"Nafta-Uni-Akvaservis"  sudorojo "Delikatesą"

"Nafta-Uni-Akvaservis" sudorojo "Delikatesą"

Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis" komanda, rungtyniaujanti Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate, iškovojo antrąją iš eilės pergalę – šeštadienį Klaipėdoje rezultatu 94:68 (20:24, 28:28, 24:14, 18:16) sutriuškino Joniškio „Delikateso“ krepšininkus.

Du kėlinius virė atkakli kova – į didžiąją pertrauką komandos iškeliavo naftininkams pirmaujant 4 taškais – 52:48.

Antroje rungtynių pusėje vaizdas aikštėje pasikeitė: klaipėdiečiai gerokai suaktyvino gynybą bei puolimą ir tai davė vaisių: jau trečiajame kėlinyje komandas skyrė 18 taškų – 80:62.

Per ketvirtąjį kėlinį joniškiečiai sugebėjo pelnyti vos 6 taškus ir "Naftos-Uni-Akvaservis" komanda susikrovė net 26 taškų pranašumą – 94:68.  

Klaipėdos komandą į pergalę vedė Donatas Norkus, pelnęs 20 taškų (4/6 dvit., 3/3 trit., 6 atk. kam., 2 rez. perd., 31 naudingumo balas), Viktoras Chodosovskis prie pergalės pridėjo 15 taškų (3/6 dvit., 3/3 trit.), Aidas Einikis – 14, Julius Kazakauskas – 12 (8 atk. kam.), Dainius Vaitelis ir Elvinas Gintvainis (8 rez. perd.) – po 7 tšk.

Iš „Delikateso“ komandos išsiskyrė Benas Bagdonavičius, pelnęs 15 taškų, Aivaras Galkauskas pridėjo 14, Žilvinas Petraitis – 10, Aurimas Birgelis – 9 tšk.

Klaipėdiečiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 40:25. 

Priminsime, kad penktadienį "Naftos-Uni-Akvaservis" komanda pirmose NKL 2014-2015 metų sezono rungtynėse rezultatu 88:75 (18:11, 27:17, 17:22, 26:25) palaužė vietos „Šilutės“ ekipą.

Rytis Vaišvila (Klaipėdos ekipos treneris): „Pirmosios rungtynės palieka gerą įspūdį, bet toks jausmas, kad žaidėjai po vakarykščių rungtynių iš pradžių buvo šiek tiek atsipalaidavę. Akcentavau, kad visas žaidimas prasideda nuo gynybos, o pirmus du kėlinius mes labai prastai gynėmės. Gal žaidėjai manė, kad varžovai neįmes į krepšį, nepuls ar panašiai... Net nežinau... Per pirmąją rungtynių pusę leidome varžovams įmesti beveik 50 taškų, tai labai blogai, o kai antroje rungtynių pusėje pradėjome gintis, leidome įmesti tik 20 taškų ir rezultatas tapo akivaizdus“.

Salėje – apstu sirgalių

Rungtynes Kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10)  nemokamai stebėjo beveik sausakimša salė, žiūrovai liko patenkinti "Naftos-Uni-Akvaservis" krepšininkų kovingumu.

„Vyrai kovojo iš širdies ir tai yra puiku. Jei jie ir toliau taip gražiai kausis, galime pasiekti daug skambių pergalių“, - po rungtynių kalbėjo dvikovą stebėjęs Klaipėdos tarybos narys Vytautas Lupeika.

Naftininkų pasirodymu pasidžiaugė ir „Neptūno“ trenerių kolektyvas: Kazys Maksvytis ir Tomas Rinkevičius.

„Komanda paliko gerą įspūdį. Antroje rungtynių pusėje klaipėdiečiai gerai gynėsi ir tai davė rezultatų“, - sakė treneriai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder