščiausios moterų lygos atkrintamosiose varžybose.

"Turime labai gerą stimulą stengtis. Jeigu tapsime nugalėtojomis, galėsime dalyvauti aukščiausios lygos atkrintamosiose ir kovoti dėl aukščiausios lygos medalių. Pirmosios varžovės mums būtų labai gerai pažįstamos - Vilniaus "Eglė-Šviesa-SM Tauras". Su ja praėjusį sezoną, dar žaisdamos aukščiausioje lygoje, kovėmės dėl bronzos. Ši komanda, kalbant apie sudėtį, nuo praėjusio sezono praktiškai nepakito, o mes ženkliai pasikeitėme, atjaunėjome, susilpnėjome. Vis dėlto sezono metu mūsų jaunosios žaidėjos gerokai patobulėjo, padrąsėjo, - komentavo D. Pakulienė.

- Kamuolys yra apvalus, tad iš anksto numatyti, kaip viskas gali susiklostyti, neįmanoma. Tad kol kas mūsų pagrindinis tikslas - pirmoji vieta pirmoje lygoje, o vėliau jau žiūrėsime."

Salės futbolas

Klaipėdos "Neptūno" sporto salėje vykusiose Lietuvos salės futbolo aukščiausio A lygos ("Betsafe-Futsal A lyga“) rungtynėse Klaipėdos "Koralo" klubas sužaidė XVI turo rungtynes. Į pajūrį atvyko Jonavos "Vikingai", kuriuos pirmoje sezono dalyje klaipėdiečiai sutriuškino net 12:0. Šįkart svečiai atsirevanšavo 7:2 (3:2). Traumų ir ligų išretintiems "Koralo" futbolininkams teko susitaikyti su pralaimėjimu.

Nors dvikovą "Koralas" pradėjo geriau ir jau 4 susitikimo minutę, po tikslių Victor Muñoz Rojas ir Neilas Urba smūgių pirmavo 2:0, visgi per likusį rungtynių laiką karaliavo "Vikingai", 7 įvarčius.

Pralaimėjimas apsunkino klaipėdiečių žygį "Betsafe-Futsal A lygos" bronzos apdovanojimų link, tačiau šansai pasidabinti jais – realūs. 29 taškus turintis "Koralas" dviem taškais lenkia artimiausią persekiotoją – FK "Baltija" klubą, kuris sekmadienį savąsias XVI turo rungtynes žais su FK "Vievio Žiedas" futbolininkais. 

Kitas rungtynes klaipėdiečiai vėl žais kovo 17-ąją (šeštadienį) namuose su "VDA" ekipa, pirmenybėse užimančia 8-ąją poziciją.

Tai bus paskutinės "Koralo" šo "Betsafe-Futsal A lygos" sezono rungtynės Klaipėdoje. O sezoną klaipėdiečiai užbaigs Kaune su FK "Vytis" ekipa, kuri tęsia kovą dėl aukščiausios prabos apdovanojimų.

Kalendoriuje - daugybė renginių

Klaipėdos sporto vadas Saulius Paliulis pasidžiaugė, kad Klaipėda šiais metais tiesiog ūžia nuo sporto renginių gausos ir pabrėžė, kad šiltuoju sezono metu renginių tik daugės.

Jau rašėme, sporto renginių kalendorius nuolat yra pildomas. Vasaros pradžioje yra planuojama po atviru dangumi surengti dvikovinių, kovos menų ir sunkiosios atletikos sporto šakų festivalį.

Pagal pirminius planus, šis renginys vyktų birželio 16 dieną.

Akcentuojama, kad nieko panašaus Klaipėda nėra mačiusi, ir norima, kad šis reginys sporto bendruomenei ir šiaip eiliniams miestiečiams įsirėžtų giliai atmintin.

Kad į sporto sūkurį įsilietų kuo daugiau paprastų klaipėdiečių, šią šventę planuojama organizuoti lankomose ir gerai matomose Klaipėdos vietose - Atgimimo aikštėje arba Kruizinių laivų terminale.

Į šį festivalį planuojama įtraukti ir rankų lenkimo sporto šaką, ir fechtavimą, tačiau į pasitarimą neatvyko šios sporto šakos atstovai. Juos su šio posėdžio sprendimais žadėjo supažindinti Klaipėdos sporto vadovas.

Jis teigė, kad renginio tikslas - ne tik sportinės visų minėtų šakų varžybos, bet ir šou bei parodomoji programa.

„Karatistai galės rodyti kata (kova su šešėliu) techniką, daužyti lenteles. Tai žiūrovams išties patinka. Galėtume šalia suorganizuoti įvairių užduočių žiūrovams - virvės traukimą, smiginio žaidimą, pramoginį svarsčių kilnojimą. Norime, kad klaipėdiečiai ne tik žiūrėtų varžybas, bet ir šiek tiek pajudėtų. Juk sportas, judėjimas - raktas nuo visų ligų, tiesiog sveikatos eliksyras“, - sakė S. Paliulis.

Varžysis ant vandens

Dar prieš dvikovinių, kovos menų ir sunkiosios atletikos sporto šakų festivalį, Klaipėdoje gegužės 17-19 dienomis (ketvirtadienį, penktadienį, šeštadienį) vyks vandens sporto šakų festivalis. Finaliniai renginiai vyktų šeštadienį.

Pagrindinė festivalio vieta būtų prie Jono kalnelio, Danės upė iki burlaivio „Meridianas“ ir Danės akvatorija tarp Pilies ir Biržos tiltų.

Svarstoma, jog galėtų vykti baidarių, kanojų, akademinio irklavimo varžybos. Sportinės žūklės federacija galbūt taip pat organizuos kokias nors varžybas. Turistinių baidarių ralis prasidėtų Tauralaukyje, o finišuotų ties „Meridianu“ ar Jono kalneliu.

Galvojama apie irklenčių, vandens dviračių varžybas. Planuojama pristatyti ir tokią vandens sporto šaką kaip plaukimas su pelekais, būtų organizuojama parodomoji programa. Žinoma, nebūtų apsieita ir be buriavimo, burlenčių varžybų. Galima pagalvoti ir apie banglenčių su stimuliatoriais programą.

Galėtų vykti ir vikingų valčių varžybos, kurios vasarą būna labai populiarios. Į jas norima įtraukti moksleivius. Svajojama ir apie karinių povandenininkų, t. y. nardytojų, pasirodymą. Būtų galima pristatyti ir naują sporto šaką Klaipėdoje - kanupolą, kurioje susijungia vandensvydžio, krepšinio ir baidarių sporto elementai.

Klaipėdos - Europos sporto miesto renginių ir varžybų kalendoriuje yra pačių įvairiausių varžybų - nuo stalo teniso, bokso, imtynių, sunkiosios atletikos, regbio iki fechtavimo, smiginio, virvės traukimo, orientavimosi sporto ar net įvairių sporto šakų ant smėlio (vyks festivalis). 

"Šiemet klaipėdiečiai gali ir dar galės išbandyti bei artimiau susipažinti su daugybę sporto šakų. Mūsų tikslas - ne tik profesionalios sporto varžybos, bet ir eilinių klaipėdiečių įtraukimas į sportą, fizinę veiklą. Vyksta ir įvairios sportinės, sveikatai naudingos veiklos. Klaipėdos sveikatos biuras organizuoja "Judriausios klasės", "Sveikiausios klasės", "Judriausios įmonės" rinkimus, šiaurietiško ėjimo, jogos, zumbos ir įvairių kitų sportinių veiklų užsiėmimus", - akcentavo S. Paliulis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder