Lietuviai pergalės sieks be lyderių

Lietuviai pergalės sieks be lyderių

Birželio 7 d. Vilniuje atrankos į 2014 metų pasaulio futbolo čempionatą rungtynes su Graikija žaisianti Lietuvos nacionalinė rinktinė turės verstis be kelių svarbių futbolininkų. Tačiau mūsų šalies rinktinės vyriausiasis treneris Čaba Laslas (Csaba Laszlo) nepraranda vilties iškovoti pergalę.

Maksimalus tikslas

2014 metų pasaulio čempionato atrankos varžybų G grupėje žaidžianti Lietuvos rinktinė po 5 rungtynių turi surinkusi 5 taškus ir užima ketvirtą vietą. Antroje vietoje žengianti Graikijos ekipa savo sąskaitoje turi 10 taškų. G grupėje pirmauja 13 taškų surinkusi Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė.

„Norint toliau kovoti dėl antrosios vietos grupėje, būtina nugalėti graikus. Turime bėgti ir kautis, - vakar spaudos konferencijoje teigė Č. Laslas. - Graikai po pralaimėjimo paskutinėse rungtynėse bosniams (1:3) bus labai rimtai nusiteikę, jie neatvyks atostogauti. Tačiau ir mes stengsimės kovoti dėl trijų taškų“.

Č. Laslas teigė, kad svarbiausia per rungtynes su patyrusiais Graikijos futbolininkais demonstruoti komandinį žaidimą. Pasak jo, graikams nebus lengva žaisti ant dirbtinės vejos. Lietuvos rinktinė su graikais žaidė praėjusių metų rugsėjo 11 d. Tada lietuviai svečiuose pralaimėjo 0:2 (0:0). „Tose rungtynėse pirmą kėlinį žaidėme tikrai neblogai. Nors antrame praleidome du įvarčius, įrodėme, kad galime sėkmingai priešintis Graikijos rinktinei“, - konstatavo Lietuvos rinktinės strategas.

Reprezentacinė mūsų šalies ekipa paskutines oficialias rungtynes sužaidė kovo 22 d. Žilinos mieste Lietuvos futbolininkai lygiosiomis 1:1 sužaidė su Slovakija. Tame mače įvartį pelnė sėkmingai šiais metais Turkijos „Gaziantepspor“ klube rungtyniavęs puolėjas Darvydas Šernas. Tačiau jis Lietuvos rinktinei rungtynėse su Graikija negalės padėti dėl viršyto geltonų kortelių limito.

Išretėjusios gretos

Dėl tos pačios priežasties birželio 7 d. Vilniuje LFF aikštėje nepasirodys ir veteranas 34-erių Deividas Šemberas. Trauma iš kandidatų sąrašo išbraukė ir pagrindinį rinktinės vartininką 30-metį Žydrūną Karčemarską. Dėl traumų rinktinėje nebus ir antrojo vartininko Giedriaus Arlauskio bei gynėjo Mariaus Žaliūko.

Antrą kartą iš eilės į rinktinę nepakviestas ir ilgametis jos kapitonas Tomas Danilevičius. Italijos trečios lygos („Lega Pro 1“) „Latina“ ekipoje žaidžiantis 34-erių futbolininkas šiuo metu su komanda kovoja dėl patekimo į aukštesnį divizioną. „Neturiu nieko prieš T.Danilevičių. Labai jį gerbiu, bet manau, kad su Graikija žaisti nusipelnė tie futbolininkai, kurie prisidėjo prie lygiųjų Slovakijoje, - paaiškino Č. Laslas. - Tomas yra mūsų tikrasis kapitonas, tikiu, kad jis ateityje mums dar padės“.

Lietuvos rinktinės atakos smaigalyje turėtų figūruoti Deivydas Matulevičius. Rumunijoje Tirgu Žiu „Pandurii“ klube žaidžiantis 24-erių futbolininkas šį sezoną savo komandai pelnė 10 įvarčių. Jam draugiją palaikys Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai - rezultatyviausias Lietuvos A lygos futbolininkas Evaldas Razulis (11 įvarčių) ir po traumos atsigavęs Tadas Eliošius.

Po ilgesnės pertraukos rinktinėje turėtų žaisti ir Marius Stankevičius. Užvakar 31 metų futbolininkas su Romos „Lazio“ klubu iškovojo Italijos taurę. „Nors finale jis nežaidė, bet tikiuosi, kad iškovojęs titulą į rinktinę atvyks gerai nusiteikęs. Be to, Marius yra puikus pavyzdys jaunesniems žaidėjams, - samprotavo Č. Laslas. - Apskritai neabejoju, kad su tais futbolininkais, kurie atvyks į rinktinę, mes galime kovoti su Graikija dėl pergalės“.

Lietuvos rinktinė

Vartininkai

Emilijus Zubas (Balchatuvo GKS, Lenkija), Armantas Vitkauskas (Vilniaus „Žalgiris“), Paulius Grybauskas (Rygos „Skonto“, Latvija).

Gynėjai

Marius Stankevičius (Romos „Lazio“, Italija), Arūnas Klimavičius (Taldykorgano „Žetysu“, Kazachstanas), Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona“, Lenkija), Tomas Mikuckis (Chabarovsko „SKA-Energija“, Rusija), Vytautas Andriuškevičius (Stokholmo „Djurgarden“, Švedija), Valdemaras Borovskis (Rygos „Daugava“, Latvija), Saulius Mikoliūnas („Sevastopol“, Ukraina), Mantas Fridrikas (Šiaulių „Šiauliai“).

Saugai

Deividas Česnauskis („Baki“, Azerbaidžanas), Edgaras Česnauskis („Rostov“, Rusija), Mindaugas Panka (Chožuvo „Ruch“, Lenkija), Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija), Mindaugas Kalonas (Baku „Revan“, Azerbaidžanas), Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis), Vytautas Lukša (Varšuvos „Polonia“, Lenkija), Fiodoras Černychas (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija), Andrius Bartkus (Klaipėdos „Atlantas“), Artūras Žulpa („Žalgiris“).

Puolėjai

Deivydas Matulevičius (Tirgu Žiu „Pandurii“, Rumunija), Evaldas Razulis, Tadas Eliošius (abu - Klaipėdos „Atlantas“).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder