Klaipėdos stalo tenisui - naujas kvėpavimas

Klaipėdos stalo tenisui - naujas kvėpavimas

Klaipėdoje užsimota atgaivinti pamažu per pastaruosius metus ėmusias blėsti stalo teniso sporto tradicijas: surinktas būrys perspektyvių vaikų, 450 kvadratinių metrų patalpose įkurta Vakarų stalo teniso akademija (VSTA), darbuojasi du jauni ir entuziastingi treneriai. Klaipėdiečių tikslas - konkuruoti ne tik su Lietuvos, bet ir užsienio šalių įvairių amžiaus grupių vaikais.

"Daug kalbėjomės su Klaipėdos sporto ir kūno kultūros skyriaus atstovais. Jie užsiminė, kad Klaipėdoje nėra stalo teniso sporto piramidės - treniruojasi tik keli aukšto meistriškumo stalo tenisininkai, o vaikų nuo mažų dienų niekas neugdo. Nusprendėme užkamšyti šią Klaipėdoje esančią spragą", - "Vakarų ekspresui" sakė VSTA įkūrėjas Silverijus Puotkalis.

Anot jo, Klaipėda per pastaruosius metus užleido stalo teniso tradicijas.

"Vilniuje ir Kaune yra daugybė stalo teniso sporto klubų, net Joniškis ir Šilutė turi po kelis stalo teniso klubus, o Klaipėda pastaruoju metu miegojo. Ir šiaip, kalbant ne tik apie jaunųjų talentų ugdymą, bet ir aktyvų laisvalaikį, Klaipėdoje buvo spraga su stalo teniso žaidimu. Aš ir pats norėdavau nueiti kur pažaisti stalo tenisą, tačiau sporto klube dažniausiai būna tik po vieną stalo teniso stalą ir jie nuolat - užimti. Taigi, kilo idėja, jog Klaipėdoje vienoje vietoje galėtų būti daug stalo teniso stalų, kur visi norintys ateitų pažaisti. Tą idėją ir įgyvendinome. Aš pats daugybę metų žaidžiau futbolą ir nuo to atsirado problemų su stuburu, tad ieškojau tokios sporto šakos, kuri man tiktų. Stalo tenisas padeda išsikrauti ir džiugiausia, jog neskauda nugaros", - džiaugėsi S. Puotkalis.

 TRENERIAI. Vakarų stalo teniso akademijos treneriai Kristina Nekrašaitė ir Tomas Kojelis.

"Du stalo teniso stalai yra naujausios technologijos: kamuoliuką paduoda robotai. Gali nusistatyti kokį nori intensyvumo lygį ir sau treniruotis. Per 20 minučių gali taip sušilti, kad net prakaitas varvės. Toks treniruočių būdas yra itin geras labiau pažengusiems sportininkams arba tiems, kurie neturi treniruočių partnerio. Tiesiog nereikia sukti galvos, ką pasikviesti kartu pažaisti, pasiimi raketę ir eini sau vienas treniruotis. Ateityje turime planų įrengti ir treniruoklių salę, - teigė klaipėdietis.

 TECHNOLOGIJOS. Du stalo teniso stalai yra naujausios technologijos: kamuoliuką paduoda robotai.

VSTA treniruojasi vaikai net trejų ketverių metukų, taip pat stalo teniso ateina pažaisti ir pensinio amžiaus žmonės.

Vaikus ir visus norinčius individualiai treniruoja du treneriai: Tomas Kojelis ir Kristina Nekrašaitė.

"Norime išugdyti aktyvų šeimų laisvalaikio įprotį. Kiekvieną antradienį rengiame stalo teniso turnyrus, į kuriuos suvažiuoja ne tik klaipėdiečiai, bet ir aplinkinių miestelių - Šilutės, Kretingos, Gargždų atstovai. Jau rytoj mūsų akademijoje prasidės Mero taurės varžybos, kuriose tarpusavyje susirungs įvairių Klaipėdos mokyklų moksleiviai", - pasakojo VSTA įkūrėjas.

"Reikėjo gaivinti stalo tenisą"

Ignas POCIUS, Klaipėdos sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas
Klaipėdoje stalo teniso akademijos įkūrimas - sveikintinas dalykas. Labai daug žmonių mūsų klausdavo, kur vaikams vyksta stalo teniso treniruotės ir kur patys gali pažaisti stalo tenisą. Dabar ši spraga - užkamšyta. Kitais metais Vakarų Lietuvos stalo teniso akademija galės iš Klaipėdos savivaldybės gauti lėšų vaiko krepšeliui. Klaipėdoje anksčiau aktyviai stalo tenisu užsiimdavo treneriai Laimonas Udra ir Indra Udrienė, tačiau pastaruoju metu jie turi tik kelis aukšto meistriškumo sportininkus ir su jais dirba, o stalo teniso piramide - jaunųjų talentų auginimu nebeužsiima. Tikimės, kad, Klaipėdoje įkūrus Vakarų Lietuvos stalo teniso akademiją, mūsų miesto stalo tenisininkai po pertraukos garbingai dalyvaus Lietuvos jaunučių žaidynėse.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder