LTOK veikėjai apjuodino Londono didvyrę

LTOK veikėjai apjuodino Londono didvyrę

Iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto praėjusią savaitę viešai paskleistos paskalos, kad esą Londono didvyrės Lauros Asadauskaitės netenkina dovana - penktos klasės automobilis BMW, kad ji kone reikalauja brangesnio ir didesnio modelio - it purvo lavina užgriuvo užsienyje su šeima atostogaujančią sportininkę.

"Į mus kreipėsi L.Asadauskaitė ir pasakė, kad jos šeimai penktosios klasės BMW mašina yra per maža. Laura sakė, kad nežada primokėti", - menamas sportininkės užgaidas noriai komentavo LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis.

Neva L. Asadauskaitės netenkina siūlomas BMW, sportininkė neva reikalauja apie 80 tūkst. litų brangesnio BMW modelio "Gran Turismo".

"Jei dabar pirksime automobilį, kurio reikalauja Laura, tada ir kiti prizininkai galėtų reikšti savo pretenzijas. Ta pati Rūta Meilutytė", - olimpiečius kiršino ilgametis LTOK vadovas Artūras Poviliūnas.

L. Asadauskaitė nuo pat ketvirtadienio internete viešai drabstoma purvu, komentatoriai ją vadina pačiais užgauliausiais žodžiais, kaltina godumu. O informaciją paskleidę keli interneto portalai nė nepaklausė pačios sportininkės, kaip buvo iš tiesų.

Spjūvis per atostogas

"Respublikos" žurnalistai ėmė ir paskambino šiuo metu su šeima užsienyje atostogaujančiai Laurai paklausti, kas čia (Lietuvoje) darosi.

"Aš nežinau, kodėl LTOK aš neįtikau, nesupratau, kodėl iš komiteto vadovų lūpų pasklido žinios, kurios visiškai neatitinka tiesos, - sakė L.Asadauskaitė. - Juk LTOK prezidentas A. Poviliūnas, V. Zubernis ir kiti žino, kad aš nereikalavau brangesnio automobilio - jie net raštu buvo informuoti apie tai. Aš juk pasiteiravau A. Poviliūno dėl galimybės išsirinkti kitą modelį tik todėl, kad žinojau, jog po 2004 metų olimpiados sportininkams buvo leista laisvai pasirinkti ne tik dovanojamų automobilių modelius, bet ir jų komplektaciją."

L. Asadauskaitė sakė išties apsilankiusi BMW salone, gavo išbandyti "Gran Turismo" modelį, kurio tuoj pat atsisakė. Sportininkei mašina pasirodė per didelė, vyriška. Olimpietė iškart apsisprendė, kad jai tinka dovana - penktosios klasės BMW, o apie tai "Krasta Auto" iškart raštu informavo LTOK.

Laura stebėjosi, kodėl LTOK vadovai ją ėmė šmeižti tik dabar, nors nuo tos dienos, kai olimpietė užsiminė apie galimybę pakeisti siūlomo automobilio modelį, jau praėjo dvi savaitės.

"Galbūt tai yra savotiškas kerštas man už tai, kad po Londono žaidynių pradėjau kalbėti apie tikrąsias sporto problemas, apie kenčiančius sportininkus, į kurių tikrąją padėtį dabar Lietuvoje jau niekas neatsižvelgia. Tie mano žodžiai tiesiogiai palietė ir visą LTOK vadovybę, o šiuo metu juk vyksta ir paties vadovo rinkimų kampanija, - sakė Londono čempionė. - Kai kas ten bijo prarasti savo šiltas vietas atėjus naujam vadovui."

L. Asadauskaitės vyras, taip pat penkiakovininkas, olimpietis Andrejus Zadneprovskis teigė, kad šeimos atostogas sugadino iš LTOK posėdžių pasklidusi netiesa, kuri, matyt, buvo platinama tyčia.

"Ši istorija tik patvirtina, kad ne LTOK dirba sportininkams, o sportininkai - Tautiniam olimpiniam komitetui. LTOK mano žmoną padarė beveik reketininke, nors taip nėra", - neslėpė nusivylimo funkcionieriais A. Zadneprovskis.

Atsiprašymu nekvepia

LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis dar penktadienį kartojo giesmeles apie L. Asadauskaitės norus skirti kitą automobilį.

"L. Asadauskaitė žodžiu kreipėsi į LTOK prezidentą A. Poviliūną, o jis patarė kreiptis į mane. Sportininkė pasakė, kad galbūt norėtų didesnio, šeimai labiau tinkančio automobilio. Iš tiesų ji atėjo tik pasiteirauti, ar įmanoma pasirinkti kitą BMW modelį, ar ne. Paklausta, ar ji žino apie siūlomos ir norimos mašinų kainų skirtumą, L.Asadauskaitė atsakė, kad ne. Vėliau mes gavome raštą iš "Krasta Auto", kuriame rašoma, kad į BMW pardavimo saloną buvo atvykusi sportininkė L. Asadauskaitė, kuri patvirtino, jog jai labiau tiktų BMW 530 "xDrive", kokį ir numatė dovanoti LTOK. Mes tikrai nieko nesiruošėme žeminti, iš mūsų nebuvo jokių komentarų, o tik buvo pasakyta tai, ką sportininkė mums pasakė", - kalbėjo V. Zubernis.

Pasiteiravus, ar LTOK ketina atsiprašyti olimpinės čempionės už jai išpiltą purvą, šis tik klausimais atrėžė: "Bet kokiu tikslu? Koks čia purvas išpiltas?".

O LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas į tą patį klausimą atsakė taip: "Aš atsiprašysiu L.Asadauskaitės, jei kas nors man įrodys, kad buvo kitaip nei sakė V. Zubernis".

"Viešumo nereikėjo"

Lina GRINČIKAITĖ, Klaipėdos sprinterė, dviejų olimpinių žaidynių dalyvė

Iš tikro sunku pasakyti, kas ten iš tiesų įvyko. Tikriausiai visą teisybę žino tik Laura Asadauskaitė ir Artūras Poviliūnas. Iš to skandalo daryti nereikėjo. Turėjo būti abiejų pusių susitarimo reikalas, o ne paviešinimas ir tiek vienų, tiek kitų kalbėjimas per spaudą.

"Užteks šaipytis iš atletų"

Vladas KUIZINAS, Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas, penkiolikakart šios sporto šakos Lietuvos čempionas

Laura Asadauskaitė dėl Lietuvos vardo garsinimo išliejo tiek prakaito, aukojo sveikatą, arė lyg arklys, o štai ir sulaukė "pagarbos" iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto. Jei merginai, turinčiai šeimą, reikia didesnio automobilio - kas čia tokio? Mūsų funkcionieriai viską matuoja pinigais, nors pašaliniams reikalams, net neabejoju, kad išleidžia daug daugiau lėšų. Privalome gerbti savo olimpinius čempionus, juk kiek Lietuva jų teturi. Reikėtų Laurą Asadauskaitę nešioti ant rankų ir didžiuotis ja, o ne pilti purvą. Jei mūsų šalies funkcionieriai taip toliau elgsis su savo sportininkais, tuomet jie paims ir išvažiuos iš Lietuvos - gins kitos šalies vėliavas. Juk kiek rusai vilioja penkiakovininkus milžiniškomis sumomis, ginti tos pačios Rusijos vėliavą yra raginamas ir mūsų olimpinis vicečempionas kanojininkas Jevgenijus Šuklinas. Jei toliau kai kurie mūsų šalies atstovai šaipysis iš atletų, tuomet pasekmės gali būti neprognozuojamos.

"Verda politika"

Mindaugas BRUŽAS, Klaipėdos plaukikas, Atlantos olimpinių žaidynių dalyvis

Visos virtuvės žinoti neįmanoma. Čia jau verda politika, dabar nežinosi, ar tos kalbos nuteiktos prieš Lietuvos tautinį olimpinį komitetą, ar prieš Laurą Asadauskaitę. Viskas bus išsiaiškinta ir be mūsų. Tačiau, mano nuomone, reikėtų džiaugtis tuo, kokią dovaną gauni. Juk yra posakis: "Dovanotam arkliui į dantis nežiūrima."

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder