Meras palaimino kitų metų dviračių maratoną

Meras palaimino kitų metų dviračių maratoną

Po birželio mėnesį vykusio Klaipėdos dviračių maratono sėkmės jo organizatoriai nusprendė šį renginį padaryti tradiciniu. Jau prasidėjo pasiruošimas antrajam Klaipėdos dviračiu maratonui. Penktadienį organizatoriai prašė Klaipėdos miesto mero Rimanto Taraškevičiaus pritarimo.

Antrasis Klaipėdos dviračių maratonas planuojamas 2011 metų birželio 12-ąją. Vienas iš maratono organizatorių legendinis dviratininkas Gintautas Umaras teigė, jog sprendimą šį renginį organizuoti kasmet paskatino miestiečių reakcija. Maratonas buvo sutiktas džiaugsmingai, netrūko dalyvių, jam pasibaigus girdėjosi tik teigiami atsiliepimai.

Planuojama, jog maratono trasa išliks tokia pati, nes praeitas renginys parodė, jog per 7 kilometrus siekiantis maršrutas pasiteisino. Pirmajame maratone dalyvavo pustrečio šimto dviračių sporto profesionalų ir mėgėjų. 2011-aisiais tikimasi sulaukti dvigubai daugiau dalyvių.

Organizatorių manymu, šis renginys galėtų ne tik papuošti Klaipėdos miestą, bet ir sutraukti dviračių sporto entuziastus iš visos Lietuvos. Tai galėtų tapti puikiu vasaros ir pajūrio sezono pradžios akcentu.

Savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriui jau įteiktas prašymas renginį įtraukti į sporto renginių sąrašą, taip tikimasi gauti ir finansavimą iš miesto lėšų.

Klaipėdos meras džiaugėsi, jog puiki idėja nebuvo numesta į šalį ir entuziastingai pritarė antrajam Klaipėdos dviračių maratonui. Jam buvo pasiūlyta tapti šio renginio globėju, su kuo jis neabejodamas sutiko. Planuojama nugalėtojams įsteigti ir Klaipėdos miesto taurę.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder