Klaipėdos boulingo meistrai siautė lyg uraganas

Klaipėdos boulingo meistrai siautė lyg uraganas

Klaipėdos boulingo sporto meistrai nušluostė nosį kitų didžiųjų Lietuvos miestų boulingo atstovams - Vilniaus boulingo klube "Smūgis" vykusiame reitinginiame Lietuvos čempionato antrajame etape klaipėdiečiai iškovojo keturias nugalėtojų taures iš penkių galimų.

Tarp vyrų pirmojo diviziono atstovų lygių neturėjo daugkartinis šalies čempionas Žilvinas Perminas. Klaipėdos boulingo klubui atstovaujantis palangiškis finale po atkaklios kovos 195:189 nugalėjo šiaulietį Laimoną Senkų.

Tarp moterų dominavo taip pat Klaipėdos boulingo klubui atstovaujanti mūsų miesto atstovė Leta Anužienė. Daugkartinė šalies čempionė šįkart kovoje dėl nugalėtojos vardo 184:180 įveikė kaunietę Editą Eidukevičienę.

Tarp jaunimo vėl žibėjo pasaulio ir Europos čempionatų dalyvis Artūras Perminas. Jaunasis klaipėdietis, atstovaujantis sporto klubui "Klaipėdos būrys", finale 168:144 palaužė šiaulietį Paulių Bagdoną.

Tai buvo principinė dvikova, kadangi A. Perminas šiam varžovui prieš mėnesį Kaune vykusio turnyro "Jungtinio boulingo klubo taurė 2010" finale buvo pralaimėjęs 133:143. Klaipėdiečiui pavyko saldžiai atsikeršyti.

Ketvirtoji nugalėtojų taurė Vilniuje vykusiame turnyre atiteko "Klaipėdos būrio" atstovui Timofej Muravjov. Jis neturėjo lygių tarp senjorų - finale 204:180 įveikė vilnietį Arvydą Musteikį.

Antrajame divizione, kuriame buvo itin gausu dalyvių - net 67, aukštą rezultatą pasiekė Valerijus Perminas. Šiam klaipėdiečiui pavyko prasibrauti į geriausiųjų dvidešimtuką - bendroje įskaitoje iškovota 18 vieta.

Patekti į geriausiųjų dvidešimtuką V. Perminui pavyko vieninteliam iš klaipėdiečių.   

"Panašiais pasiekimais klaipėdiečiai gali pasigirti tikrai ne kasdien. Tai neeilinis ir itin džiugus įvykis. Klaipėda dar kartą įrodė, kad moka žaisti boulingą", - džiaugėsi vienas iš turnyro nugalėtojų Ž. Perminas.

- Juolab, kad žaidėme ne savo mieste, kaip žinia, boulinge itin svarbu sava vieta ir pripratimas. Kiekviename klube boulingo takeliai ištepti skirtingai, tad skriejimo trajektorija ir taktika skiriasi. Vilniečiai turėjo daugiau šansų laimėti ir gerai pasiruošti, bet mums pavyko jiems nušluostyti nosį", - džiaugėsi sportininkas.   

Trečiasis reitinginis Lietuvos čempionato etapas "Gitanos taurė 2010" vyks Klaipėdoje "Honolulu" boulinge-sporto bare lapkričio 27 - gruodžio 5 dienomis. Iš viso bus sužaisti šeši etapai, po kurių ir paaiškės Lietuvos čempionai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder