Klaipėdoje - Nacionalinės sportininkų asociacijos atstovų vizitas

Klaipėdoje - Nacionalinės sportininkų asociacijos atstovų vizitas

Klaipėdoje viešėjo ir su mūsų miesto valdžios, kuruojančiais sporto sritį, atstovais susitiko Nacionalinės sportininkų asociacijos nariai su prezidentu Justinu Kinderiu priešakyje.

Svečiai, tarp kurių - Kauno buriuotoja, pernai pasiekusi istorinę pergalę finaliniame pasaulio taurės etape Marselyje ir iškovojusi bilietą į Tokijo olimpines žaidynes, - Viktorija Andrulytė, dviejų olimpinių žaidynių dalyvis, pasaulio ir Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionatų nugalėtojas ir prizininkas Justinas Kinderis, Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo valdymo fakulteto, Lyderystės ir strateginio valdymo instituto profesorė, magistrantūros studijų programos "Sporto industrijų vadyba" įkūrėja ir koordinatorė, Europos sporto ir užimtumo observatorijos (EOSE) vykdančiosios tarybos narė prof. dr. Vilma Čingienė kartu su mūsų miesto miesto valdžios atstovais ir garsiais Klaipėdos dviratininkais olimpiečiais Ramūnu Navardausku ir Gediminu Bagdonu bei prieš porą savaičių Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentu tapusiu klaipėdiečiu Dariumi Levicku kalbėjo apie aukštąjį sportinį meistriškumą ir kaip prisidėti prie profesionalių sportininkų rengimo tobulinimo.

Nušvietė Klaipėdos sporto situaciją

Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis kartu su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėliene, Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indre Buteniene, Klaipėdos savivaldybės sporto skyriaus vyr. specialistėmis Asta Sorokiene ir Aiste Viršiliene bei Klaipėdos sporto tarybos pirmininku Liudviku Mileška papasakojo apie Klaipėdos sporto sistemą ir supažindino su planuojamos sporto reformos gairėmis.

Svečiai buvo maloniai nustebinti, kad Klaipėda didelį dėmesį skiria savo miesto sporto šakų federacijoms, taip pat geriausiems sportininkams skiria stipendijas ir mąsto apie aukštojo sportinio meistriškumo sportininkų tobulesnį finansavimo modelį.

"Tam tikslui Klaipėdoje yra planuojami trijų lygių sportininkų krepšeliai - auksinis, sidabrinis ir bronzinis", - pabrėžė A. Dirgėlienė ir A. Cesiulis.

Pasiūlymas dėl dviračių treko

Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas D. Levickis prašė, kad Klaipėdos valdžia neskubėtų naikinti ar parduoti dviračių treko.

"Mūsų dviračių sporto meka arba dviračių sporto kultūra prasidėjo nuo Klaipėdos. Aš jūsų labai prašau, būkite geri, išsaugokime Klaipėdoje dviračių treką. Aš jau darau namų darbus, jau užsakiau architektus, kurie ruošia vizualizaciją. Mes norime Klaipėdoje išsaugoti dviračių treką, jį padaryti olimpinius standartus atitinkantį šiuolaikišką su sporto dviratininkų baze, sporto sale, galbūt gyvenamosiomis patalpomis. Tai būtų atspirtis visos Lietuvos dviratininkams. Net neabejoju, kad į Klaipėdą atvyktų stovyklauti užsienio šalių dviratininkai - iš Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Rusijos... Čia visi važiuos treniruotis, tą galiu garantuoti. Klaipėda vėl taptų Lietuvos dviračių sporto centru, kaip tai buvo prieš kelis dešimtmečius", - pabrėžė jis.

Jis teigė, kad dėl šios idėjos įgyvendinimo pagalbos kreipsis ir į tarptautinę dviračių sporto federaciją, ir į Lietuvos tautinį olimpinį komitetą, ir į Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, taip pat bandys ieškoti ir verslo atstovų palaikymo.

Galiausiai po daugiau nei valandos trukusių diskusijų ir pasikeitimo informacija apie Klaipėdos sporto situaciją sutarta, kad panašūs Nacionalinės sportininkų asociacijos atstovų vizitai Klaipėdoje bus dažnesni.

"Džiugu, kad Klaipėda mus šiltai priėmė. Mes pastebime, kad kituose Lietuvos miestuose trūksta bendradarbiavimo tarp federacijų ir Savivaldybės atstovų, tad visada geriau susitikti ir akis į akį padiskutuoti, rasti geriausius sprendimus. Juk mūsų visų bendras tikslas - išauginti kuo daugiau talentų, aukšto meistriškumo sporto žvaigždžių, būsimų olimpiečių, kurie garsintų ne tik jūsų miesto, bet ir visos Lietuvos vardą", - pabrėžė J. Kinderis.

Taip pat jis pasidžiaugė, kad sportininkų žodis po truputį stiprėja.

"Mus išgirsta, dalyvaujame įvairiose veiklose. Tas mūsų pradinis noras, kad sportininkai būtų labiau matomi, gerbiami ir girdimi, duoda savo vaisių", - vis aktyvesne asociacijos veikla džiaugiasi prezidentas J. Kinderis.

Nacionalinės sportininkų asociacija buvo įkurta prieš beveik trejus metus. Ji vienija bemaž 60 skirtingų sporto šakų Lietuvos atletus, tarp jų daug tituluotų - Europos, pasaulio ir net olimpinių čempionų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder