Klaipėdoje su trenksmu praūžė LKL "Žvaigždžių diena"

Klaipėdoje su trenksmu praūžė LKL "Žvaigždžių diena"

Šeštadienį Klaipėdos "Švyturio" arenoje, stebint daugiau nei 5 tūkstančių krepšinio sirgalių, su trenksmu praūžė pirmą kartą Vakarų Lietuvoje vykusi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) "Žvaigždžių diena". Šventėje, kurioje kunkuliavo teigiamos emocijos bei žibėjo ryškiausios Lietuvos krepšinio žvaigždės, netrūko klaipėdietiškų akcentų.

Dėjimų į krepšį konkurse išsiskyrė 198 cm ūgio Klaipėdos "Neptūno" puolėjas Raimundas Danys, kuris prasibrovė į finalą ir jame nusileido tik "Žalgirio" žvaigždei - Sonny Weems'ui.

"Komandos draugai prognozavo, kad laimėsiu, tad ir atvykau čia pergalės. Džiaugiuosi, kad pavyko. Kur išleisiu laimėtus keturis tūkstančius litų? Na gal su komanda smagiai pavakarieniausiu", - kalbėjo 2012 metų LKL "Oro karalius".

Snaiperiu konkurse dalyvavęs neptūnietis Marius Runkauskas pirmajame etape surinko 19 taškų, tačiau į tolesnį etapą nepateko.

Šiame konkurse triumfavo Utenos "Juventus" žaidėjas Žygimantas Šeštokas, finale surinkęs 24 taškus. Jam atiteko apdovanojimas ir 4000 Lt čekis, už kurį krepšininkas pažadėjo iškelti vakarėlį komandos draugams ir dar pasilikti įmokai už studijas.

"Mano asmeninis rekordas yra 26 taškai, šįkart nepavyko jo pasiekti, bet ir to pergalei pakako", - "Vakarų ekspresui sakė Ž. Šeštokas.

Mače tarp "Lietuvių" ir "Legionierių" ir vėl triumfavo tautiečiai. Rungtynes, kuriose netrūko dėjimų ir šou elementų, baigėsi rezultatu 115:98 (34:33, 21:25, 28:19, 32:21).

"Lietuvių" gretose žaidęs klaipėdietis Martynas Mažeika pelnė 7 taškus. Tiek pat taškų surinko ir "Legionierių" ekipoje rungtyniavęs neptūnietis Arturs Brinins.

Lietuviai kitataučius įveikė jau aštuntą kartą per dešimt susitikimų. "Legionieriai" laimėjo tik kartą ir vienas mačas baigėsi lygiosiomis.

Stasiui Kaupiui - apdovanojimas

Šventės metu Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos direktoriui, buvusiam ilgamečiui Klaipėdos "Neptūno" treneriui Stasiui Kaupiui įteiktas Lietuvos krepšinio lygos garbės ženklas.

Šį garbingą apdovanojimą jam įteikė LKL prezidentas Šarūnas Kliokys.

Šventėje susirinkusius žiūrovus linksmino Klaipėdos muzikantai: Violeta ir Vilius Tarasovai, Stepas Januška ir uostamiesčio choras "Cantare". Šį muzikantų būrį papuošė džiazmenas, charizmatiškasis Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas-Kongas.

Krepšinio aistruoliai taip pat išvydo vieną geriausių šalies šokėjų grupių - Klaipėdos "Leader Dance", vadovaujamą Klaipėdos universiteto docentės Bronelės Švitrienės.

Taip pat žiūrovus įspūdingais kamuolio dėjimais į krepšį stebino krepšinio akrobatai iš Slovėnijos "Dunk kings".

STATISTIKA

"Lietuviai": Jonas Valančiūnas - 25, Mindaugas Kuzminskas - 24, Renaldas Seibutis - 17, Mantas Kalnietis - 13 (11 rez. perd.), Laimonas Kisielius - 8, Martynas Mažeika ir Evaldas Baniulis - po 7, Gintaras Kadžiulis ir Robertas Javtokas - po 4, Darius Pakamanis ir Paulius Jankūnas - po 2.

"Legionieriai": Sonny Weemsas - 21, Rashaunas Broadusas - 20, Milovanas Rakocvičius - 13, Trevonas Hughesas - 11, Aleksandras Rašičius ir Mario Delašas - po 6, Cameronas Longas - 5, Dane'as Johnsonas - 4, Marko Popovičius - 3, Tyrese'as Rice'as - 2.

Šventėje itin ryškiai žibėjo Jonas Valančiūnas. Vilniaus "Lietuvos ryto" puolėjas antrą kartą iš eilės pripažintas naudingiausiu LKL "Žvaigždžių dienos" rungtynių žaidėju. Krepšininkas pelnė 25 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder