Klaipėdiečiams - nemokamos sveikatingumo pamokos

Klaipėdiečiams - nemokamos sveikatingumo pamokos

Nuolat įvairiomis nemokamomis akcijomis senjorus ir neįgaliuosius džiuginantis Klaipėdos sporto klubas "Šansas" kartu su svečiais iš Indijos nusprendė prisidėti prie visų Klaipėdos miesto gyventojų sveikatinimo. Iki pat 2014 metų kiekvieną mėnesio paskutinį penktadienį vyks nemokami jogos užsiėmimai, sveikatingumo paskaitos, bus galima išbandyti autentiškus ajurvedinius masažus.

Nemokamus jogos užsiėmimus, sveikatingumo paskaitas ves ir masažus darys svečiai iš Indijos.

"Šįkart nusprendžiau surengti akciją visiems, neišskiriant tam tikrų grupių. Sportuoti ir gyventi sveikai turėtų būti mūsų kiekvieno kasdienybė. Noriu tai įskiepyti", - kalbėjo sporto klubo "Šansas" vadovas Arūnas Jocys.

Pasirašė sutartį

Indijos mokslų daktaras Sohanas Veras Singas (Sohan Veer Sing) dar 2012 metais rugpjūčio mėnesį lankėsi Klaipėdoje ir su minėto sporto klubo vadovu pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

A. Jocys, 2007 metais pelnęs "Vakarų ekspreso" konkurso "Metų klaipėdietis" titulą, pasidžiaugė, kad indas pats jį susitiko ir pasiūlė padėti klaipėdiečiams, kurie neišgali finansiškai sau leisti panašių procedūrų.

"Iš pradžių su joga ir ajurvediniais masažais nemokamai supažindinome senjorus ir neįgaliuosius, o dabar ir visus klaipėdiečius bei svečius. Norime, kad žmonės daugiau žinotų apie sveiką gyvenseną ir rūpintųsi savo sveikata", - pabrėžė A. Jocys.

Atliekami patys įvairiausi ajurvediniai masažai: su šiltu ajurvediniu aliejumi ("Didžioji Abjanga"), su Indijoje pagamintais žolių pundeliais ("Karališkasis Potli"), aliejaus lašinimas į trečią akį ("Širodara"), autentiškas energetinių taškų masažas ("Marma terapija"), inhaliacijos kvėpavimo takams ("Nasia"), taip pat su trumpa fitneso programa, garine pirtimi, atpalaiduojančiu ajurvediniu masažu bei ajurvedine arbata.

Naudojamos mentalinės, fizinės ir dvasinės sveikatos stiprinimo metodikos.

Socialinė veikla

"Vakarų ekspreso" kalbintas S. Veras Singas sakė, kad panašios akcijos jam - ne naujiena.

"15 metų gyvenau Indijos vienuolyne. Savo šalyje nuolat rengiu stovyklas neturtingoms šeimoms, vaikams. Organizuoju nemokamus jogos, masažų kursus. Kai atvykęs į Lietuvą iš vienos Klaipėdos universiteto profesorės sužinojau, jog Klaipėdoje yra panašia veikla užsiimantis žmogus, labai nudžiugau. Kartu mes galime daug ką nuveikti. Pats jį susiradau ir pasiūliau pradėti socialinę sveikatingumo veiklą. Jogos ir masažų kursus jau organizavau Kaune, Vilniuje, Šiauliuose, Kretingoje. Dabar mūsų dėmesio centre - Klaipėda", - pabrėžė indas.

Pasiteiravus, kodėl indas būtent nori padėti lietuviams, pabrėžė, jog svarbu ne kur daryti gerus darbus, o svarbu tai daryti iš visos širdies.

"Man labdaringa veikla - įprastas reiškinys. Padėti žmonėms - mano prigimtis. Tą patį įžvelgiu ir jūsų miestiečio - Arūno Jocio širdyje. Iš jo spinduliuoja gera aura. Mes kartu galime padaryti daug gerų darbų", - sakė pokalbininkas.

S. Sainghas Indijos sostinėje Delyje vadovauja Ajurvedos bei jogos centrui. Jis baigęs aukščiausius ajurvedos mokymus Indijos natūropatijos, jogos, akupresūros, pančakarmos mokymo įstaigose. Jis taip pat Indijoje vadovauja našlaičių prieglaudai.

Aukos vaikams

Medicinos mokslų daktaras S. Veras Singas ir kiti specialistai ir Indijos noriai dalijasi patirtimi bei daugiau kaip 5000 metų Ajurvedos žiniomis su sporto klubo "Šansas" darbuotojais: atlieka ajurvedinius masažus, diagnostikas, konsultuoja bei moko jogos ir kvėpavimo pratimų.

Sausio mėnesį "Šanso" kolektyvas planuoja išvyką į kvalifikacijos kėlimo kursus Indijoje.

Ajurveda, išvertus iš sanskrito kalbos, - mokslas apie gyvenimą.

"Pabrėžiu, visa tai daroma nemokamai - labdaros forma. Norime padėti žmonėms. Akcentuojame, kad Klaipėda - sveikatingumo miestas. Norime prisidėti prie žmonių sveikatinimo", - aiškino A. Jocys.

Jis užsiminė, kad nemokamų paskaitų metu bus renkamos lėšos Indijos vaikų namams ir badaujantiems vaikams.

"Kiekvienas galės skirti tiek, kiek galės. Čia jokios prievartos nėra. Mes su indais sutarėme, kad jie tokias akcijas darys Indijoje, o mes - Klaipėdoje. Indai aukas rinks Klaipėdos vaikų namams, o mes - jų šalies vaikams. Prieš Kalėdas už surinktas lėšas vaikams pripirksime dovanų ir jas įteiksime", - sakė A. Jocys.

Klaipėdiečiai - patenkinti

Rugpjūčio mėnesio viduryje S. Veras Singas lankėsi sporto klube "Šansas", kur visą savaitę vyko nemokamos paskaitos, jogos užsiėmimai, masažų mokymai.

"Tokios akcijos Klaipėdai itin reikalingos, tai padeda labai daug sužinoti apie sveiką gyvenseną ir keisti savo įpročius", - teigė "Vakarų ekspreso" kalbinti klaipėdiečiai.

Anot Loretos Stonkutės, indai puikiai išmano netradicinę mediciną ir žino kaip išvengti ligų.

"Ypač rudenį, kai žmones kamuoja sloga ir peršalimo ligos, indų kvėpavimo sistema padeda to išvengti", - aiškino ji.

Pasak Sandros Mockutės, po ajurvedinių masažų žmonės pasijuto tarsi naujai gimę.

"Tarsi plūsteli energijos banga. Tai žodžiais neapsakomas jausmas", - kalbėjo S. Mockutė.

Dėl nemokamų sveikatingumo užsiėmimų ir ajurvedinių masažų teirautis telefonu: 8 690 90190.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder