Klaipėdietė Zita Satkauskaitė - Lietuvos rekordininkė

Klaipėdietė Zita Satkauskaitė - Lietuvos rekordininkė

Klaipėdos universiteto studentė Zita Satkauskaitė jėgos sporto istoriją papildė dar vienu skambiu įrašu - Palangoje vykusiose 18-osiose jėgos sporto dvikovės varžybose 22 metų mergina tapo ne tik nugalėtoja, bet ir užfiksavo naują šalies rekordą.

Klaipėdos "Herkaus" sporto klube trenere dirbanti mergina visiems parodė pavyzdį - pritūpė net su 160 kg sveriančia štanga. Ankstesnis geriausias Lietuvos rezultatas buvo 155 kg, kuris beje, taip pat priklausė tai pačiai Z. Satkauskaitei.

Palangoje Zitos vardas skambėjo ne tik dėl šios rungties rezultato. Ji ne ką prasčiau pasirodė ir štangos spaudimo rungtyje - nuo krūtinės atkėlė net 100 kg.

Mergina Palangoje sužibėjo tarp 60 dalyvių iš 14 skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių.
Z. Satkauskaitė yra kilusi iš Telšių, tačiau jau ketveri metai gyvena Klaipėdoje.

Atletiškajai merginai kultūrizmo ir jėgos sporte aukščiausi titulai - ne naujiena. Z. Satkauskaitė yra tapusi Europos jaunimo (iki 21 metų) kultūrizmo čempione, o tarp moterų yra pelniusi bronzos medalį.

Šių metų lapkritį Slovakijoje vykusiame WFF-WBBF Pasaulio mėgėjų fitneso ir kultūrizmo čempionate ji iškovojo bronzos medalį.

"Kai mėgstamai veiklai atsiduodi visa širdimi, tuomet ir sekasi. Svarbiausia - neužmigti ant laurų ir eiti tik į priekį. Jaučiu, kad verdu "savose sultyse". Jaučiu stimulą dar labiau stengtis ir nuolat veržtis į priekį", - VE.lt sakė Z. Satkauskaitė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder