Krepšinio fenomenas atvyksta į Klaipėdą

Krepšinio fenomenas atvyksta į Klaipėdą

Trejus metus Klaipėdos "Neptūną" treniravęs ir prie šio klubo istorinių pergalių prisidėjęs darbėniškis Kazys Maksvytis šeštadienį atvyksta į Klaipėdą. Tačiau šįkart pajūrio atstovų liaupsinamas krepšinio specialistas bus kitoje barikadų pusėje - su šiuo metu treniruojama Panevėžio "Lietkabelio" ekipa kausis prieš neptūniečius.

Šios dvikovos šeštadienį "Švyturio" arenoje pradžia - 18 val.

K. Maksvytis prie "Lietkabelio" komandos vairo stojo bemaž įpusėjus sezonui - tik 2015 metų gruodžio mėnesio pradžioje ir nuo tada pasipylė viena po kitos panevėžiečių pergalės: iš 13 Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) varžybų "Lietkabelis" laimėjo net 11 kartų ir į savo aikštę susigrąžino sirgalius.

Per "Lietkabelio" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" dvikovą, kurios metu skambią pergalę rezultatu 75:65 iškovojo būtent panevėžiečiai, "Cido" arenoje stebėjo 2640 žiūrovų. Tai naujas šio sezono "Lietkabelio" žiūrovų lankomumo rekordas.

"Taip jau susiklostė situacija: iki mano atėjimo komanda dažniau pralaimėdavo, tad žiūrovų skaičius mažėjo. Žiūrovai yra negailestingi - jiems reikia tik pergalių. Gerai, kad sėkmė buvo mūsų pusėje ir iškovojome gražių pergalių, tačiau aš esu kuklus žmogus - nuopelnų sau tikrai neprisiimu. Tyliai dirbu ir tiek. Kaip sakoma: "Negirk dienos be vakaro." Po sezono galėsime kalbėti, ar viskas pavyko. Būtų puiku, kad Panevėžyje pavyktų padaryti panašiai, kaip Klaipėdoje - sukurti krepšinio sirgalių tradicijas. Klaipėdoje juk dirbau trejus metus, tad turėjau progų ir klysti, ir atsistoti bei vėl žygiuoti į priekį. Drąsiai galiu pasakyti, kad Klaipėdoje buvo daug daugiau džiugių nei liūdnų akimirkų. Tik 2014-2015 metų sezono pabaiga susiklostė ne taip, kaip norėjome, bet sporte pakilimų ir nuopuolių neišvengsi", - "Vakarų ekspresui" sakė K. Maksvytis.

Priminsime, kad "Neptūnas", vadovaujant K. Maksvyčiui, pasiekė tai, apie ką dauguma krepšinio sirgalių galėjo tik tyliai pasvajoti - įbrido į Senojo žemyno prestižiškiausio krepšinio turnyro - Eurolygos upę ir čia pasiekė net keturias pergales. Juk prieš tai dar buvo iškovoti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos (2013 metais) ir sidabro (2014 metais) medaliai. Apie tokius pasiekimus Klaipėda svajojo ilgus dešimtmečius.

"Neptūno" klubas užsiaugino ištikimų sirgalių būrį - vis dažniau net 5,5 tūkstančio vietų esanti "Švyturio" arena buvo ir dar dabar nuolat būna tiesiog sausakimša.

Prieš kelias dienas su "Lietkabelio" ekipa parklupdėte "Lietuvos rytą". Iki tol Jūsų gyvenimą lydėjo pergalės su Lietuvos jaunimo rinktinėmis Europos ir planetos pirmenybėse, vėliau puikus karjeros skrydis su "Neptūnu". Toks jausmas, kad kur tik prisiliečia Jūsų ranka - ten pasipila pergalės. Jūs esate net vadinamas krepšinio fenomenu. Pasakykite, iš kur ta sėkmės paslaptis?

Sėkmės recepto neturiu, jei turėčiau - nebūtų nė vieno pralaimėjimo (juokiasi. - Autor. past.). O kalbant rimtai, net nežinau, tiesiog stengiuosi, iš širdies dirbu savo darbą ir tiek. Kartais pavyksta, kartais - ne. Tai žmogiška. Visko pasitaiko. Galbūt ta sėkmė šiek tiek ateina ir su patirtimi. Kalbant apie "Lietkabelio" pergales, jų nesureikšminu, kadangi daug rungtynių žaidėme būtent namuose.

Galbūt jau Panevėžyje esate nešiojamas ant rankų ir liaupsinamas taip, kaip Klaipėdoje po Eurolygos pergalių?

Na, Klaipėdoje aš praleidau trejus metus, tad įdirbis buvo visai kitoks. Panevėžyje esu tik mėnuo, tačiau, neslėpsiu, žmonės gatvėje po truputį jau atpažįsta.

Papasakokite apie "Lietkabelio" sąlygas?

Čia mane priėmė šiltai. Atmosfera, kol sekasi, - gera. Kaip bus, jei viskas pakryps kita linkme, nežinau. Juk visada, kai sekasi, tada viskas būna gerai. Toks jau gyvenimas... Žmona su vaikais kol kas liko gyventi Kaune, kadangi žmona šiame mieste susirado darbą. Kai tik turiu laisvą dieną, važiuoju į Kauną pas šeimą. Taip gyvendami labiau pasiilgstame vieni kitų.

Prieš kelias dienas žiniasklaidoje rašė, kad Jūs esate sėkmingiausiai favoritus - Kauno "Žalgirį" ir "Lietuvos rytą" klupdantis treneris LKL istorijoje. Praėjusios savaitės pergalė prieš "Lietuvos rytą" (75:65) Jums buvo jau devintoji per pastaruosius 2,5 metų. Per tą laikotarpį Jūs, vadovaudamas kur kas mažesnį biudžetą turintiems klubams, žaisdamas su favoritais laimėjote 33 proc. rungtynių - 9 iš 27. Ar pasiruošęs šįkart Klaipėdoje parklupdyti ir "Neptūną"?

Kiekvienas sportininkas ir treneris visada nori kuo geriau pasirodyti prieš savo buvusią komandą. Tai yra natūralus sportinis jausmas. Bus keista grįžti į Klaipėdą ir atsidurti kitoje barikadų pusėje. Juk per tuos trejus metus, praleistus "Neptūne", atsirado daug pažįstamų, bičiulių. Bet toks jau trenerio darbas, reikės su tuo susitaikyti ir stengtis kuo geriau atlikti savo darbą. "Lietkabelio" situacija yra visai kitokia: ir mažesnis biudžetas, ir nerungtyniauja su tokiais grandais, kaip "Neptūnas" Europos taurės varžybose, bet bandysime pasipriešinti "Neptūnui". Tai bus ir savotiška mano bei "Neptūno" trenerio Dainiaus Adomaičio akistata. Kiekvienas treneris ar sportininkas nori atsirevanšuoti už ankstesnes nesėkmes. Toks jau yra sportinis principas. Kita vertus, ir "Neptūno" žaidėjai stengsis kuo geriau pasirodyti prieš buvusį trenerį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder