Lietuvos golbolo rinktinė pratęsė pergalių seriją parolimpinėse žaidynėse

Lietuvos golbolo rinktinė pratęsė pergalių seriją parolimpinėse žaidynėse

Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių vyrų golbolo (aklųjų riedulio) turnyro trečiosiose B grupės rungtynėse pirmadienį Lietuvos rinktinė 9:6 (3:1) nugalėjo Kinijos komandą ir iškovojo trečiąją pergalę.

Net šešis įvarčius Lietuvos rinktinei pelnė 40-metis Genrikas Pavliukianecas, tris - 24-erių metų Justas Pažarauskas.

"Po pirmojo kėlinio visada geriau pirmauti, negu atsilikti, bet mes stengiamės to nesureikšminti. Jeigu tu dar turi laiko, tai turi ir galimybę. Rungtynės su kinais parodė tam tikrų mūsų komandos skylių, taisytinų vietų. Čia žaidžiant grindų danga dažnai būna slidi, kas neleidžia mums išpildyti visų puolimo taktikų, todėl dabar nemažai įvarčių pelnėme greičiau ne dėl mūsų puolimo technikos, o dėl varžovų klaidų", - po rungtynių su kinais sakė Lietuvos golbolo rinktinės treneris Karolis Levickis.

Šiose rungtynėse neįprastos iniciatyvos ėmėsi Lietuvos komandos trenerio asistentė Adelė Markevičiūtė - jai teko papildomai rankų gestais tildyti maždaug 3000 žiūrovų, kurie aikčiojo ir plojo stebėdami sudėtingas rungtynių situacijas, nors savanoriai ir laikė iškėlę informacines lenteles "Tylos!". 

Paprastai golbolas žaidžiamas nedidelėse salėse ir tyloje. Nors parolimpinėse žaidynėse žiūrovai neretai trukdo sportininkams gerai išgirsti kamuolį, susikalbėti tarpusavyje ar girdėti trenerio nurodymus, Lietuvos golbolininkai vis tiek sako, kad ta audringa publika ir parolimpinių žaidynių dvasia yra svarbiau ir labiau juos įkvepia, negu sterili tyla ir geras girdimumas.

"Kai kamuolys rieda link vartų ir žaidėjai dar stengiasi jį išgriebti, žinoma, tada garsi publikos reakcija trukdo, labai prastai girdisi. Manau, kad reikia mokyti publiką žiūrėti golbolą tyliai. Reikia sulaukti teisėjo švilpuko ir tik tada rodyti emocijas", - įspūdžiais po parolimpinių rungtynių dalinosi A. Markevičiūtė.

Kelialapį į ketvirtfinalį jau anksčiau užsitikrinę lietuviai antradienį grupės etapą baigs akistata su turkais.

Golbolo turnyre dalyvauja 10 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Į ketvirtfinalį pateks po keturias stipriausias grupių rinktines.

Lietuvos rinktinė 2000 metais Sidnėjuje ir 2008 metais Pekine iškovojo parolimpinių žaidynių sidabro medalius. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder