„Lakers“ dilema – ar atleisti 30 mln. JAV dolerių uždirbsiantį Kobe Bryantą?

„Lakers“ dilema – ar atleisti 30 mln. JAV dolerių uždirbsiantį Kobe Bryantą?

Kobe Bryantas yra geriausiai apmokamas NBA krepšininkas, kurio alga kitą sezoną kils iki 30,4 mln. JAV dolerių. Įskaitant mokesčius, kuriuos Los Andželo „Lakers“ komandai teks sumokėti viršijus NBA algų kepurę, išlaidos vien dėl K. Bryanto gali siekti apie 80 mln. JAV dolerių.

Todėl vos tik paaiškėjo, kad „Lakers“ lyderis patyrė Achilo sausgyslės traumą, žurnalistai ir krepšinio ekspertai JAV ėmė klausti – ar Los Andželo klubui nevertėtų atleisti K. Bryanto, pasinaudojus amnestijos taisykle?

Pagal šią taisyklę, priimtą pasibaigus praėjusiam NBA lokautui, komandos gali atleisti vieną žaidėją, išmokant jam visą atlyginimą, tačiau jis nesiskaičiuoja į algų kepurę.

Jeigu K. Bryantas kitą sezoną negalės žaisti, net ir atleistas, jis vis tiek gautų algą, o 2014 metų vasarą su „Lakers“ galėtų pasirašyti naują kontraktą.

Nors toks variantas finansiškai atrodo labai viliojantis, „Lakers“ vadovai tikina neketinantys atleisti savo didžiausios žvaigždės.

„Apie tai mes net nesame diskutavę. Ir tai mums dabar mažiausiai rūpi“, – teigė „Lakers“ generalinis vadybininkas Mitchas Kupchakas.

Priimti sprendimą dėl amnestijos pritaikymo „Lakers“ turi nuo liepos 10 iki 17 dienos. Pagal šią taisyklę Los Andželo klubas taip pat gali atleisti Pau Gasolį, Steve'ą Blake'ą arba Metta World Peace.

Pagal amnestijos taisyklę atleistą žaidėją per tam tikrą laiką gali įsigyti kita komanda. Ekipos pateikia savo siūlymus krepšininkui ir jis privalo vykti į tą komandą, kuri pasiūlo daugiausiai.

Todėl atleidus K. Bryantą, įmanomas variantas, kad jį tuoj pat įsigytų kita ekipa ir perimtų kontraktą, galiojantį iki 2014 metų vasaros.

Abejojama, ar „Lakers“ ryžtųsi taip smarkiai įsiutinti savo žvaigždę. Net jei tai kainuotų 80 mln. JAV dolerių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder